Kiedy pierwszy raz piekłam to ciasto, podchodziłam dość sceptycznie do tego wypieku. Jednak kiedy go spróbowałam, wiedziałam że było naprawdę warto;-) Ciasto jest aromatyczne, smakiem i
Kuchnia Pełna PasjiRogaliki z budyniem obtoczone w mieszance cukru i cukru waniliowego domowej roboty klik . Są bardzo kruche, mocno waniliowe i pyszne. Z ciastem bardzo dobrze się "pracowało
Ala piecze i gotujeDzisiaj byliśmy na działce, zerwałam jeżyny, trochę gruszek. Tata z Piotrem stwierdzili, że przydałoby się zjeść coś słodkiego do kawy. Postanowiłam upiec murzynka. Często go piekę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMini serniczki z nutellą i truskawkami. Świetne, aby zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Przekrojone owoce, przypominają urocze serduszka. Jeśli mamy malakser lub blender z
Poezja smakułatwe ciasteczka ze sporą ilością białego twarogu są tak samo smaczne jak proste. Jeżeli zastanawiacie się jeszcze jakimi ciachami uzupełnić świąteczne menu, szczerze polecam półfrancuskie z serem obecne w moim rodzinnym domu od zawsze i od lat także w moim. Zakładam, że dobre życie rodzinne powinno być możliwie proste. Czasem nie jest, wtedy pomagają ciastka. Zatem bierzcie szybko: - 250g
I tu będę miała takie teciasteczka do chrupania. Porcja ok 60 sztuk Składniki: 500 g zmielonych migdałów 450 g cukru pudru 1 łyżka cynamonu 5 białek 1 łyżka nalewki pomarańczowej Przygotowanie: Białka ubić na sztywną pianę i dodać cukier puder. Dokładnie wymieszać tak aby powstała masa lukrowa. Odstawić filiżankę masy. Do mieszanki lukrowej dodać migdały, cynamon i wódkę. Dobrze wymieszać i szybko zagnieść
Niezły MłynekWyrobić szybko na jednolitą masę, czyli klasyczne kruche ciasto. Jeśli zbyt się klei przy formowaniu kuli, to można oprószyć lekko mąką. Owinąć szczelnie folią spożywczą i odłożyć do lodówki na minimum pół godziny. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia, a schłodzone ciasto rozwałkować. Dopasować kształt ciasta do blachy, a z nadmiaru, który nam zostanie, spokojnie możemy upiec ciasteczka. Piec
Karczma Honoriettypieczenia ciasteczka się zlepiają ale to nie przeszkadza i muszę przyznać, że jak dal mnie są bardzo sodowe. W przepisie były 2 łyżeczki sody, ja dodałam 1,5 i jeszcze ta soda była wyczuwalna. Więc jeśli skusicie się na takie ciacha to może dajcie jej mniej, chyba że smak sody Wam nie przeszkadza. Ogólnie robi się je szybko
Ewa w kuchniwykonania. Ciasteczka wyszły przepyszne i zrobię je jeszcze niejednokrotnie. Piwa absolutnie nie czuć. (około30 sztuk) 200g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki piwa 1 łyżka cukru (opcjonalnie, w zależności od nadzienia) 1/2 łyżeczki soli Dodatkowo: krem czekoladowy (może być marmolada) cukier puder do posypania Margarynę z mąką posiekać. Dodać sól, cukier i piwo. Całość dokładnie i szybko zagnieść
Di gotujeszybki:) Składniki: Tortownica 24cm Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek mąki krupczatki 5 łyżek mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru kryształu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1/4 szklanki mocnego naparu z kawy parzonej Masa: 1 op. śmietanki 30% (łaciata 500ml) 2 serki mascarpone (250ml każdy) 3 łyżki cukru pudru Słoiczek wiśni drylowanych (0.4l.) Ciasteczka w mlecznej czekoladzie
Kuchnia w czekoladzieserników na pewno szybko wrócę :)!Sernik kokosowySkładniki:Spód:300 g ciastek pełnoziarnistych (digestive)150 g masła50 g czekolady gorzkiejCiasto: (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej)1 puszka mleka kokosowego100 g wiórków kokosowych350 g serka kremowego (typu Philadelphia)250 g serka mascarpone200 g cukru4 jajka2 łyżki rumu (opcjonalnie)2 łyżki mąki ziemniaczanej1. Ciasteczka rozkruszyć na proszek za pomocą miksera lub włożyć
UgotujmyTo.plpestek i wiórków kokosowych, ale dodać możemy ulubionych bakalii: rodzynek, żurawiny, moreli, daktyli itp. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasteczka owsiane z czekoladą Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 3 szklanki płatków owsianych 1 szklanka mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku(...)Pestki wsypać do rondelka lub na patelnię i podgrzewać, mieszając, aż pestki troszkę się przyrumienią. Dodać wiórki kokosowe i prażyć przez około 1 minutę, aż się przyrumienią (bardzo szybko się prażą, proszę uważać i nie przypalić). Zdjąć z ognia i bakalie przesypać na talerz, odstawić do całkowitego ostygnięcia. 2. Do miski wsypać płatki owsiane, mąkę, proszek, sodę, sól, cynamon, wymieszać
Mała Cukierenkaogóle to pierniki wszyscy znają. My za to z moimi dziewczynami robiłyśmy niedawno ciasteczka piwne i zamiast tradycyjnych pierników na święta też sobie takich napieczemy, a co :) Ciasteczka piwne to smakołyki mojej Babci, nie wegańskie, ale do zweganizowania łatwe. Podaję Wam od razu jak je zrobić w naszej wersji plus co z czym można podmienić bez szkody dla ciastek. Podstawowe(...)kostka margaryny - oczywiście wegańskiej, Alsan; - zamiast jasnego piwa: - pół szklanki piwa ciemnego, nie napiszę jakiego, żeby nie było, że reklamuję tu jakieś browary. Wykonanie jest banalne, a pieczenie szybkie, no i ciastka można jeść od razu, to najważniejsze :) Wsypujemy do miski mąkę i płatki, dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę i rozcieramy to wszystko razem w palcach. Kiedy miska jest
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEPyszne mini pączusie z ricotty, idealne na jeden raz. Naprawdę bardzo smaczne, robi się je szybciutko. Przepis znalazłam tutaj . Niestety nie miałam migdałowego amaretto, ale i
kruche babeczkiciasteczka, kakao, gorąca czekolada… nie ma nic przyjemniejszego. Przyprawy królują w mojej kuchni. Nie wyobrażam sobie bez nich żadnego dania czy wypieku. Mam ich naprawdę dużo Dlatego tak dbam o organizację w kuchni i cenię różne pomocne produkty. Dziś polecam Wam pojemnik na przyprawy . Nie zajmuje wiele miejsca w kuchni. Dzięki niemu zachowacie porządek w przyprawach i szybko znajdziecie
Słodkie okruszki