szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:101/536)

Ciasto czekoladowe 194

wersja ciasta czekoladowego jest bardzo specyficzna bowiem do jego przygotowania nie będziemy używali jajek, mleka oraz masła. Ciasto nie wychodzi zbyt duże, ale na niewielkie rodzinne spotkanie wystarczy. Przede wszystkim musicie najpierw sprawdzić czy ciasto bez tych składników będzie Wam smakowało. Możecie je podać polane czekoladą, lukrem albo tak jak w naszym wypadku posypane cukrem pudrem . Czy wiesz: Witamina(...)puder 1/2 łyżeczki soli Szybki przepis na: Domowa pizza z salami i ananasem Ciasto czekoladowe – przepis W misce mieszamy suche składniki – przesianą mąkę, cukier, sodę, kakao i sól. Następnie dodajemy mokre składniki – ocet, wodę, olej, aromat waniliowy. Wszystko dokładnie mieszamy przy pomocy łyżki albo widelce. Do przygotowania tego ciasta nie potrzebujemy miksera. Ciasto przekładamy do tortownicy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto z malinami i bezą / Raspberry meringue pie 152

Ciasto jest bardzo szybkie w wykonaniu, dzięki czemu lubię je jeszcze bardziej ;)  Spód: -370 g mąki pszennej -150 g cukru pudru -200 g masła - 7 żółtek Wszystkie składniki dodać do miski i energicznie zagnieść do uzyskania jednolitej konsystencji. Przygotować tortownicę o średnicy 30 cm i wyłożyć ją papierem do pieczenia. Wylepić tortownicę ciastem i piec w temperaturze(...)przez 20 minut (aż lekko się zarumieni).  Nadzienie:  -2 słoiczki dżemu malinowego/ truskawkowego - 2 garście malin mrożonych Na przestudzony spód wyłożyć dżem oraz mrożone maliny.  Beza:  -7 białek  -150g cukru pudru  -2 łyżki cukru białego  -słonecznik, wiórki kokosowe do posypania  Do miski wlać białka i zacząć ubijać bezę od wolnych obrotów

Receptura smaku
Szarlotka z budyniową pianką 150

łyżeczka cynamonu  Budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 opakowania budyniu bez cukru (waniliowy lub śmietankowy) 1/2 szklanki oleju rzepakowego szczypta soli Z podanych składników na kruche ciasto bardzo szybko zagniatamy kulę ciasta, którą dzielimy na 1 równe części. Wkładamy je do zamrażarki. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na mandolinie. Mieszamy(...)umieszczamy w garnku. Podgrzewamy do momentu aż lekko zmiękną i odparuje z nich większość soku. Na sam koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i energicznie mieszamy. Zamarzniętą kulę ciasta ścieramy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Starte ciasto rozkładamy równomiernie na blaszce o wymiarach 30 x 23 (mniej więcej) i lekko przygniatamy dłonią. Na surowe ciasto nakładamy ciepłe jabłka. Z białek

MamaOskarka
MOCNO WILGOTNE MUFFINKI Z CZARNĄ PORZECZKĄ 159

szybkie do zrobienia. Tanie. Bez wyszukanych produktów. Pyszne ❤❤❤ Składniki: 1 mały jogurt (ok. 180g) 2,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 3 całe jajka 0,5 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia dowolne owoce: u mnie odsączona z kompotu czarna porzeczka Wykonanie:  W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia(...)czyli jogurt, olej, jajka. Teraz wystaczy wymieszać zawartość obu misek- krótko mikserem, lub przy użyciu rózgi. Na koniec dodajemy owoce i  delikatnie mieszamy łyżką by połączyły się z ciastem. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki lub babeczki wyłożonych papilotkami do wysokości 3/4.  Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 20 minut

