szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:115/536)

Krucha tarta z rabarbarem truskawkami i bezą 140

przed pieczeniem podsmażyć rabarbar! Dzięki temu jest o wiele bardziej delikatny, wprost rozpływa się w ustach. Korzystajcie z sezonu rabarbarowego i szybko lećcie przygotować to ciasto :) Przepis pochodzi z książki „make cooking easier” Zosi Cudny (recenzję znajdziecie tu —>KLIK). Tam na kruche tartaletki, u mnie wersja w dużym rozmiarze, z małymi zmianami :) ciasto(...)mąki 50 g cukru pudru 200 g zimnego masła łyżka wody nadzienie: 4 łodygi rabarbaru 0/5 szklanki truskawek łyżka soku z cytryny 2 łyżki cukru demerara beza: 2 białka 2 łyżki cukru Mąkę z cukrem pudrem przesiewamy. Siekamy je z masłem i wodą i szybko zagniatamy na gładkie ciasto. Wkładamy je na 30 minut do zamrażalnika. Umyty i obrany rabarbar

Mienta blog
SERNIK GOTOWANY NA BISZKOPTACH 99

Na moim blogu znajdziecie już kilka przepisów na różne serniki, zarówno te pieczone jak i na zimno. Tym razem mam dla Was propozycję na szybki sernik

Zrób to smacznie
Mleczne bułki śniadaniowe z mąką pełnoziarnistą 194

przygotowuje się bardzo szybko, cierpliwości potrzeba jedynie podczas czekania aż ciasto wyrośnie.  Obie mąki przesiewamy, łączymy z masłem, solą i cukrem. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku po czym dodajemy do mąki.  Dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto przez ok 5 minut. Nie powinno ono sprawiać problemów i po chwili powinno być elastyczne bez dosypywania mąki(...)wyrobieniu przekładamy ciasto do miski, przykrywamy ściereczką i czekamy godzinę aż wyrośnie. Po tym czasie formujemy 6 bułek, każdą nacinamy i ponownie odstawiamy przykryte do wyrośnięcia na 30 minut. Następnie smarujemy je mlekiem i pieczemy przez 20 minut w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku

Ze smakiem i z pasją
Sernik na zimno z borówkami (Cheesecake ai mirtilli) 212

Jeżeli lubicie serniki na zimno, mam nadzieję, że mój dzisiejszy przepis przypadnie Wam do gustu.  Sernik z ricotty i śmietany kremówki, udekorowany borówkami i

La grande e la piccola cuoca
GNIAZDKA KOKOSOWE Z BRZOSKWINIAMI 107

Słodkie gniazdka kokosowe wypełnione bitą śmietaną oraz plasterkami brzoskwiń, oblane polewą z gorzkiej czekolady. Jak dla mnie deser doskonały! Jest bardzo prosty oraz szybki w przygotowaniu

Kuchnia MagdaLeny
Chleb z paloną mąką ziarnami lnu i sezamu oraz kilka rad odnośnie pieczenia w zaparowanym piekarniku 117

powierzchnia ciasta szybko się zapiecze, nacięcia ciasta pozostaną zamknięte, skórka stwardnieje i nie pozwoli ciastu na dodatkowe wyrośnięcie. Skórka będzie twarda po upieczeniu a chleb w środku mniej pulchny. 3.       Chleby pieczone w foremkach spryskane przed włożeniem do piekarnika wodą, nie muszą być długo parowane. Jeśli pieczemy w szerokiej foremce możemy spryskać ciasto jeszcze(...)przez pierwsze 10-15 minut pieczenia. Ciasto jest dostatecznie nawilżone, a boki foremki nie pozwalają ciastu na wysuszenie. 4.       Używanie pary przez cały czas pieczenia chleba nie jest wskazane. Skórka wówczas będzie gruba i mało chrupiąca. Dlatego pierwsze 15 minut pieczenia chleba jest najważniejsze, czyli para i odpowiednia temperatura. Ten czas jest

Leśny Zakątek
Ciasto toffi bez pieczenia 991

mocniejsza i słabszą, a na wierzchu bita śmietana i czekolada. Całość rewelacyjnie się komponuje i genialnie smakuje Ciasto toffi bez pieczenia idealnie sprawdzi się w ciepłe dni, ale też wtedy kiedy nie mamy czasu lub chęci na pieczenie Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu   Przepis na formę o wymiarach 27*18 cm   SKŁADNIKI: Warstwy o smaku(...)czas przygotowywania masy śmietanowej. Masa śmietanowa - zimną śmietankę ubić dodając w trakcie ubijania cukier puder, a następnie połączyć z serkiem mascarpone. Tak przygotowaną śmietankę wyłożyć na herbatnikach. Ciasto toffi bez pieczenia posypać startą czekoladą deserową i udekorować czekoladowymi i cukrowymi posypkami. Schłodzić Artykuł Ciasto toffi bez pieczenia pochodzi z serwisu WSZYSTKO SMACZNE

