Miska pyszności na lunch się poleca, prosty przepis Miska pyszności na lunch się poleca Oj, co by tu zjeść jutro w pracy ? Kto zna to
Kuchnia na wzgórzuKremowa zupa pieczarkowa z groszkiem ptysiowym. Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na naszą ulubioną kremową zupę pieczarkową. Serwuję ją najczęściej jesienią i zimą. Zupy
Słodkie okruszkiPyszne kluski śląskie z charakterystyczną dziurką w środku. Wspaniale smakują z sosem mięsnym lub pieczarkowym. Są bardzo proste w przygotowaniu. Składniki : 600g ziemniaków
PerfekcyjnesmakiGulasze i wolnowar chyba nigdy mi się nie znudzą i to niezależnie od pogody. Tym razem poprosiłam córkę o wrzucenie łopatki do gara, dodanie kilku przypraw
Bernika - moj kulinarny pamietnikSłowo a'la na niektórych działa jak płachta na byka. No trudno... Sama znam kilku takich co jak mówię, że zrobiłam coś podobnego ale przepis udoskonaliłam
Niezły MłynekMakaron z młodym bobem i bekonem, to danie które powstało tak od niechcenia. Kupiłam młody bób, a ten wiadomo lubi się z wędzonką wieprzową i czosnkiem
Codziennik KuchennyRisotto pachnące jesienią z darami lasu-rydzami, teraz jest ich tyle, że ten nie ma kto na spacer nie wyjdzie, albo zwyczajnie grzybów nie
Wanilia i KardamonW takie upalne dni jak dziś mam apetyt na lekkie dania. Oczarowana Donną Hay i jej książką Fast Fresh Simple upiekłam kieszonki z ricottą, fetą i
Pieguskowa KuchniaPrzepis autorski (mój). Na czasochłonne potrawy mogę pozwolić sobie jedynie w weekendy, kiedy mój mąż zajmie się naszym Maleństwem. A tak... jestem sama z miesięcznym
Di gotujeNaleśniki z komosy ryżowej Złapałem lenia… Na początku namoczyłem komosę (quinoa), żeby zrobić sobie jakieś fajne placuszki, polane sosem doprawionym ambicją i ekstrawagancją. Zalałem ją
BlendmanPrzez bardzo długi czas zupy rzadko pojawiały się w moim jadłospisie. Ostatnio diametralnie się to zmieniło i jem je bardzo często. Dziś przyszła pora na podzielenie
wegujemyPieczarki portobello , faszerowane soczewicą Pyszne danie wegetariańskie , a jednocześnie doskonały dodatek do pieczonych mięs dla mięsożerców " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class
Ogrodnik w podróżyCiężko się wraca po tak długiej przerwie, ale gdy się już tego dokona, to uczucie jest wspaniałe. Przez ostatnie dwa miesiące totalnie zapomniałam o gotowaniu – omlet
Fill The BowlNa spacerze zobaczyłam pierogarnię – aż weszłam spytać, czy mają jakieś pierogi z mąki pełnoziarnistej – oczywiście, że nie ma. Tak mi się zachciało tych pierogów
Jak gotować i nie zwariowaćZiemniaki same w sobie wcale nie są tuczące, to dodatek tłustych sosów i okrasy w postaci skwarek, podnosi ich kaloryczność i sprawia, że stają się one
Kuchcik gotuje