Piecz ok 15 minut po czym wyjmij podpieczone ciasto z piekarnika podpieczone ciasto na pizzę low carb rozsmaruj na cieście sos pomidorowy i rozłóż swoje ulubione dodatki piecz całość w piekarniku kolejne 15 minut. Gotowe! Pyszne i szybkie w wykonaniu. Tak wygląda po wyjęciu z piekarnika Gotowa pizza Zachęcam do wypróbowania przepisu. Pyszne, szybkie danie. Jedyna wada
Marta próbujeNastał weekend, także czas na ciacho do kawki🍰 Tym razem w delikatnej i małej porcji przy okazji również fit. Tak się składa, że szykuje mi się
Zdrowie i pysznie na talerzuJesienią warto przygotować pyszny dżem z jabłek, który zimą świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, deserów, śniadań i kolacji. Wykonanie takiej aksamitnej marmoladki jest bardzo
Kuchcik gotujeMoi drodzy! Dzisiaj trochę będzie trochę nietypowo. Jak, że już drugi rok za nami postanowiłam go podsumować. W ciągu ostatniego roku na blogu pojawiło się aż
PatiGotujePrzepyszne placuszki drożdżowe na szybko, bez wyrastania . Bardzo często robię placuszki z różnymi owocami. Placuszki drożdżowe z malinami Składniki na 10 placków ciasto : mąka - 2 szkl cukier - 2 łyżki mleko
Kuchnia DanusiPlacki, omlety, fritaty, naleśniki i podobne smażone czy pieczone placki to moje specjalności. Szybkie przygotowanie, dodatkowy atut, kilka minut w kuchni a cały stos smacznych placków gotowy. Wspaniałe z dipami! Takie ciasta można faszerować dowoli warzywami, mięsem, grzybami, przyprawami, serami. Wersje na słodko także wspaniałe - z owocami, słodkim twarogiem. Placki z kiełbasą i pomidorami to nieduże placuszki
Zasmakuj KuchniPisałam już nieraz i zapewne wiecie, że uwielbiam cukinię. W postaci sałatek , zup , zapiekanek , a nawet ciast ! W trakcie upałów dodaję ją do makaronów i dziś właśnie taki przepis dla Was przygotowałam! Danie łatwe, szybkie i pyszne! Idealne na lekki obiad albo kolację na ciepło. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * cukinia zielona – 1 szt * cukinia żółta – 1 szt * iała
Ostra na SłodkoSzybka, sezonowa zupa z botwinki i kaszy jaglanej, którą trzeba obowiązkowo przygotować. Nie tylko dlatego, że jest pyszna, ale również ze względu na bogactwo witamin Składniki
Oryginalny smakciepłą wodę. Wyrobić aż ciasto będzie gładkie. Ja jak zwykle ułatwiłam sobie pracę i wyrobiłam mikserem z hakami :) Gotowe ciasto przykryć ściereczką i pozostawić na około godzinę do wyrośnięcia. Kiedy podwoi objętość wyłożyć na stolnicę obsypaną mąką. Szybko zagnieść i podzielić na 8 części. Z każdej części uformować dość długi wałeczek. Następnie zrobić pętelkę i przewijać końce dookoła, aż się
Agusiowe smakołykiJuż niejednokrotnie widzieliśmy na różnego rodzaju przyjęciach, spotkaniach babeczki z kruchego ciasta podane w postaci wytrawnej. Tym razem Madzia postanowiła przygotować domową wersję babeczek z pastą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!można się opanować. Jak się zrobi samemu to przecież trzeba spróbować!:) Jeśli chcecie zrobić coś szybkiego, prostego, kuszącego, bez pieczenia i słodkiego to zapraszam do wykonania domowego snickersa. Naprawdę wiele nie trzeba, by je wykonać. Nie musimy też pilnować czasu pieczenia, gotowe ciasto wstawiamy do lodówki i .... czekamy. To trudne, ale czekamy.... Za to świetnie smakuje, czekanie się opłaca
Zasmakuj KuchniPuszyste, tureckie ciasto z suszonymi figami i orzechami. Smakuje doskonale. Jest wilgotne, aromatyczne i delikatne. Miks smaków - to tutaj bakalie mieszają się z cynamonem, razem smakując cudownie. Łatwe i szybkie do zrobienia. Polecam :) PS Polecam stronę http://gieciewalcowanie.pl/ - profesjonalna, plastyczna obróbka metali w technologii CNC. Szeroko pojęta obróbka metali, różnymi technikami :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu(...)zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 190g mąki pszennej 200g cukru 250g margaryny 3 jajka 220ml wody 10 suszonych fig 80g orzechów włoskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 2 łyżeczki cynamonu
Domowa cukiernia Ewysobotni poranek zapraszam na pyszne francuskie prezenciki z pysznym Dżemem z czarnej porzeczki firmy ORZECH Ciasteczka robi się bardzo szybko dzięki temu zaoszczędzimy czas. Smakują wyśmienicie. Idealne do kawy czy herbaty. Zapraszam i Smacznego :) SKŁADNIKI: 400 g ciasto francuskie 1/2 słoika Dżemu Porzeczkowego ORZECH 10 dag sera białego chudego 0.5 łyżki miodu miód do smarowania ciastek PRZYGOTOWANIE
Gotowanie Patkiserowe ciasteczka są uzależniające! Od razu dam Wam dobrą radę - pieczcie z podwójnej porcji bo są pyszne. Robi się je szybko a w krojeniu czy maczaniu w cukrze mogą pomóc nawet małe dzieciaki. Jedyny minus to fakt, że ciasto musi poleżeć przynajmniej kilka godzin, a najlepiej całą noc, w lodówce żeby było dobrze schłodzone bo od tego zależy
Smaczna PyzaPyszne, bardzo kruche, nieziemsko delikatne i super łatwe ciasteczka dla łasuchów. Szybko się robią i szybciej znikają. Polecam zrobić od razu z podwójnej porcji. Nie przechowywać
Z Kuchni Do Kuchni