Małe kuleczki tapioki są znakomitym składnikiem wielu deserów. Tym razem w połączeniu z kwaskowatą marakują deser wyszedł obłędny. Polecam gorąco, fajnie gasi pragnienie. Deser jest znakomitą alternatywą dla ciasta a i szybko się robi. Pudding z tapioki z marakują. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMałe kuleczki tapioki są znakomitym składnikiem wielu deserów. Tym razem w połączeniu z kwaskowatą marakują deser wyszedł obłędny. Polecam gorąco, fajnie gasi pragnienie. Deser jest znakomitą alternatywą dla ciasta a i szybko się robi. Pudding z tapioki z marakują. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniechyba moje ulubione ciacho kokosowe czyli Rafaello na krakersach – bez pieczenia. Pokazałam je ostatnio krok po kroku na Istastory i wołaliście o przepis! A więc jest! Ciasto bardzo łatwe, szybkie i mega smaczne! Idealnie do zrobienia na weekend – koniecznie spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: ( foremka ok. 20×26 ) KREM: * mleko 2% – 250 ml * mleko kokosowe
Ostra na SłodkoPtysiowy torcik na kolację czemu nie. Zapewniam że jest pyszny, szybki do zrobienia. Ciasto parzone zrobimy w mig. Jako nadzienie użyłam fajnego tuńczyka Princes który idealnie nadaję się do farszów, kremów wytrawnych. Powiew wiosny z dużą ilością warzyw czyli tak jak lubię. Wykorzystałam to co miałam, także dodatki to już inwencja własna. #MasterTuńczyk ciasto ptysiowe: 5 jajek wielkość
wesoła kuchniagłębokość, a następnie dno formy do 1/3 wysokości zanurzamy na ok. 30-40 sekund we wrzątku (aby karmel się rozpuścił). Wyjmujemy formę z wrzątku i możemy już wyjąć ciasto, odwracając je szybkim ruchem na talerz. Gotową magiczną babkę warto posypać pokruszonymi orzechami. Uwaga: Jeśli boimy się robić sami karmel, możemy zastąpić go gotowym sosem karmelowym lub kajmakiem z puszki. Post
Poezja smakupieczenia 1 szkl mleka 1/2 szkl oleju 2 jajka Przygotowanie: Wszystkie suche składniki wymieszać ze sobą. W drugim naczyniu mieszamy mokre składniki. Mokre składniki przelewamy do suchych mieszamy szybko i niedbale. Ciasto wlewamy do foremek lub papilotek i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut
Motylkowa KuchniaBardzo dobry dodatek do ciast i deserów, szybkie i łatwe do zrobienia. Można zawekować i cieszyć się ich smakiem znacznie dłużej. Pięknie pachną i smakują wanilią, cynamonem i goździkami :) A już w kolejnym wpisie pokażę Wam do czego możecie je na przykład wykorzystać ;) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres
Domowa cukiernia EwyDziś częstuję pieguskiem :) Zrobiłam go na białkach, które zostały mi po pączkach. Prosty i szybki przepis, a ciasto bardzo smaczne. Wierzch ciasta posypałam cukrem pudrem. Nie robiłam żadnej polewy, ani lukru, bo ostatnio trochę się przesłodziłam :) Składniki: 7 białek szczypta soli 1 szklanka cukru pudru (nie pełna) 150 g. margaryny 1 szklanka mąki 3/4 szklanki maku suchego 1 płaska łyżeczka
Agusiowe smakołykiokazję piec ziemniaczane drożdżówki, więc domyślałam się, że wszystko powinno się udać. Ziemniaczane pączki wychodzą bardzo delikatne i nieco bardziej wilgotne w środku, niż tradycyjne. Ich zaletą jest szybkie przygotowanie, ponieważ ciasta nie trzeba odstawiać do wyrośnięcia. Za sprawą ciepłych ziemmiaków, krążki ciasta wyrastają już w czasie rozgrzewania oleju. Ja nie przepadam za nadziewanymi pączkami, więc postanowiłam podać
Mienta blogłyżki cukru waniliowego 2 łyżki gorzkiego kakao 150 g zimnego masła Suche składniki mieszamy w misce, dodajemy pokrojone w kostkę, zimne masło i szybko zagniatamy gładkie ciasto (w razie problemów dodajemy łyżkę zimnej wody). Gotowe ciasto chłodzimy w lodówce około 45 minut. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C. Zimne ciasto wałkujemy
Rozpustne gotowanieproszek do pieczenia. Wrzuć pokrojone brzoskwinie i jeszcze raz dobrze wymieszaj. W osobnej misce, lub niewielkim dzbanku, roztrzep widelcem mokre skladniki. Wlej mieszankę mokra do suchej i szybko wymieszaj. Rozdziel ciasto pomiędzy przygotowane papilotki i piecz około 20-25 minut. Wyjmij z piekarnika i zostaw na kratce do ostygnięcia
Lejdi of the housewyrośnięte drożdże ,cukier, letnie mleko, sól, spirytus i na końcu rozpuszczony tłuszcz. Wyrobić dokładnie ciasto ( ciasto będzie dosyć luźne). Zostawić do wyrośnięcia na 1/2 godz aż podwoi objętość - ciasto rośnie dosyć szybko. Uformować pączki, nadziewać je kajmakiem, pozostawić na ok 15 min przykryte ściereczką. Smażyć na rozgrzanym oleju na małym ogniu uważając ,by się zbytnio nie przypiekły. Gorące smarować lukrem
Z MarcepanemWitajcie w Nowym Roku! Kapkę z poślizgiem wchodzę w ten 2018, ale za to witam Was najbardziej słodko jak umiem :) Ciasto proste, względnie szybkie do przygotowania. Pełnie słodyczy i chrupkości batoników Lion ;) Polecam wykorzystać wersję Lion peanut- masa wtedy fajnie chrupie i ma delikatny orzechowy posmak. Ze zwykłymi batonikami też wyjdzie ;) Polecam! Blacha 20x30cm Normal 0 21 false false false
Czerwona PorzeczkaSzybki weekendowy torcik dla przyjaciółki;) Biszkopt rzucany przełożony masą z serka mascarpone z dodatkiem białej czekolady— przepis na masę
Rusty Forktylko ... 21. Ślimaczki z kurczakiem i pesto z rukoli 22. Gulasz z indyka z boczkiem i suszonymi śliwkami 23. Sałatka król imprezy 24. Szybkie ślimaczki z ciasta francuskiego na wytrawnie 25. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego 26. Strogonow drobiowy 27. Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą 28. Wafle z masą mleczno - kakaową
kruche babeczki