Walijskie Pichcenie
Szarlotka z bezą 181

cukru 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy 2 jajka 2 żółtka Beza: 4 białka 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy bez cukru Warstwa jabłkowa: ok. 2 kg jabłek (papierówek, antonówek lub renet) 5 łyżek cukru 1/4 łyżeczki cynamonu dodatkowo: bułka tarta Suche składniki ciasta mieszamy razem (na stolnicy lub  w dużej misce(...)będzie łatwiej wykleić nim dno foremki). Gdy ciasto schłodzi się, dzielimy je na trzy części - jedną z nich ponownie odkładamy do lodówki, a dwiema pozostałymi wylepiamy dno i boki blaszki, w której będziemy piec szarlotkę (u mnie 22 cm x 26 cm). Następnie posypujemy ciasto cienką warstwą bułki tartej (wchłonie podczas pieczenia sok z jabłek i dzięki temu unikniemy

Czary - gary w kuchni
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #11 Poduszkowiec 47750

bardzo proste, a do tego bardzo szybkie w wykonaniu (z pieczeniem zajęło mi około 1 godziny), a dodatkowo wymaga od nas użycia tylko podstawowych składników, które najczęściej mamy w domu. Wiem, że każdy z nas ma inny piekarnik, ale ja piekłam według przepisu 40 minut i stwierdzam, że spokojnie mogło się piec 5 do 10 minut krócej, byłoby wówczas(...)kwestia waszego upodobania. Pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach. Kroiłam dość duże porcję, żeby kawałki ładnie wyglądały na zdjęciach, więc wyszło mi ich 8 sztuk (jeden to 240 kcal), ale spokojnie wykroicie z tej foremki 10 porcji (wówczas jedna to tylko 190 kcal). Ciasto black&white Troszkę mi te poduszeczki wyszły nierówne Ciasto bardzo szybkie i bardzo łatwe

Relaxtime
Kruche ciasteczka z bezą 220

bezą Czas przygotowania:  1,5 godziny Składniki Ciasto: 500 g mąki pszennej 3 żółtka 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki gęstej śmietany 18% 2 łyżeczki cukru wanil 100 g masła 100 g margaryny 100 g smalcu Beza: 3 białka 1 szklanka cukru Dodatkowo: orzechy laskowe lub włoskie Wykonanie: Zimny tłuszcz siekamy, następnie dodajemy pozostałe składniki ciasta i szybko zagniatamy(...)Ciasto formujemy w kulę i wkładamy na 30 minut do lodówki. W międzyczasie szykujemy bezę. W czystej misce ubijamy białka. Po około 3 minutach, gdy pianka będzie już lekko sztywna, partiami dodajemy cukier i dalej ubijamy, aż do uzyskania bardzo sztywnej masy. Blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dosyć cienko wałkujemy i wykrawamy z niego różnego kształtu ciasteczka

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto Truskawkowe z Bezą 318

dodać żółtko i wodę, szybko zagnieść ciasto. Tak przygotowane ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 60 min. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim spód i boki wysmarowanej masłem formy. Ciasto obciążyć (wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać np. fasolą), Piec ok. 10 minut w temperaturze 180 o C. Zdjąść obciążenie i piec jeszcze przez około(...)łyżeczce cały czas ubijając, następnie ubijać jeszcze przez około 3 minuty. Dodać mąkę ziemniaczaną i dokładnie zmiksować. Spód ciasta posmarować konfiturą, wyłożyć truskawki a na koniec wyłożyć pianę z białek. temperaturze 180 o C przez około 25 - 30 minut aż beza się zarumieni

Mama Gotuje
Szybka szarlotka bez jajek 285

Składniki 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki grysiku 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kg startych jabłek cynamon imbir (w proszku

kuchcikownia
CIASTO PIANKOWE Z GALARETKĄ (BEZ PIECZENIA) 117

Smaczna, delikatna, rozpływająca się w ustach pianka z ubitej śmietany i galaretki, z owocami zalanymi galaretką, na biszkoptach. Ciasto proste w przygotowaniu, szybkie (nie licząc czasu

