jajkami. Delikatnie stop masło. Wsyp ser i kukurydzę do suchej mieszanki, następnie wlej mieszankę jajeczna i stopione masło. Wymieszaj - szybko i delikatnie, tylko do połaczenia składników. Przelej do przygotowanej blaszki. Wyrównaj wierzch i piecz około 20 minut, aż ciasto będzie sprężyste przy dotyku i złotawe. Podawaj ciepłe, najlepiej jako akompaniament do dobrej zupy, albo chilli con carne. CO JESZCZE? zostaw
Lejdi of the houseCiasto pokroić na prostokąty ok 2,5 x5 cm lub dowolnej wielkości. Każdy kawałek przeciąć na środku, następnie jeden koniec ciasta włożyć w powstały otwór, żeby zrobić rodzaj węzła. Olej rozgrzać, małym kawałkiem sprawdzić, czy jest już gorący (powinien szybko się wynurzyć), jeśli się wynurzy smażyć na złoty kolor po obu stronach. Wyciągać łyżką cedzakową i układać na ręczniku papierowym
Pomysłowa kuchniaTakie naleśniki podaje się całkiem schłodzone. Gorące naleśniki zaraz po przygotowaniu, będą się rozlewać i nie da się ich pokroić. Szybkie i sycące naleśniki z dżemem łowicz, zapiekane w budyniu, pod puchową pierzynką. Przepis zaczerpnięty z ruskiej strony. Składniki: Ciasto: 3 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka sól 1 łyżeczka cukru 3 szkl mleka tłuszcz do smażenia
Kuchnia DanusiSzybkie, proste koszyczki które są idealne na imprezę na przykład andrzejkową. Zrobimy je z kilku składników, a podstawą jest ciasto filo, ketchup i ser. Czy może być coś prostszego. Są fajne chrupiące, dobre na ciepło i na zimno. Można je zabrać na wynos idąc do kogoś. Do ich zrobienia wykorzystałam ketchup łagodny Kotlin , ale można dodać pikantny
wesoła kuchniaDziś na moim blogu przepis na pyszne dufinki z mięsem. Dufinki są łatwe i szybkie do przygotowania. Możemy je zrobić z ziemniaków, które zostały nam z obiadu. Podajemy je z ulubionym sosem. SKŁADNIKI: Ciasto: ½ kg ziemniaków, 1,5 szklanki mąki. 1 jajko, sól, Farsz: 300 g mięsa mielonego wieprzowego, 1 cebula, sól, pieprz, oliwa, Dodatkowo: olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE
Tradycyjna kuchnia Kasiszczypta soli Mąkę przesiać przez sito,dodać zimne masło,posiekać nożem do uzyskania konsystencji jak kruszonka.Dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto.Można również użyć malaksera.Ciasto zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce godzinę.Po tym czasie ciastem wylepić formę do tarty i schłodzić jeszcze 20 minut.Piekarnik nagrzać do 180 C.Na ciasto wyłożyć folię aluminiową i obciążyć grochem
Anielskie wypiekiCiasto z ajerkoniakiem stanie się niewątpliwie ulubionym w domu. Czemu? Jest wilgotne, puszyste, ma piękny zapach i smak, jest szybkie w przygotowaniu. A minusy? Nie ma! Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieSzybki deser bez pieczenia idealny na upały, z dodatkiem pysznego karmelu i powideł śliwkowych. Niebanalne połączenie na koniec wakacji :) Ciasto do zrobinia w mniej niż 10 minut. Wykonany w formie o wymiarach 24 cm x 27 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaarobiła na piecu angielce. Teraz ciężko taki piec spotkać ale można zrobić je na patelni. Bardzo prosto i szybko się je robi. Z kolorowym, zdrowym farszem letnim i margaryną Optima Omega 3 będą idealną przekąską na pikniku. ciasto: 200 g mąki pszennej 1/2 szklanki wody 1/3 łyżeczki soli 1 łyżka margaryny optima omega3 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich nadzienie
wesoła kuchniapołączenia składników. Pod koniec ubijania wlać małym strumieniem rozpuszczoną żelatynę . Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce. :)) ps. ciasto odwróciłam do góry dnem i na wierz dałam morele ze słoika przepis tutaj , a na to bitą śmietanę . szybko sie robi.......Smacznego
w mojej kuchniSiekamy nożem szybko, aby jak najlepiej połączyć mąkę i masło. Następnie dodajemy cukier puder, cukier waniliowy, żółtka oraz śmietanę. Szybko siekamy nożem i następnie zagniatamy i owijamy folią. Wkładamy na 2-3 godz. do lodówki. Ja przygotowałam sobie ciasto poprzedniego dnia wieczorem, i trzymałam w lodówce do następnego dnia. Po tym czasie stolnicę oprószamy lekko krupczatką. Rozwałkowujemy ciasto
Walijskie Pichceniebardzo delikatne i wilgotne, nawet następnego dnia smakowało jak świeżo upieczone. Jeśli dla kogoś mało słodkie, może oprószyć pudrem. Do ciasta nie dawałam białek, tak jak wspominałam we wpisie z pączkami, stara mądrość mówi, że to białko jest winne szybkiego czerstwienia drożdżowych wypieków. Za to do kruszonki nadaje się znakomicie, ona czym bardziej sucha i chrupiąca tym lepiej
Dieta moja pasjaByły już ciasta o smaku Snikersa, były Snikersy bez pieczenia teraz przyszedł czas na sernik z wkładką Snikersową, który jest bardzo szybki, prosty i dobry w smaku. Piekłam 70 minut w 180 stopniach w tortownicy o średnicy 23 cm. Czytaj więcej
PychotkaaaZielone pierogi z farszem z kaszy jęczmiennej z kapustą i boczkiem. Pierożki proste i szybkie do zrobienia. Są bardzo dobre w smaku. Bardzo lubię szpinak i staram się dodawać go do wielu potraw. ciasto na pierogi: 250 g mąki pszennej 1/3 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy 80 g szpinaku 1/3 szklanki gorącej wody farsz: 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej
wesoła kuchniakukurydzy, kalafior z pęczakiem i ziołami, oraz turecka zupa z soczewicy. Na deser wzięłabym sahlab z czekoladą lub ciasto z różą i rabarbarem. Jedz i pracuj… nad własnym zdrowiem i Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem 2. Szybkie i zdrowe dania do pracy Autor: Karolina i Maciej Szaciłło Wydawnictwo: Wydawnictwo Zwierciadło, 2016 Artykuł “Jedz i pracuj
Ugotowane pozamiatane