oryginale ale nie wszystkim moim gościom �� ODPOWIEDZ Odpowiedzi ALE CIACHOO! 23 lutego 2017 02:28 Jasne, nie każdy lubi takie mniej słodkie ciasta. Ja nie jestem fanka bardzo słodkich ciast;) Bardzo ciekawy pomysł z tym jogurtem. A dużo go Pani daje? ODPOWIEDZ ANONIMOWY 25 stycznia 2017 17:58 zrobione i zjedzone prawie natychmiast przez domowników ;-) pycha! ODPOWIEDZ Odpowiedzi ALE CIACHOO(...)zamiast ich dam jednego banana więcej lub miód to będzie ok? Prosze o szybką odpowiedź bo chce upiec na tłusty czwartek ;) ODPOWIEDZ Odpowiedzi ALE CIACHOO! 23 lutego 2017 02:21 Daktyle można zastąpić innymi suszonymi owocami np.śliwkami bo one pełnią też ważna rolę w konsystencji ciasta. Szczerze to nie wiem jak ciasto wyjdzie po zamianie na miód i dodatkowy
Kuchnia MagdaLenyDziś 14 luty, dzień zakochanych. Oczywiście w taki dzień nie może zabraknąć smacznego deseru. W tym roku postawiłem na nieco inne rozwiązanie i przygotowałem deser w
Programista w kuchniZnowu słodkości? Ja wiem, że Wam to się jak najbardziej podoba 😀 Akurat jest promocja na banany🍌 😄to trzeba skorzystać z tego i zrobić pysznego placka 😇 Co
Zdrowie i pysznie na talerzuWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 (wychodzi 8 pasztecików) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (275 g
JejKuchniaW tym roku róża jadalna miała całkiem dużo kwiatów, więc mogłam spróbować nowości i część wykorzystałam w wypiekach. Niestety na konfiturę płatków było zdecydowanie za mało
FitKotzrobić gdy zostanie nam po upieczeniu ciasta porcja biszkoptu albo gdy chcieliśmy upiec ale wyszedł nam zakalec, no ewidentnie coś się nie udało? Można go wykorzystać do przygotowania szybkie deseru z owocami. Ja wykorzystałam do tego mrożone maliny Poltin o, galaretkę i śmietanę. Wyszedł mały, elegancki deserek, który zaspokoił naszą chęć zjedzenia czegoś słodkiego . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikNajprostszy deser ever na weekend to owoce pod kruszonką tzw. crumble truskawkowe. Polecam teraz póki jeszcze sezon trwa :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldKolejny przepis na ciasteczka. Tym razem są to ciasteczka drożdżowe moczone w wodzie. Wbrew oczekiwaniom ciastek wcale nie czuć drożdżami. Są megaaa kruche. Te ciasteczka zawsze
PatiGotujeumyciem ich i starciem na tarce na dużych oczkach. Dlaczego zapiekanki są idealne na przyjęcie? przygotujesz je bardzo szybko nie są drogie możesz przyszykować je dzień wcześniej. Wystarczy, że zabezpieczysz je folią aluminiową (ja przechowuję je w plastikowym pojemniku na ciasto) i włożysz do lodówki. Podczas przyjęcia wystarczy włożyć je do piekarnika na kilkanaście minut i gotowe! jeśli
Mojewlasne.plinspirujące jest odkrywanie rożnych kuchni świata. Najsmaczniejsze okazują się być te najprostsze potrawy, tworzone przez gospodynie na szybko. Tak jest również w przypadku chaczapuri. Jest to prosta potrawa, którą każda gruzińska gospodyni robiła na swój sposób i na rożnym cieście. Ale nie samo ciasto jest tutaj najważniejsze, podstawa każdego gruzińskiego chlebka to sery, które nadają mu tego wyjątkowego smaku
W kuchennym oknie EwyPrzi fajerze 1 to chciałoby sie gojści 2 czym zaskoczyć, ale żeby tyż przi tym niy mieć za kans roboty. Te łōdki 3 to żech sie
Chop w kuchniOwsiane ciastka są bardzo kruche i szybkie – wystarczy jedynie wymieszać składniki! Najlepiej smakują zrobione z mąki razowej lub orkiszowej, lecz możemy użyć do nich również innej, ulubionej mąki. Ciasto idealnie smakuje z kakaową polewą oraz dodatkami i bakaliami. Zapraszam do zapoznania się z przepisem // Składniki: 100 g mąki (najlepiej razowej lub orkiszowej) 100 g płatków owsianych lub jaglanych
Via GustoPiękne i pyszne ciasto mega czekoladowe dla wszystkich wielbicieli czekolady. Tutaj jest jej dużo i dzięki temu jest obłędne w smaku, polecam gorąco. Robi się szybko i znika szybko przy kubku koniecznie gorzkiej kawy czy herbaty, polecam. Bardzo czekoladowe brownie z czekoladą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebędzie oznaczało, iż ciasto 'ruszyło' i jest gotowe do użycia) Krok 3. Za pomocą chochelki nabieramy porcje ciasta, wylewamy do gofrownicy i pieczemy na złoty kolor, aż będą chrupiące. Gotowe gofry podajemy z ulubionymi słodkimi dodatkami. Uwaga: gofry te szybko znikają z talerzy ;) Smacznego :) *zdjęcia są przykładowe, nie odzwierciedlają potrawy
Moja Książka KucharskaTakie mini calzone dla każdego :) Szybko się robi, bardzo smaczne :) Do środka potrzebujemy pół kg mięsa i przyprawy...sól, pieprz, paprykę, oregano i czosnek. wszystko razem łączymy :) Ciasto drożdżowe zagniatamy z 2 szkl. mąki, 1/2 kost.drożdży, pół łyżeczki cukru, szczypty soli i niecałej szklanki ciepłej wody. Mięso smażymy... po usmażeniu schładzamy. Potem wałkujemy
chleba naszego