Goście mają być już lada moment, a Ty nie masz pomysłu na szybki deser? Wystarczy płat ciasta francuskiego i jabłka, by w 20 minut wyczarować smaczne i niewymagające ciasto :) A jeśli dodasz do tego aromatyczne przyprawy, polewę z czekolady czy cukier puder, Twoi goście będą zachwyceni. Potrzebne nam: - płat ciasta francuskiego - 6-7 soczystych jabłek - 4 łyżki miodu
W poszukiwaniu inspiracjiBardzo łatwe, szybkie i baaardzo smaczne! Ciasto, które wyjdzie zawsze i chyba każdemu... Wszystkie składniki lądują po prostu w misie, mieszamy je i gotowe. Efekt jest zdumiewający. Ciasto z dodatkiem powideł może uchodzić za czekoladowca. Przy tym smakuje (w moim odczuciu) dużo lepiej niż ciasto czekoladowe. Ta cudowna wilgotność i puszystość tego ciasta w połączeniu z łatwością wykonania, stawia
Smaczne Zdrowemoja propozycja na Tłusty Czwartek! Oponki! To szybkie pączki serowe. Będziecie zaskoczeni jak łatwo można je przygotować. Ciasto powstaje z połączenia mąki(...)sera, żółtek i śmietany. Spulchniaczem nie są tu, jak w przypadku tradycyjnych pączków, drożdże, a soda oczyszczona. Nie trzeba więc czekać, aż ciasto wyrośnie. Składniki ciasta wystarczy ze sobą połączyć, wykroić oponki i usmażyć. Szybko, łatwo i przyjemnie. Miłego ucztowania Wam życzę!Przepis pochodzi ze strony Ivkawkuchni.pl Składniki:500g sera białego półtłustego500g mąki pszennej100g cukru2 łyżeczki cukru waniliowego4 żółtka1
Smakowity Blog Kulinarnysię mało cukru, ponieważ cukier się karmelizuje, a to powoduje, że pączki szybko i silnie się rumienią. bardzo duży wpływ na jakość pączków ma dodatek do ciasta spirytusu lub kwasu, ponieważ składniki te szybko wpływają na ścinanie się białka mąki i jajek co zabezpiecza paczki przed nadmiernym wchłanianiem tłuszczu w czasie smażenia. W celu polepszenia smaku i aromatu pączków
Ciastka - domowe słodkościtartę posmarować grubo masłem. Mąkę przesiać do miski, dodać pokrojone w kostkę masło oraz sól. Wyrobić palcami masło z mąką lub zmiksować mikserem. Dodać jajko i szybko zagnieść w kulę. Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na godzinę. Po wyjęciu z lodówki ciasto przykryć folią spożywczą i rozwałkować na placek o średnicy większej niż średnica formy ( można sobie
Moje WyrobyWZetkę, ale WZetką absolutnie nie jest! Lekki, puszysty, czekoladowy biszkopt upieczony z budyniu ( tak, z budyniu! ) połączony z orzeźwiającym, lekko cytrynowym kremem jest fantastycznym pomysłem do kawki. Ciasto robi się bardzo szybko, a kto raz spróbuje zrobić biszkopt z budyniu, ten już na stale wprowadzi go do swoich kulinarnych poczynań. Pyszne ciasto! Spróbujcie i Wy! Ps. Śmiało możecie zrobić inną
Ostra na SłodkoCiasto " noc w Wenecji" jest bardzo smaczne i w miarę szybkie do przygotowania. Pierwsze dwa ciasta pieczemy razem, a potem robimy masę śmietanową , polewę i gotowe. Przepis znalazłam na stronie Smaczne.TV, ale wniosłam trochę poprawek. Nie zrobiłam ostatniej cześci z surowych żółtek, ale z bitej śmietany. Wyszła duża blaszka wspaniałego ciacha. Może i Wy skusicie się na takie słodkości. Więcej
O kuchni z uczuciemcytryny- 3 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Ser biały mielimy lub przecierany przez sitko. Masło siekamy z mąką, cukrem i szczyptą soli, dodajmy zmielony twaróg i szybko zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Schłodzone rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy na kształt prostokąta, składamy w kopertę i ponownie rozwałkowujemy na prostokąt. NADZIENIE: Obrane
Ostra na Słodkookazji urodzinowania kolejnych dzieci. Torcik: - ciasto z TEGO przepisu - tyle tylko, że pieczony przez 30 minut w kwadratowej foremce 20cm (jeśli wierzch zaczyna się za szybko przypiekać wystarczy przykryć ciasto kawałkiem folii aluminiowej); - do środka - 3-4 czubate łyżki dżemu wiśniowego, najlepiej dość miękkiego i lejacego i z całymi owocami, lub przynajmniej z ich dużymi kawałkami; - na wierzch
Lejdi of the housePyszne i dość szybkie danie dziś przedstawiam. Pieróg z ciasta francuskiego jest idealny na obiad, czy wczesną kolację. To danie bardzo pożywne i bardzo aromatyczne, polecam do wypróbowania. Lubicie takie dania? Do czego używacie ciasta francuskiego? Pieróg z ciasta francuskiego ze szpinakiem, boczniakami i mozzarellą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWilgotne, pulchne, smaczne i intensywnie czekoladowe ciasto z polewą czekoladową. Bardzo szybkie w przygotowaniu. W sam raz dla fanów czekolady :) Najlepsze ciasto czekoladowe, jakie kiedykolwiek jadłam. Trudno mu się oprzeć i poprzestać na jednym kawałku :) A najlepsze jeszcze ciepłe ;) Składniki na okrągłą blachę 24 cm: * 150 g mlecznej czekolady * 150 g masła * 1 szklanka mleka * 1 i 1/2 szklanki cukru
Zrób to smaczniecukier i olej wymieszaj razem. Wyjmij ciasto z piekarnika i posyp je powstała kruszonką, po czym wstaw ponownie do piekarnika na około 15 minut. Smacznego! Artykuł Szybkie i łatwe kokosowe ciasto z agrestem, wiadomo że wegańskie! pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarftrzeba upiec i spróbować :) Pyszne, słodkie, drożdżowe bułki, z bananami i czarnym bzem, do wyboru. Ciasto od wczoraj czekało w lodówce, przykryte szczelnie folią. Wieczorem szybko zrobiłem zwykłe słodkie drożdżowe ciasto... Mąka typ 650 1 kg, kostka drożdży, szklanka cukru, 2 szklanki ciepłej wody, szczypta soli... Gisia, to pilny uczeń, jak wczoraj to i dzisiaj :) Tylko zobaczy
chleba naszegobezy. A całość na kruchym cienkim spodzie. Masa cytrynowa (lemon curd) po upieczeniu powinna być lekko kremowa. Beza z wierzchu chrupiąca, a w środku piankowa. Takie ciasta bardzo lubię i bardzo szybko znikają. Więcej przepisów znajdziesz na moim blogu w zakładce CIASTA. Inspiracja Książka Wypieki Świata Ciasto 160 g mąki pszennej 90 g masła 35 g cukru pudru skórka
O kuchni z uczuciem