szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:116/536)

SZYBKIE, PYSZNE CIASTO CZEKOLADOWE 155

proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody - 2 łyżki kakao - 1 łyżka przyprawy piernikowej (u mnie Kotanyi, bardzo intensywna) - 1 łyżeczka cynamonu Wszystkie w/w składniki wsypujemy, wlewamy do misy miksera i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównujemy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 165*C ok.35 minut, na termoobiegu. Wystawiamy ciasto z piekarnika(...)przełożenia ciasta (gdy chcemy uzyskać ciasto a'la piernik) Kremówkę zagotować w rondelku. Garnek zdjąć z palnika, wrzucić połamaną na kawałki czekoladę, odstawić na ok.5 minut, a następnie dokładnie wymieszać. Letnie ciasto polać polewą ganache, udekorować orzechami i odstawić do całkowitego wystudzenia. Można też zajadać na ciepło, jest pyszne... ;-) Gdy chcemy ciasto przełożyć powidłami, odstawiamy je bez polewy

Smaczne Zdrowe
Kruchy placek z rabarbarem, truskawkami i bezą 283

niego zrezygnować ) Beza: 5 białek 220 g ( 1 szklanka ) cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: około 50 g płatków migdałów Wykonanie: Kruche ciasto: Mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia przesiać, wymieszać z cukrem pudrem oraz szczyptą soli. Dodać żółtka, śmietanę oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło i przesiekać wszystko razem nożem lub specjalną siekaczką do kruchego ciasta(...)składniki zaczną formować się w kruszonkę szybko zagnieść jednolite, gładkie ciasto. Ciasto uformować w kulę, lekko spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 1 godzinę ( ciasto można przygotować wieczór wcześniej, można je również zamrozić ). Formę o wymiarach dolnych około 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkować na blacie oprószonym mąką, mniej więcej

Opowieści z piekarnika
Ciasto biszkoptowe z kremem 377

mega szybkim kremem do przełożenia i lekko chrupiącą polewą. ciasto: 6 jajek 1 1/2 szklanki cukru 1/1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki octu 6 łyżek oleju kilka kropel aromatu cytrynowego forma o średnicy 28 cm papier do pieczenia lub tłuszcz i bułka tarta krem: 1 budyń o smaku śmietankowym lub czekoladowym bez cukru(...)dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia (ciasto ma być bez grudek mąki). Pod koniec miksowania dodać ocet, olej i aromat. Do wyłożonej papierem lub wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy wlać ciasto i piec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku 35 - 40 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto wystudzić i przekroić na pół. Gęstniejący krem

Kuchcik gotuje
Malinowa chmurka 218

żółtek L (białka idą do bezy) 1 kostka masła lub margaryny (w temp. pokojowej) 3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1. Z podanych składników wyrabiamy ciasto, może się trochę lepić, ale tak ma być. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto rozwałkowujemy, wykładamy na blaszkę. Pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Studzimy(...)się składników. Masę śmietanową wykładamy na galaretkę z malinami. Ciasto wkładamy do lodówki. Beza: 5 białek 200 g cukru (drobnego do wypieków) 2 łyżki maki ziemniaczanej (płaskie) 40 g płatków migdałów 1.Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier i na końcu mąkę ziemniaczaną.  2. Blaszkę na której piekliśmy ciasto kruche odwracamy do góry dnem (ja miałam taką, która

kruche babeczki
Szarlotka z budyniem i kruszonką 91

dolewamy budyń i mieszamy dokładnie. 4. Formę (32x26) wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy jedną część ciasta i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Lekko uklepujemy spód. Wykładamy jabłka i wylewamy budyń (jeszcze ciepły, aby dobrze się rozsmarowywał). Ścieramy drugą połówkę jako kruszonkę i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Przepis możecie pobrać w formacie(...)wydrukować.  Zapraszam również po przepisy na inne moje szarlotki: PROSTA KRUCHA SZARLOTKA PIERNIKOWA SZARLOTKA Z ORZECHAMI SZYBKA SZARLOTKA Z BEZĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Szarlotka z budyniem i kruszonką 149

dolewamy budyń i mieszamy dokładnie. 4. Formę (32x26) wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy jedną część ciasta i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Lekko uklepujemy spód. Wykładamy jabłka i wylewamy budyń (jeszcze ciepły, aby dobrze się rozsmarowywał). Ścieramy drugą połówkę jako kruszonkę i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Przepis możecie pobrać w formacie(...)wydrukować.  Zapraszam również po przepisy na inne moje szarlotki: PROSTA KRUCHA SZARLOTKA PIERNIKOWA SZARLOTKA Z ORZECHAMI SZYBKA SZARLOTKA Z BEZĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Krakersy. Pochrupiecie? 191

można przygotować domowe krakersy! Wystarczy dosłownie kilka ruchów, by zagnieść niezwykle elastyczne i gładkie ciasto. Przyjemność jest tym większa, że oliwa cudownie natłuszcza nasze dłonie. Gotowe ciasto świetnie się wałkuje i szybko piecze. Tak przygotowane krakersy smakują doprawdy wybornie. Jeśli znacie i lubicie smak sklepowych np. Lajkonika, to wyobraźcie sobie, że te są jeszcze lepsze! A w dodatku(...)siekanego świeżego rozmarynu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki soli 1/2 szklanki wody (125 ml) 1/3 szklanki oliwy z oliwek (80 ml) gruboziarnista sól morska do posypania Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni. Wszystkie składniki zagnieść na gładkie, elastyczne ciasto. Wystarczy dosłownie kilka ruchów ręką - ciasto zagniata się niebywale szybko i łatwo. Jest fantastycznie plastyczne i cudownie pachnie

