łyżka jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 120 g cukru brązowego (zmiel na cukier puder) W misce szybko zagniatamy ciasto, na samym końcu dodajemy 3/4 szklanki orzechów. Zagniatamy i wstawiamy na 25 minut do zamrażalki. Po tym czasie formujemy ciasteczka i pieczemy około 25 minut w temp. 185-190 stopni C. Studzimy na kratce! Resztę orzechów siekamy na mniejsze
SMYKWKUCHNIjabłek, bo od tego ciasta zaczęłam sezon narkotycznego wciągania cynamonowego aromatu ;) Zaczęło się niewinnie od nadmiaru białek po hurtowej produkcji ciasteczek budyniowych, które to wyruszyły w daleką podróż, a skończyło na całkiem udanym cieście. Prostym, pachnącym i szybkim. Bezcukrowym. Jak zwykle. A, oczywiście szukałam w odmętach internetu odpowiedniego przepisu z wykorzystaniem białek, ale (jak to ja) nie znalazłam
FitKotjabłek, bo od tego ciasta zaczęłam sezon narkotycznego wciągania cynamonowego aromatu Zaczęło się niewinnie od nadmiaru białek po hurtowej produkcji ciasteczek budyniowych, które to wyruszyły w daleką podróż, a skończyło na całkiem udanym cieście. Prostym, pachnącym i szybkim. Bezcukrowym. Jak zwykle. A, oczywiście szukałam w odmętach internetu odpowiedniego przepisu z wykorzystaniem białek, ale (jak to ja) nie znalazłam
FitkotPyszne, mięciutkie w środku a kruche na zewnątrz kokosanki. Proste i szybkie w przygotowaniu. Dla osób lubiących kokos wprost idealne. Składniki: 400 g wiórków kokosowych 8 białek 120 g masła 300 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki soku z cytryny Z 300 g cukru odsypałam 100 g i wsypałam do podgrzanego masła. Podgrzewała i mieszałam(...)kokosanki. Blachę wyłożyłam papierem do pieczenia. Łyżeczką nakładałam porcje masy na papier. Piekłam w temperaturze 180 stopni przez około 15-18 minut. Smacznego! Zapraszam również na CIASTECZKA KOKOSOWE
potrawyregionalnetłuszcz, posiekać dokładnie nożem, dodać jajo, cukier i szczyptę soli.Zarobić ciasto nożem, a następnie szybko zagnieść i wstawić na 30 min. do lodówki.Wałkować na grubość 1/2 cm i wycinać foremką kształty.Piec w 220 stopniach około 10 minut.Zdejmować z blachy ciepłe ciasteczka, potem się łamią.By nadać ciasteczkom ulubiony smak można dodać aromat, cynamon, imbir, skórkę pomarańczową
kolorowotorcikowosmaków z serem. Gościł u mnie na Święta. W przygotowaniu prosty i szybki. Zamiast likieru Bailey’s możemy dodać advocaat lub inny kremowy likier. Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z ciasteczkami Oreo i likierem Baileys Składniki: Spód: 24 ciasteczka Oreo 3-4 łyżki
Mała Cukierenkakiedy sklepy były już zamknięte, w związku z czym niedobór ciemnej czekolady uzupełniłam białą. Nie zaszkodziło to ciasteczkom - wyszły idealne. Zaraz po jego ulubionych, te znikały najszybciej. Kruche, z dużą ilością czekolady, całkiem spore ciacha - zdecydowanie nie na jeden kęs. Banalne i szybkie w przygotowaniu. Takie typowe american chocolate chip cookies, prosto z Macaroons and biscuits wydawnictwa
Pożeraczka, czyli raz adobrzePrzed nami kolejne hasło, tym razem w moim ulubionym, czyli słodkim klimacie ;) Otóż będziemy wypiekać ciasteczka. Dla mnie kryterium podstawowym, oprócz smaku oczywiście, będzie prostota wykonania. Raczej skupię się na przepisach szybkich, łatwych i przyjemnych ;) I mam nadzieję, że te małe słodkości umilą nam końcówkę zimy. Z naciskiem na "końcówkę"! :) Zapraszam do zabawy
zadanie-gotowanierękę. Oto kilka moich propozycji: *** Croissanty z czekoladą, czyli pyszne rogaliki z ciasta francuskiego PRZEPIS TUTAJ *** Batoniki musli PRZEPIS TUTAJ *** Szybkie rogaliki drożdżowe PRZEPIS TUTAJ *** Ciastka francuskie z musem jabłkowym PRZEPIS TUTAJ *** Mini szarlotki PRZEPIS TUTAJ *** Ciasteczka owsiane- zdrowe, pożywne i energetyczne- PRZEPIS TUTAJ *** Oczywiście na dziecięcym przyjęciu jak najbardziej sprawdzi się także każde „zwykłe ciasto”, wystarczy pokroić
Blog z ApetytemBabka serowa – szybka i wilgotna Ciasto orzechowe Sernik z masą makową i wiśniami Smacznego P.s. Tegoroczne ciasta i ciasteczka piekę w formach nabytych na Betterware.pl Warto zajrzeć na stronę, w końcu okazji do pieczenia
Słodkie okruszkinabiera mocy. Zdążyłam już zapomnieć jak smakowały, ale poszły wszystkie, więc chyba były całkiem całkiem. Ja to w ogóle lubię takie "ciasteczka". Nie dość, że od razu każdy może dostać po jednej, to jeszcze robi się je szybko. Teraz żal nie skorzystać ze świeżych owoców, ale pyszne muffinki przygotujesz także zimą czy wiosną. Wtedy fajnie wykorzystać nasze lato zamknięte
Kuchnia w czekoladzieW poprzednim wpisie wspominałam o wiośnie i pięknej pogodzie, a dziś rano zobaczyłam padający za oknem śnieg. Cóż, chyba tak właśnie ma wyglądać kwiecień. Dzisiaj
FitKotŚwięta coraz bliżej, więc przedstawiam kolejną propozycję ciasteczek z przyprawami korzennymi. Tym razem cynamon i kardamon. Wykorzystałam niedawno upolowane stemple do ciastek i powstały dwie blachy
FitKotPrzepis na ciasto na tartaletki już poznaliście. Dziś pokażę Wam jak można w szybki i prosty sposób przygotować tartaletki na słodko :) Wystarczy tylko chwila i można zajadać się pysznymi ciasteczkami. Moja rada: Nadzienie na tartaletki najlepiej nałożyć przed ich podaniem. Składniki: Przepis na kruche ciasto na tartaletki znajdziesz tutaj. Dodatkowo: * 350 ml mleka * 1 budyń waniliowy * 2 łyżki
Zrób to smaczniewięc nie może zabraknąć słodkich wypieków z ich udziałem. Polecam Wam pyszne kruche ciasto z orzechową kruszonką. Jest przepyszne i całkiem szybko się robi. Ciasto jest niskie i po pokrojeniu w niedużą kostkę prezentuje się jak małe ciasteczko. składniki: 250 g mąki pszennej 125 g zimnego masła 80 g cukru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Monia miesza i gotuje