WSZYSTKO SMACZNE
Kruche babeczki z kajmakiem i budyniem 113

ciasto kruche umieściłam w misce i zagniotłam z nich dość szybko jednolite ciasto. W razie potrzeby można podsypać odrobiną mąki żeby się nie kleiło. Ciasto owinęłam folią spożywczą i schłodziłam w lodówce przez około godzinę. Po tym czasie ciasto wyjęłam i rozwałkowałam na placek o grubości kilku milimetrów. Z ciasta wycinałam szklanką kółka i wylepiałam nimi foremki do babeczek. Ciasto(...)wylepieniu nakłuwałam widelcem. Tak przygotowane foremki z babeczkami ustawiłam na blaszce i wstawiłam do piekarnika. Piekłam je ok. 15 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu babeczki wyjęłam na metalową kratkę, przestudziłam, a następnie wyjęłam z foremek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 szklankę mleka zagotowałam. W pozostałym mleku rozmieszałam budyń i cukier. Mieszankę wlałam na gotujące się mleko

Waniliowe Improwizacje
biało czerwona kostka malinowa 438

Niedzielnie popołudnia to dla mnie idealny czas dla rodziny. A jak spotkania z rodzinką to kawka i ciastko. Najlepiej jeszcze jak ciastko szybko się zrobi i

Gotowanie z pasją
biało czerwona kostka malinowa 156

Niedzielnie popołudnia to dla mnie idealny czas dla rodziny. A jak spotkania z rodzinką to kawka i ciastko. Najlepiej jeszcze jak ciastko szybko się zrobi i

Gotowanie z pasją
Kremowe jaglane ciasto z owocami. Bez pieczenia 218

Mniemam, że to gorące przyjęcie może mieć coś wspólnego z ostatnimi upałami. :) A konkretnie z faktem, że pyszne i szybkie ciacho nie wymagało pieczenia. Zapraszam więc na jego kolejną odsłonę. Dzisiejsze kremowe ciasto z owocami też nie wymaga pieczenia i poleca się jako idealny deser w upalne dni. Moja teściowa powiedziała, że jest aż ZA dobre...  Składniki(...)daktyli. Formę z wyjmowanym dnem (najlepiej z papierem do pieczenia) wykładamy masą daktylową, dokładnie dociskamy.  Na spodzie rozsmarowujemy krem jaglany. Dekorujemy owocami. Wkładamy ciasto do lodówki przynajmniej na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.  Na upały polecam też inne moje ciasta i desery bez pieczenia, m.in.: - błyskawiczne babeczki z kremu rafaello - pyszny blok czekoladowy

Smakuje zdrowo
Tarta cytrynowa z bezą 135

cukier puder. Szybko łączymy składniki, żeby jak najmniej ogrzać ciasto. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie smarujemy formę masłem i wylepiamy ją ciastem, łącznie z bokami. Ciasto można nieco wywinąć za boki formy, żeby się lepiej trzymało podczas pieczenia. Nakłuwamy spód wilcem dokładnie miejsce przy miejscu i pieczemy około 15 minut(...)ciasto do ostygnięcia i przygotowujemy krem. Z wyparzonych we wrzątku cytryn ścieramy skórkę i wyciskamy sok. W rondelku mieszamy wszystkie składniki kremu i cały czas mieszając podgrzewamy aż masa zgęstnieje. Studzimy i wykładamy na podpieczony spód. Białka miksujemy na najniższych obrotach powoli dosypując cukier. Gdy piana się ubije dodajemy łyżeczkę soku z cytryny i miksujemy jeszcze raz przez chwilę. Bezę

Marder&Marder Manufacture
Rozpoczęcie sezonu grillowego, i tort z tej właśnie okazji 186

owocami - będzie bardziej wiosennie i świeżo. W oryginale pieczone są trzy blaty ciasta w trzech tortownicach - ja mam tylko dwie, i w nich piekłam. Później każdy placek przekroiłam na pół - tort wyszedł bardzo wysoki. Miejcie to na uwadze - w trakcie układania warstw najlepiej wspomóc się papierem do pieczenia. Ogólnie przygotowanie ciasta to świetna zabawa - dodatek majonezu, a później mieszanina(...)każdym dodaniu. Wlać ekstrakt, połączyć. Na zmianę dodawać mąkę i maślankę, mieszając łyżką. Na końcu dodać majonez, połączyć. Sodę wymieszać z octem, wlać do ciasta, szybko wymieszać. Ciasto rozłożyć równomiernie do dwóch form wysmarowanych masłem. Piec w 180 st. C. przez 45 minut. Wystudzić, a następnie każdy placek przekroić na pół. Mus: Rabarbar i truskawki pokroić na mniejsze kawałki, umieścić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto kakaowo-kukurydziane 100

Ciasto z mąki kukurydzianej z dodatkiem kakao, niezbyt słodkie, pachnące wanilią, bez miksera, proste, szybkie i zawsze wychodzi. Tak mogę je opisać;-) Ciasto z dodatkiem jogurtu naturalnego, kilka podstawowych, prostych składników i jest. Wystudzone można udekorować polewą z białej lub gorzkiej czekolady, polać lukrem albo posypać cukrem pudrem. U mnie ekspresowa wersja z cukrem pudrem. Zapraszam po przepis SKŁADNIKI(...)Moja keksówka jest o wymiarach 30 x 11 cm, można upiec w mniejszej. PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C. Ustawiam program: grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. W misce mieszam rózgą wszystkie składniki oprócz mąki. Gdy się połączą wsypuję mąkę kukurydzianą. Keksówkę smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia (łatwiej się przykleja). Wlewam ciasto do formy

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania