Przygotowanie tych sosów nie jest trudne, a szybkie i banalnie łatwe. Wystarczy użyć znanych wszystkim składników i gotowe! Opiszę kilka podstawowych sosów - być może pojawi się taki, którego jeszcze nie znacie. Tak przygotowane sosy sprawdzą się w wielu przypadkach. Możemy posmarować nimi danie na ciepło, jajka lub kromki chleba. Pysznie i zdrowo, bo tak powinno być! Jakie możemy(...)cytryny i szczyptę soli oraz cukru. Następnie dodajemy starty wcześniej chrzan. Wszystko należy wymieszać i włożyć do lodówki. Sos ten ma krótki termin ważności, więc należy zużyć go szybko. - sos tatarski - kroimy drobno grzyby marynowane, ogórki kiszone i ugotowane jajka. Całość należy połączyć z niewielką ilością majonezu i dokładnie wymieszać. Sos jest prosty do przygotowania
Gotuję TestujęTaki chlebek idealnie sprawdzi się na słodkie śniadanie lub jako przekąska w ciągu dnia. Wilgotny, miękki i ZDROWY! Przygotowanie: 20 minut Koszt: Tanie O tym
zdrowo i aktywnieTaki chlebek idealnie sprawdzi się na słodkie śniadanie lub jako przekąska w ciągu dnia. Wilgotny, miękki i ZDROWY! Przygotowanie: 20 minut Koszt: Tanie O tym
Zdrowie i pysznie na talerzułączyć najróżniejsze smaki i za każdym razem wyjdzie nam coś innego. Tak pysznie, tak szybko i… zdrowo. Zwłaszcza jeśli dodamy do takiej sałatki dobrej jakości oliwę z oliwek. U mnie, to podstawa w kuchni. Uwielbiam oliwę z oliwek! Próbowaliście kiedyś polać nią domowy chleb? Coś wspaniałego <3 Oczywiście o ile sięgniecie po oliwę najlepszej jakości
Słodkie okruszkiwrażenie, że ile bym tych puszek nie miała to wychodzą zdecydowanie za szybko. Do czego go użyć: do makaronu z dodatkiem parmezanu lub mozzarelli do zapiekanki warzywnej do duszonych warzyw np. fasolki szparagowej, kalafiora z fasolą lub ciecierzycą jako pasta do chleba Przydatne wskazówki: zimą korzystaj z pomidorów krojonych w puszkach lub passaty z butelek lub kartonów latem polecam
wiecejwarzyw.plpastę robiłam już kilka razy ale ponieważ szybko znika nie zdążyłam zrobić zdjęcia. Pasta z mojego dzisiejszego zdjęcia jest wykonana przez moją córkę Justynę, bo moja znowu zniknęła bez wieści. Zapraszam zatem na przepyszną pastę do chleba, jako dip do warzyw albo zajadajcie samą. Przepis pochodzi z bloga Marty Dymek Jadłonomia. Pasta do chleba z kalafiora. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesię rozkoszy płynącej ze spożywania wspólnego posiłku. W takie dni, kiedy nie trzeba na szybko zbierać się i uciekać do pracy, szkoły staram się przygotowywać pyszne posiłki dla całej naszej czwórki. Dziś przedstawię Wam jeden z moich naprawdę prostych, ale jakże efektownych pomysłów. Chleb w jajku zna chyba każdy, dziś nazywa się to tost francuski. Nazwa jak nazwa
Malinowe PocałunkiOstatnio mało u mnie swojego pieczywa..a wiadomo -obojętnie czy to chleb czy bułki samodzielnie upieczone smakują o wiele lepiej niż te ze sklepu...no , ale nie zawsze czas pozwala na takie wypiekanie...te bułeczki w sumie robi się dość szybko i rosną w nocy i rano na śniadanko bułeczki będą jak znalazł..kiedyś już chyba takie lub podobne
Moje domowe kucharzenieczasie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni , piec jeszcze ok 30 minut. Rada Chleb będzie lepszy gdy w piekarniku wytworzymy parę . Można to zrobić na dwa sposoby. 1 pod brytfannę włożyć pojemnik z wodą 2 do piekarnika wlać 1/2 szklanki wody i szybko go zamknąć ( to mój sposób
Eli Gotowaniepuszki formowało się w kulki, obtaczało się w oleju, po czym piekło w piekarniku. Szybko, zdrowo i niskokalorycznie, bo nie smażymy w głębokim tłuszczu. Jednak w efekcie otrzymałam miękkie kulki, rozpadające się przy próbie chwycenia w dłoń. Mogłam co najwyżej rozsmarować je na chlebie, ale o włożeniu ich w pitę z warzywami mogłam zapomnieć. Jednym słowem - totalna porażka . Kiedy
Chilli Czosnek i Oliwadwóch domach i z rana nie będzie już czasu na pieczenie, poza domowych chlebem oczywiście, dla niego zawsze znajdzie się czas! Coś czuję, że szykuje się pracowity sobotni wieczór. Na dziś przygotowałam dla Was przepis na Wielkanocne ciasteczka czekoladowe. Bardzo fajny i szybki sposób przygotowania świątecznych smakołyków niewielkim kosztem. Jeżeli święta spędzacie razem z dziećmi tym bardziej polecam
Słodkie PrzyjemnościPrzyszła znajoma z treningu- zrób mi kanapkę, tylko szybko, bo się śpieszę. A, że byłam głodna nowinek, nie mogłam wsiąknąć w kuchni na amen. Do jej kolacji u mnie użyłam pasztetu Polsoja- ciekawe co mi powie? Składniki chleb na zakwasie CHLEB TUTAJ pasztet Polsoja- tradycyjny pasztet sojowy składa się w 100% z surowców roślinnych. Za jego pyszny, wyrazisty smak
Z Kuchni Do Kuchniwzględu na jego niską gramaturę, jajko ostrożnie rozbijamy, wlewamy do dużej łyżki, następnie szybko wlewamy do gotującej się zakwaszonej 2 łyżkami octu winnego wody, delikatnie łyżką cedzakową nakładamy białko na żółtko i gotujemy krótko, aby żółtko się nie ścięło. Grzanki przygotowałam z chleba żytniego, posmarowanego oliwą i podsmażonego z obu stron na patelni grillowej, można przygotować chleb w tosterze
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię