Deser na śniadanie? Czemu nie :) Domową granolę najczęściej pieczemy w piekarniku, w większej ilości. W przypadku, kiedy nie potrzebujemy całego słoika granoli lub obudziliśmy się rano
Moja DelicjaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-8 (wychodzi około 18 kawałeczków) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 3
JejKuchniacienkie ciasto, doskonała proporcja składników. Palce lizać. Makaron Tagliatelle - wstążki makaronu z cielęciną w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami i kaparami. Zastanawiałam się czy to dobry pomysł, ale makaron okazał się być wspaniały. Świetna konsystencja samego tagliatelle, wyczuwalny aromat przypraw, dobrze przygotowane mięso. Z chęcią spróbuję kolejnego makaronowego dania z karty menu. Nie zawiodłam się. Dodatkowy plus za szybką obsługę
Karola gotujebardzo szybkie i smaczne ciasteczka, które oprócz pierników i pierniczków z pewnością przygotuję na Święta. SKŁADNIKI: 300 g maki tortowej 250 g półtłustego twarogu 200 g miękkiego masła 1 łyżeczka cukru aromatyzowanego cytryną (opcjonalnie) cukier trzcinowy A jak to zrobić: Ser zmiksować lub zmielić. Dodać mąkę, masło i aromatyzowany cukier. Wszystko razem bardzo dobrze wyrobić, na gładka masę. Ciasto zawinąć
Kuchnia w opałachBezglutenowe babeczki - muffinki ze śliwkami i orzechami włoskimi upieczone w porcelanowych koklikach. Mają cudownie chrupiącą skórkę i pięknie pachną śliwkami i pieczonymi orzechami. Aromatyczne, puszyste
Kuchnia bezglutenowaszybko znikają ze stołu. Cieszą tych najmniejszych i tych starszych. SKŁADNIKI: - 1,5 szklanki mąki pszennej typu 480 - 200 ml mleka kokosowego wraz z śmietanką - 2 duże jajka eko - 2 łyżki cukru (można zastąpić słodzikiem lub miodem) - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - ekstrakt z wanilii bądź ziarenka z laski wanilii, bądź cukier waniliowy - olej kokosowy do ciasta dodajemy
SMYKWKUCHNIW moim domu rodzinnym ta pieczeń była obowiązkowa na każdą Wielkanoc. Nie było osoby, która by się nią nie zajadała. Aromatyczna, z pięknym jajecznym oczkiem pozostawiała
Czary - gary w kuchnimlekiem, szybko dokładnie wymieszać, by nie było grudek. Do lekko ciepłej masy wkruszyć drożdże i wsypać łyżkę cukru, wymieszać i odstawić na 15 minut, by drożdże zaczęły pracować. Resztę mąki przesiać do miski, dodać zaczyn z drożdży oraz żółtka utarte z resztą cukru i cukrem waniliowym. Wymieszać. Dodać wiórki kokosowe i sok z cytryny. Wymieszać, aż powstanie jednolite ciasto
Z miłości do słodkościWpis pochodzi z www.mgotuje.pl To już kolejna propozycja na babkę Wielkanocną na moim blogu. Tym razem upiekłam babkę z proszkiem budyniowym i
Marta GotujeHerbata to jeden z najbardziej rozpowszechnionych napojów na świecie. Wykazuje pobudzające działanie, ale odpowiednio przyrządzona potrafi również uspokajać, tonować i podnosić odporność na infekcje wirusowe (zwłaszcza
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaszybkie do wykonania, zrobisz je w zaledwie 15 - 20 minut. Bardzo polecam te pyszne muffinki. SKŁADNIKI: Składniki na 12 szt. 1 i 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju + 2 łyżeczki oleju 1 jajko 3/4 szklanki czekoladowych groszków do ciasta
Calzonella.comciasto wyrośnie należy ponownie je wyrabiać około minuty. Włożyć do keksówki i przykryć ściereczką. Odstawić na następną godzinkę , a nawet na półtorej godziny. Chleb podwoi swoją objętość. Po upływie tego czasu włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec około 35-45 minut. W pierwszych 5 minutach pieczenia warto wlać łyżkę wody na tackę piekarnika i szybko zamknąć drzwiczki
Z Kuchni Do Kuchniszybki w wykonaniu. Na pewno nikt nie zgadnie, że skrywa w swoim makowym wnętrzu sporo kaszy jaglanej i jednocześnie prawie nie zawiera cukru! Jak to możliwe? Ano możliwe i w dodatku pyszne! :) Przepis miałam zamieścić bliżej Świąt, ale zostałam poproszona przez moich dzisiejszych gości, żebym koniecznie zrobiła to jak najszybciej, a więc jest. Zapraszam na degustację. :) Składniki: CIASTO
Smakuje zdrowoszybko się je robi. Składniki: około 1kg mąki (zależy od typu, i jaj - duże/małe) 400g miodu 150 g cukru 250 g margaryny / ja użyłam tej z dodatkiem wanilii 2 jaja 2 łyżki kakao 2 łyżeczki sody 2 przyprawy Prymat po 20g w środku Przygotowanie: Miód, margarynę i cukier rozpuść i ostudź . Dodaj resztę składników , zagnieć ciasto i odstaw
Kuchcikowoasi...Kawałek mniemasę . Ciasto wałkujemy , rozsmarowujemy na nim masę cienką warstwą , rolujemy jak dywan do trzepania i kroimy ostrożnie na kawałki ( ostrożnie bo farsz lubi się rozjeżdżać ) . Gotowe zawijaski , układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i przyprószonej mąką . Wsuwamy ją do rozgrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy bez termoobiegu przez około 40 minut . Wyciągamy , studzimy na kratce i szybko zjadamy
Ogrodnik w podróży