szybki chleb - 4135 przepisów (strona:86/276)

Najprostszy chleb bananowy 331

" Dziś prosto i szybko, bo taki jest ten przepis. Chodził za mną od wakacji, ale jakoś zawsze coś było nie tak, zawsze coś innego wymyślałam

Słodkie Przyjemności
Słodkie Precle czyli Niedzielne Śniadanie odc.21 107

Napiekłam się wczoraj chlebów ale dzisiaj i tak usłyszałam "pie bebe" czyli chlebek i zobaczyłam Syncia ze słoikiem zakwasu w ręce (!). Szybka reakcja i szybkie wykonanie nie chlebka ale lekko słodkich i bardzo mięciutkich precli. W sam raz na drugie śniadanko :) przepis od Pauli .100ml mleka20g świeżych drożdży50g cukru250g mąki pszennej40g miękkiego masła do posmarowania i posypania

Dzieje kuchennej Wiewióry
Orkiszowy chleb dyniowy na drożdżach z pestkami 159

Zapraszam na bardzo smaczny,mięciutki w pięknym,intensywnym pomarańczowym kolorze chlebek dyniowy.Miłośnicy domowego pieczenia chleba i dynii nie powinni obojętnie przejść obok tego przepisu.Chlebek jest bardzo łatwy,pięknie się formuje i bardzo szybko rośnie,ponieważ został upieczony na drożdżach.Wybornie smakuje również z wytrawnymi dodatkami.Polecam!Składniki na 1 bochenek:średnia dynia Hokkaido (300 g puree)450 g mąki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z wędzonej makreli 1080

Wędzona ryba jest pyszna i zdrowa, jeśli zrobimy z niej szybką i pyszną sałatkę to mamy danie doskonałe. Można ją zrobić w kilka minut :), do tego pyszny domowy chleb i można siadać do stołu. Składniki na sałatkę: 2 małe wędzone makrele  4-5  jaj 15 dag startego żółtego sera 2 dymki razem z zieloną częścią kilka łyżek

Apetyczna babeczka
Pieczone, wytrawne, fasolowe pyszności :) 97

przepis. W sumie nie wiem jak go nazwać, dlatego w tytule zawarłam samą istotę tego dania ;P Jak zawsze jest szybkie i proste do wykonania, dlatego każdy powinien sobie z nim poradzić.  Składniki: (na 1 porcję) spód: kromka chleba łyżka rozbełtanego jajka 3 łyżki mleka przyprawy: sól, pieprz, czosnek ciasto: 1/2 puszki białej fasoli 35g serka ziołowego almette reszta

Kuchenny Skrawek Nieba
Szczęśliwe garnki EXTRA - Edipresse - przepisy na cztery pory roku i święta - recenzja 132

kucharska Beaty Pawlikowskiej wydana przed wydawnictwo Edipresse . Premiera marca 2016!   "W mojej szczęśliwej kuchni zawsze gra miła, pozytywna muzyka albo cisza, w której śpiewają ptaki. Gotuję z radością szybkie, zdrowe i pyszne dania z prostych, naturalnych składników. Wiem z doświadczenia, że w takiej szczęśliwej kuchni i w szczęśliwych garnkach powstaje dobre, szczęśliwe jedzenie, które pysznie karmi ciało i duszę(...)wskazówki - jak wykonać zdrowe ciastka i ulubione chleby Pani Beaty. Spis treści: Filozofia pięciu przemian Działy: Wiosna Lato Jesień Zima Boże Narodzenie Wielkanoc Ciastka Chleb     Krótka alfabetyczna lista produktów żywnościowych z podziałem na żywioły, czyli smaki Wszystkie dania są przyrządzane na bazie zdrowych składników. Robi się je niezwykle szybko i myślę, że nawet amator kuchenny - poradziłby

Di gotuje
Pasta z jajkami i porem 107

porem. Pasta z jajek i pora. Pasta jajeczna z porem i koperkiem to idealny dodatek do chleba podobnie jak inne pasty na z jajkami. Niedawno polecałam Wam przepis na pastę ze szprotkami. Pasta kanapkowa z jajek i pora jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania, to pyszna pasta do pieczywa. Ta pasta nie tylko nadaje się do posmarowania pieczywa(...)jajecznym farszem z porem. Nie zaszkodzi jednak na Wielkanoc przygotować takie rożki szynki z masą jajeczno-chrzanową. albo zrobić farsz do jajek. Polecam też inne przepisy na pasty do chleba: – pasta z jajek z rzodkiewką – pasta rybna – Pasta z jajek i szynki – pastę z rzeżuchą. i jajkiem Składniki na pastę z jajek i pora: 4 jajka kawałek jasnozielonej części pora

