szybki chleb - 4135 przepisów (strona:100/276)

Biwakowe kanapki 154

którym możemy się zaopatrzyć w podstawowe produkty żywnościowe. Aby nasze jedzenie troszkę urozmaicić proponuję zrobić szybką pastę do kanapek. Proponuję   zakupić: - pasztet z drobiem i chrzanem firmy PROFI -małą musztardę stołową -mały słoiczek chrzanu -cebulę  -keczup -pomidor -ogóreczki konserwowe -chleb lub bułki Podaje proporcje na małą porcje pasztetu ( 131 g ) Pasztet wykładamy do miski, dodajemy łyżeczkę chrzanu

Kulinarne przemyslenia
Kanapki z truskawkami 236

Dziś przepis, który doskonale charakteryzuje smaki mojego dzieciństwa. Sezon na truskawki coraz bliżej, dlatego pora na te proste kanapki idealna! Do przygotowania kanapek z truskawkami potrzebujemy

MarcinChef
Sniadanko fit albo kolacja git. Z chlebem ale bez mąki. 186

Krótko przedstawiam szybką propozycję na pyszne śniadanko albo kolację z wykorzystaniem pieczywa czystoziarnistego . Pełnowartościowy, bogaty w witaminy posiłek do przygotowania w 5 minut. Składniki: dwie kromki chleba z samych ziaren z żurawiną 1 wypasiony brzuszek łososia wędzonego 1-2 plastry sera żółtego typu szwajcar  plaster cytryny szklanka soku pomarańczowego odrobina masła Przygotowanie: Robimy kanapki z wcześniej upieczonego chleba

Kuchnia po mojemu
Brioche z miodem - najlepsze bułeczki 158

było innego wyjścia jak upiec własne. Od ciasta drożdżowego jest mąż. To on upiekł przepyszny, chrupiący chleb z żurawiną. Zaskoczył mnie nowością, wyjątkowo puszystymi, aromatycznymi i bardzo smacznymi bułeczkami brioche z miodem.  Bułeczki nie zdążyły przestygnąć a znikały w bardzo szybkim tempie. Najlepiej smakowały z domową, śliwkową konfiturą . Składniki: - 650 g mąki - około 40 g drożdży - 250 ml mleka

Pan i Pani Smith w kuchni
Smarowidło jajeczne 136

Smaki dzieciństwa zawarte w tych kilku składnikach zawsze będą mnie się mile kojarzyć. Proste i szybkie w wykonaniu smarowidło idealnie nada się na śniadanie. Składniki 5

R'n'G Kitchen
Chleb orkiszowy II 130

znał albo przykładał wagę do zdrowego jedzenia, ale słyszałem, że chleby orkiszowe mogą jeść ludzie, którzy zwykłej pszenicy (ze względu na gluten) nie tolerują. W ogóle to mąka orkiszowa jest tak koszmarnie droga, że musi być zdrowa, nie widzę inaczej :) Madzia teraz gotuje dwie zupy, więc piszę szybko przepis i lecę na zupę. A nawet na dwie może się(...)wody Mieszanka ziaren: 50 g słonecznika 20 g siemienia lnianego 20 g sezamu Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Zostawiamy tylko 3 łyżki ziaren, na koniec posypiemy nimi chleb. Wyrabiamy ciasto przez 15 minut. Pewnie będzie się trochę kleiło do dłoni, ale tak ma być. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po tym czasie przekładamy do dwóch małych

Marder&Marder Manufacture
Chleb musztardowo-miodowy 156

śledziem, czy np. chleb z ziemniakami, sałatką i kotletem, pozostał na polu boju właśnie chleb musztardowo-miodowy :) Połączenie w sumie całkiem ciekawe. Niestety Karolina unika musztardy jak ja modlitwy, więc tym razem nie będzie moim testerem. Trudno, niech żałuje :p A oto szybki i prosty przepis: 600 g mąki 250 ml mleka (może być lekko ciepłe) 125 wody(...)dłonie) i ponownie przykrywamy ściereczką, znów na godzinę. Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni i pieczemy 40 minut. Wyjmujemy i studzimy na kratce. A jak mamy automat do chleba (i do tego jeszcze mamy lenia) to wrzucamy wszystko do maszyny, nastawiamy program podstawowy, odpalamy i wychodzimy na taras z piwem w dłoni. Mamy ponad trzy godziny pracy automatu więc warto

Marder&Marder Manufacture
Nocny chleb z garnka 149

jako dodatek dałam ziarno słonecznika. Ciasto na ten chleb przygotowałam wieczorem jednego dnia i przez całą noc trzymałam je w lodówce. Dopiero następnego dnia chleb upiekłam. Stąd nazwa "chleb nocny". Chlebek wyszedł bardzo smaczny, chrupiący z wierzchu i pulchny w środku. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 25g świeżych drożdży 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru 2szkl. mąki pszennej(...)Następnego dnia rano wyrośnięte ciasto przełożyłam na blat obsypany mąką pszenną i zagniotłam szybko ciasto. Ciasto uformowałam w bochenek i przełożyłam do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i wysypanego mąką pszenną. Naczynie przykryłam ściereczką i odstawiłam na pół godziny do wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarowałam wierzch chleba wodą i posypałam słonecznikiem i płatkami owsianymi. Chleb wstawiłam do piekarnika nagrzanego do temperatury

Waniliowe Improwizacje
Czy warto kupić piekarnik parowy 128

mięsa i drobiu nie ma konieczności nacierania ich olejem, a tym samym możemy ograniczyć spożycie tłuszczy warzywa, mięso, ryby i drób nie są przesuszone, mają lepszy smak i wygląd chleby zyskują chrupiącą skórkę, a serniki są równe jak stół para wodna powoduje, że zapachy i smaki nie mieszają się ze sobą, można piec równocześnie kilka różnych potraw.  Przetestowałam(...)pizza, grzałka dolna oraz grzałka góra - dól i funkcja rozmrażanie posiada następujące ustawienia: szybkie nagrzewanie - pozwala o około 40% skrócić czas nagrzewania termoobieg - który umożliwia równomierne pieczenie na kilku poziomach jednocześnie, utrzymując w całej komorze piekarnika jednakową temperaturę termoobieg + parowe - doskonałe rozwiązanie w przypadku pieczenia mięsa, chleba i ciast oraz podgrzewania przygotowanych wcześniej dań. Ta funkcja wywołuje mój nieustający zachwyt

Cztery Fajery
Chleb 192

Przepis na ten chleb miałam zapisany oj dawno temu..ale robiąc porządki w swoich zapiskach przypomniało mi się o nim ..i tak oto jest..pyszny...prosty do zrobienia..w takiej upalnej temperaturze ciasto bardzo szybko wyrosło..polecam..bo chlebek pyszny..przepis pochodzi stąd .. ja użyłam świeżych drożdży..i tak podaję w przepisie..Pyszny chlebek..a do chlebka domowy smalec(...)ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.Po tym czasie ponownie zagnieść ciasto i uformować bochenek- formować ciasto na kształt prostokąta i dwa boki zwinąć do środka. Ułożyć  chleb na blaszce/tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć  ściereczką i odstawić na 15 minut do podrośnięcia.Naciąć i wstawić do piekarnika. Chleb piec około 55 minut w 180 stopniach

Moje domowe kucharzenie
Jajecznica z pomidorem 189

Jajecznica z pomidorem to klasyczne połączenie szynki, cebuli, jajek z pomidorem. Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Przepis oraz listę potrzebnych składników przedstawiam poniżej. Składniki 1 łyżka masła 1 pomidor ½ cebuli 3 jajka 3 plasterki szynki 2 kromki chleba pełnoziarnistego Sól i pieprz do smaku Przepis na jajecznicę z pomidorem Pomidora umyj, zdejmij skórkę i pokrój w kostkę Cebulę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chleb fasolowy z rozmarynem 219

drożdży 270 g letniej wody 200 g białej fasoli (ugotowanej lub z puszki) 14 g oliwy 10 g soli 2 łyżeczki suszonego rozmaryn smalec do nasmarowania foremki  Przygotowanie chleba: W połowie wody rozpuść drożdże. Drugą połową wody zalej fasolę, którą następnie dokładnie zmiksuj. Połącz razem wodę z drożdżami i wodę ze zmiksowaną fasolą. Dodaj mąkę razową i mieszaj około(...)oczywiście zależny od temperatury. W moim przypadku wyrastanie trwało około dwóch godzin. Ciasto dobrze i szybko wyrasta np. w zamkniętym piekarniku, do którego wstawiony jest pojemnik z wrzątkiem Do piekarnika wstaw żaroodporne naczynie z wodą i nagrzej go do 205 °C. Przed włożeniem chleba wyjmij naczynie, a chleb piecz w tej temperaturze 15 minut, po czym zmniejsz temperaturę

Grahamka, weka i kajzerka
Jajko sadzone 226

szybka i bardzo pożywna propozycja na śniadanie. Jajko w swoim składzie ma dużo białka są budulcem mięśni ale również są źródłem minerałów i witamin z grupy B. Szybkie i pożywne śniadanie to gwarancja udanego dnia. Przedstawiam listę składników i przepis. Składniki: 1 jajko 2 łyżki oleju do smażenia może być rzepakowy, kokosowy 2-3 kromki chleba pełnoziarnistego Garść pietruszki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ryba w sosie curry czyli bardzo spóźnione Środowe Rybki 65 252

Uwielbiam gotować to wiadomo nie od dzisiaj.  Największą frajdę sprawia mi przygotowywanie dań szybkich ale pełnych smaku.  Tak było i tym razem.  Przepis

Dzieje kuchennej Wiewióry