Przekąski na jeden ząb. Szybkie, proste z ciasta francuskiego. Jako nadzienia użyłam serka puszystego i buraczków mini. W połączeniu z kabanosami długo dojrzewającymi pycha. Na imprezę, jako dodatek do seansu filmowego polecam. 1 arkusz ciasta francuskiego 200 g serka śmietankowego 1 szklanka buraczki z zalewy mini sól, pieprz koperek suszony papryka czerwona 1 kawałek ogórka zielonego 10 oliwek czarnych
wesoła kuchniatylko na Tłusty Czwartek. To mini paczki z serkiem mascarpone, które przygotujesz do smażenia dosłownie w 10 minut! - bez wyrastania i beż użycia miksera - 10 minut szykowania ciasta na pączusie - szybkie pączki bez dodatku drożdży - aż 60 pączków idealnych na jeden kęs
AniaGotuje.plwymieszać z cukrem pudrem oraz szczyptą soli. Suche składniki posiekać z dobrze schłodzonym masłem. W powstałej kruszonce zrobić dołek i wbić w niego zimne żółtka. Całość szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę, którą należy owinąć folią spożywczą i następnie włożyć do lodówki na około 60 minut. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować (w razie potrzeby podsypując mąką) i powykrawać
Di gotujestopni (grzania góra-dół, bez termoobiegu). Do miski wsypujemy mąkę pszenną, kasze, dodajemy oba rodzaje cukru, posiekane na kawałki masło, proszek do pieczenia i wbijamy 2 jajka. Zagniatamy szybko i dokładnie ciasto, będzie się lekko lepić. Odrywamy kawałki ciasta i w dłoniach formujemy kulki ciut większe od orzecha włoskiego. Każdą lekko spłaszczamy i robimy wgłębienie za pomocą palca. Układamy
Słodkie okruszki600g ziemniaków 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej jajko łyżeczka soli Przygotowanie : Ziemniaki obrać i ugotować. Przestudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać do nich jajko, sól oraz mąkę. Szybko wyrobić miękkie ciasto. Z całego ciasta rwać małe kawałki i formować w dłoni kulki. Na środku palcem zrobić dziurkę. Uformowane kluski gotować w osolonym wrzątku ok. 2-3 min od wypłynięcia
Perfekcyjnesmakisię pójść na tzw. łatwiznę i zrobiłam przekładańca na herbatnikach. Wykonanie razem ze schłodzeniem ciasta zajęło mi ok. 2 godzin. Efekt? Rozpływający się w ustach deser, nie za słodki, orzeźwiający o mleczno- śmietankowym smaku z warstwą mojej ulubionej masy z prażonych jabłek. Ciacho na szybko, a ile radości dla podniebienia;) Składniki podstawowe: 1 duże (300 g) opakowanie herbatników kakaowych pół
Domowe ciastawymieszać z cukrem pudrem oraz szczyptą soli. Suche składniki posiekać z dobrze schłodzonym masłem. W powstałej kruszonce zrobić dołek i wbić w niego zimne żółtka. Całość szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę, którą należy owinąć folią spożywczą i następnie włożyć do lodówki na około 60 minut. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować (w razie potrzeby podsypując mąką) i powykrawać
Di gotujetylko ... 21. Ślimaczki z kurczakiem i pesto z rukoli 22. Gulasz z indyka z boczkiem i suszonymi śliwkami 23. Sałatka król imprezy 24. Szybkie ślimaczki z ciasta francuskiego na wytrawnie 25. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego 26. Strogonow drobiowy 27. Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą 28. Wafle z masą mleczno - kakaową
kruche babeczki1.Churros- CHURROS Pączusie serowe Oponki serowe Rurki z kremem kawowym Szybkie rurki z ciasta francuskiego Blok z ciasteczkami Tiramisu Herbatnikowiec Stefanka bez pieczenia przekładana gotowanym serem Kretowisko Chatka Piwoszki Wafelki czekoladowe Sernik straciatella Serniki
Sama słodycz i szczypta chilikolację wigilijną muszą zawsze być zrobione, ze słodkiej kapusty i z kwaśnej, to moje ulubione. Do kapusty grzybów nie dodałam, bo dla dzieci też je przygotowałam. Pierogi szybko się przygotowuje: ciasto czeka, a farsz na patelni się "szykuje". Składniki na ok 60 szt.: ciasto na pierogi: 500 g mąki poznańskiej (typ 500), 1 płaska łyżeczka soli, 2 łyżki
Moniki SmakołykiKolejny szybki deser, z którego jestem bardzo zadowolony. Wystarczą tylko trzy składniki (maliny, jogurt naturalny oraz musli) i 5 minut czasu, aby przygotować zdrową przekąskę, która
Programista w kuchnipomysłem zarówno na święta, jak i na każdy inny dzień! Kawowy smak absolutnie nie jest dominujący, dlatego też filiżanka kawki jako dodatek z całą pewnością będzie świetnym pomysłem! Ciasto jest łatwe, szybkie i pyszne. Pieczenia wymaga tylko czekoladowy biszkopt, reszta to już tylko chłodzenie w lodówce. Mam nadzieję, że zagości na Waszym świątecznym stole! Dajcie znać! SKŁADNIKI: CZEKOLADOWY BISZKOPT: * jajko
Ostra na SłodkoMąkę mieszamy z cukrem pudrem, solą i przesiewamy do miski. Dodajemy skórkę z cytryny, masło i rozcierając palcami tworzymy kruszonkę. Na końcu dodajemy jajko i szybko zagniatamy kruche ciasto, zawijamy je w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce co najmniej 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy schłodzone ciasto i wałkujemy na grubość około 2-3 mm, wycinamy ciasteczka. Wycinając pamiętajmy
Rozpustne gotowanie