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
CHLEBEK MLECZNY 115

mięciutki i wprost rozpływa się w ustach. Ciasto dobrze się wyrabia i szybko wyrasta. Jest plastyczne. Z wyrośniętego ciasta formujemy wałek i kroimy go na 16 części, które układamy w wysmarowanej masłem formie. Możemy podzielone na części ciasto upiec w dwóch keksówkach lub okrągłej tortownicy.  Chleb pieczony w dwóch mniejszych i węższych formach będzie wyższy niż ten pieczony

cool and minty
10 kolejnych trików kuchennych, które powinna znać każda gospodyni 233

zapobiec nieprzyjemnemu zapachowi gotującej się zupy kalafiorowej, do garnka wystarczy wrzucić skórkę suchego chleba i zaraz ją wyjąć. Aby kostki lodu były przejrzyste, należy zrobić je z przegotowanej lub mineralnej wody. Świeżość jajka można sprawdzić zanurzając je w szklance wody. Jajko najświeższe będzie najcięższe i spocznie szybko na dnie. Jajka starsze będą powoli tonęły lub utrzymają się na powierzchni

Bon Ton Italia
PELNOZIARNISTY CHLEB ORKISZOWY NA MLEKU 163

właściwe: 125g  pełnoziarnistej mąki orkiszowej 125g ciepłego mleka 125 g mąki pszennej 1-1,5 łyżeczki soli 35 - 40 g oleju 50 g ziaren sezamu + ziarna do posypania chleba        Wszystkie składniki na ciasto właściwe dodajemy do żywego zaczynu - mieszamy. Całość wyrabiamy mikserem przez około 5 minut (ciasto powinno już być całkiem ładne i zwięzłe), następnie(...)orkiszową* . * robimy to w miarę ostrożnie, gdyż mąka orkiszowa powoli wchłania wodę więc można szybko przesadzić z nadmiarem mąki         Formujemy bochenek, obsypujemy ziarnami i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut.  Przed włożeniem do piekarnika chleb możemy jeszcze naciąć ostrym nożem.        Wyrośnięty chleb wkładamy

Moja Książka Kucharska
CHLEB OWSIANY (bezglutenowy) 150

wracać. Taki, do którego ma prowadzić kuszący aromat, delikatnie łaskoczący zmysły, wyzwalający uśmiech i uruchamiający ślinianki. Taki dom pachnie chlebem. Nasz tak pachniał wieczorem, no... może wczesną nocą. Z braku pieczywa i z potrzeby zdziałania czegoś w kuchni, powstał szybki chlebek owsiany. Oczywiście produkcja uruchomiona była z myślą o 'bezglutenkach', więc jest on stworzony dla osób z nietolerancją(...)piekarnika i wspomnieniem o tym, konkretnym bochenku. Wyszedł delikatny, rozpływający się w ustach, ale ukryty pod chrupiącą skórką. Nie rozrywał się i nie rozpadał (jak większość chlebów b/glutenowych - szczególnie gdy trafia na smakosza w gorącej wodzie kąpanego, który nie wytrzyma i konsumuje jeszcze cieplutki). Ten smak, jest niespotykany, a ciasto - stworzone do formowania. Nie skłamiemy mówiąc, że to najlepszy chleb

Wypisz Wymaluj
Czwartek – Zupa krem z dyni 94

fast and fryless, czyli szybko i bez smażenia, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. Składniki: Pół kilograma dyni 4 pomidory 1 cebula biała 1 ząbek czosnku Pół litra bulionu warzywnego lub wody Łyżka miodu Łyżka kurkumy Łyżeczka ostrej papryki 1/4 łyżeczki suszonego imbiru 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej Szczypta cynamonu Sól Na grzanki: 2 kromki ciemnego chleba Jabłko Kilka plasterków sera(...)ilości według gustu i uznania). Podgrzewamy całość. Krok 5 W międzyczasie przygotowujemy grzanki. Chleb tostujemy w rozgrzanym piekarniku (kilka minut wystarczy), na suchej patelni lub w tosterze. Jabłko myjemy i nieobierane kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i chwilę przesmażamy. Wykładamy na chleb, dodajemy ser, posypujemy tymiankiem i na pół minuty wstawiamy do mikrofali. Krok 6 Zupę przelewamy

Niedzielny kucharz
PASTA Z CZARNYCH OLIWEK 157

Pyszna pasta z czarnych oliwek z dodatkiem pestek słonecznika i suszonych pomidorów, sprawdzi się idealnie jako dodatek do chleba lub dip do nachos. Pierwszy raz takiej

greengoodies
domowy smalec 123

Niby zwykły, a jednak wyjątkowy, być może dlatego, że jadany tylko czasami. Smakuje wyśmienicie, zwłaszcza jesienią i zimą. Smalec z domowego przetopu. Z cebulką, jabłkiem i

babka w formie