Zrób to smacznie
Sernik złota rosa 3634

bez cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 1 i 1/2 szklanki mleka DO MASY BIAŁKOWEJ: 4 odstawione wcześniej białka (dwa z ciasta i dwa z masy serowej) 3/4 szklanki grubego cukru WYKONANIE: CIASTO: Do przesianej mąki dodać zimne masło, posiekać do uzyskania drobnych grudek. Dodać cukier, proszek do pieczenia, jedno całe jajko i  dwa żółtka. Szybko(...)olej. Na sam koniec wlać mleko i dokładnie wymieszać. Bardzo płynną masę wylać na schłodzone surowy spód i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 50 minut do lekkiego zrumienienia. PIANA: Kilka minut przed końcem pieczenia przygotować bezę. Cztery odłożone białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać partiami cukier. Masę białkową rozsmarować na wyjętym z piekarnika gorącym cieście

Kuchenne zapiski Edyty
Szybkie drozdzowe rogaliki 161

śniadanie. Drożdżówki doskonale smakują także bez nadzienia, posmarowane jedynie masłem w duecie z mlekiem lub zbożową kawą :) SKŁADNIKI: 5 dag drożdży 5 łyżek cukru 1/2 szklanki mleka 250 g margaryny szczypta soli 4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka marmolada,krem czekoladowy do nadziania mleko lub jajko do posmarowania Ciasta drożdżowego nie wyrabiamy w metalowej(...)wbijamy jajka. Wyrabiamy ciasto bardzo szybko, najlepiej ręką lub za pomocą robota. Powinno mieć nieco luźną konsystencje. Przykrywamy i odstawiamy na 1 - 1,5 h do lodówki, aby ciasto odpoczęło, urosło oraz nieco stężało. Tuż przed wyjęciem ciasta z lodówki, włączamy piekarnik na 200 stopni góra dół. Zauważyliśmy, że drożdżowe ciasta najlepiej pieką się bez termoobiegu, przynajmniej w naszym

Kuchnia od dwojga
Słodko-kwaśna pokusa (deser) 115

deser) Czy Was też czasem nachodzi ochota na coś słodkiego? Ja tak mam dość często Gdy nie mam czasu na pieczenie ciasta (lub najzwyczajniej w świecie nie mam na nie akurat ochoty) stawiam na desery w szklance. Proste, szybkie, a jakie smaczne. Jeśli do tego ładnie ułożymy warstwy takie z pozoru zwykły deser może się naprawdę dobrze prezentować(...)masy kajmakowej z kwaśnym dżemem, syropem z limonki i ciasteczkami francuskimi okazało się przysłowiowym strzałem w 10. Polecam i Wam spróbować. A może macie ochotę na szybką kremówkę z malinową konfiturą (bez pieczenia)? Jeśli tak, to koniecznie zajrzyjcie tutaj ( klik ) Składniki: 3 łyżki masy krówkowej kajmak Helio 2-3 łyżki śmietanki zimnej 125 g mascarpone 4 ciastka

Słodkie okruszki
CIASTO JOGURTOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ 121

Poza tym, jest bardzo proste przygotowaniu, a do tego szybkie - 15 minut i do piekarnika! Każdy sobie z nim poradzi. Świetne na każdą okazję, jak i bez okazji 😉 Składniki: 3 jajka 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 50 g masła 300 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łodygi rabarbaru Kruszonka: 1/2 szklanki cukru pudru(...)szklanki mąki pszennej 70 g masła Uwaga! Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Dlatego jajka oraz jogurt naturalny wyciągamy z lodówki kilka godzin przez wykonaniem ciasta. Wykonanie: Kruszonka: Do miski wsypujemy mąkę i cukier puder. Mieszamy. Dodajemy kawałki masła i wyrabiamy ciasto, aż powstaną grudki. Wkładamy do lodówki. Ciasto: Rabarbar myjemy, osuszamy, odcinamy końce i ewentualne liście, a następnie kroimy

Kuchnia MagdaLeny
Idealne naleśniki bezglutenowe 189

Ich idealność polega na tym, że są elastyczne i nie łamią się.  Są to właściwie naleśniki kukurydziane. Doskonale nadają się do wszelkiego rodzaju krokietów jak

Ze smakiem bez glutenu