KUCHARNIA
Smażone ciasto czekoladowe z kawałkami jabłka 154

Niecodzienne przygotowanie, a tak samo pyszne, jak pieczone.  Przygotowanie: 20 minut Koszt: tanie Witajcie! Z racji, że nie posiadam w nowym mieszkaniu jeszcze dużego piekarnika

Zdrowie i pysznie na talerzu
Smażone ciasto czekoladowe z kawałkami jabłka 84

Niecodzienne przygotowanie, a tak samo pyszne, jak pieczone.  Przygotowanie: 20 minut Koszt: tanie Witajcie! Z racji, że nie posiadam w nowym mieszkaniu jeszcze dużego piekarnika

zdrowo i aktywnie
smaczne,łatwe,szybkie piernikowe ciasto z gruszkami... 127

masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia i mikserem połączyć składniki forma silikonowa 25x25 cm, ciasto przełożyć do formy, powkładać połówki gruszek bez skórki, bez gniazdek nasiennych piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut, do suchego patyczka wystudzone ciasto wyjąć z formy, polać stopioną czekoladą - ciasto ucierane z przyprawą do piernika(...)połówkami soczystych gruszek jest bardzo smaczne,łatwe i szybkie.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik dla początkujących 124

przy zachowaniu maksimum smaku. Bez spodu, bez dodatków, jedynie z wanilią i sokiem z cytryny i pomarańczy. W małej formie, w małym kształcie, na małą paterę. A może to taki sernik, od którego zacząć naukę pieczenia tego ciasta? Taki sernik dla początkujących Zauważyłam, że grudniowy czas mija niezwykle szybko. W przedświątecznych chwilach jesteśmy zagonieni, zapracowani, nie mamy

Raj dla Podniebienia
Polskie banany z polskimi pancakes czyli racuchy z kwiatami leszczyny 135

racuchy są drożdżowe, ale na szybko można dodać trochę proszku do pieczenia i wyjdą nam takie podrobione jak pankejki :) Niemniej jednak kwiatostany są tak puszyste, że można obejść się bez niego. - męskie kwiatostany leszczyny - mąka - woda - proszek do pieczenia (opcjonalnie) - cukier (opcjonalnie) Wykonanie: Mąkę mieszamy z wodą, aby uzyskać gęste ciasto. Dodajemy "banany" i mieszamy. Formujemy placki

Kryzysowa Książka Kucharska
Proste ciasto kakaowe bez jajek 177

łyżką, przelałam do foremki i tak powstało szybkie i proste ciasto kakaowe bez jajek z dodatkiem wiśni moczonych w alkoholu. Do tego czekoladowa polewa i posypka z płatków migdałów. Wyszło pysznie! Mniam! Składniki prostego ciasta kakaowego: 2 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli (używam domowej soli waniliowej

Moja Delicja
Ciasteczkowa pizza z owocami 179

mieć siłę przed intensywnym pedałowaniem, polecam przegryźć szybką, smaczną i energetyzującą przekąskę na drugie śniadanie - pizzę ciasteczkową ! Minimum wysiłku w przygotowaniu, a maksimum smaku i zastrzyk energii przed wytężonym rowerowaniem :) Tę słodka pizzę "piekłam" w ramach weekendowej akcji Ciasto na niedzielę , w której tym razem tematem przewodnim było Ciasto bez pieczenia i domowa czekolada . Jako bazę użyłam

Grunt to przepis!
Najprostsze muffinki malinowe 172

Proste i szybkie muffinki gotowe w 30 minut! W tym tygodniu w akcji Ciasto na niedzielę pieczemy Muffinki . Ogromna dowolność przepisu, nadzienia i polewy! Każdy prezentuje swoje ulubione muffinki w preferowanym smaku, wariancie składników i kształcie. Moja propozycja to najprostsze muffinki z możliwych ! Bez żadnych dodatków w postaci kremów czy toppingu. Bronią się smakiem same, wyłącznie przy pomocy nadzienia(...)waniliowej.  Piekłam już kiedyś muffinki z tego przepisu, ale z dodatkiem bananów i czekolady: Muffinki czekoladowe z bananem . Oryginalny p rzepis podpatrzyłam na blogu Fajne babeczki i do tej pory wykorzystuję go z drobnymi modyfikacjami i różnymi wariantami owoców i bakalii. Składniki na 12 babeczek z blachy na muffinki:   1¾ szkl. mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki

Grunt to przepis!
CIASTO POMARAŃCZOWE 114

zapach i smak. Nie wyobrażam sobie Świąt, bez tego aromatu. Dzisiaj, zapraszam na szybkie ciasto pomarańczowe, idealne do kawy jak i poprawy własnego samopoczucia ;) SKŁADNIKI: 3 jajka 250 g mąki 115 g cukru 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 pomarańcze 1/2 szkl oleju 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru

Kuchnia w opałach
Dietetyczne czekoladowe brownie bez mąki 163

protu idealne, a przy tym bardzo szybkie i bez użycia piekarnika. Smakuje jak chocolate lava cake :) Składniki: 1 banan 1 jajko 2 łyżeczki ciemnego kakao 1/2 łyżeczki syropu z agawy lub miodu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mleka Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować na gładkie ciasto. Foremki do sufletów lub małe kubki wysmarować tłuszczem

Chocolate Muffin Blog
Sernik z malinami i lekką budyniową pianką. 149

szklanka cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 1/3 szklanki oleju      Przygotowujemy ciasto. Na stolnicy mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojone w kostkę, zimne masło i siekamy nożem, aż uzyskamy z ciasta kruszonkę. Następnie dodajemy żółtka, nadal siekamy nożem, aż składniki się trochę połączą, odkładamy nóż i szybko zagniatamy ciasto (im mniej je ogrzejemy

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania