zrobienia sałatek . Pierożkami tortellini można też zastąpić z powodzeniem makaron . Zupa jest wtedy jeszcze bardziej gęsta i sycąca. Zupa wyszła przepyszna, kremowa i dzięki kwaśnym pomidorowym wyraźna w smaku. Robi się ją bardzo szybko a podana gościom zachwyca smakiem i wyglądem. Spróbujcie i pokochajcie ją tak jak my:) Składniki: 25 dag makaronu tortellini o dowolnym(...)się wywaru wsypujemy pierożki. Gotujemy przez ok. 7 minut. Dokładamy przekrojone na pół pomidorki i przecier. Gotujemy jeszcze przez 5 minut. Dodajemy mięso, szpinak, odcedzoną z zalewy fasolę. Zupę zabielamy śmietaną. Dodajemy ser. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Czekamy aż ser dokładnie się rozpuści. Uwaga: Jeśli zupę gotujesz poprzedniego dnia, ser dodaj dopiero następnego dnia
Pobite gary BarbaryLiście żółkną i czerwienieją na drzewach, więc my na przekór robimy trochę zieleni w kuchni - prosta, delikatna zupa brokułowa rozgrzeje Was w te piękne, jesienne dni
Bananowe Polejuż miękkie dodać ogórki kiszone ( które również już powinny być miękkie) i gotować razem przez chwilę. Przygotować śmietanę: przełożyć ją do szklanego naczynia i powoli wlewać do niej zupę, jednocześnie szybko mieszając do połączenia się. Następnie wlać taką śmietanę do zupy - mieszając jednocześnie. Po zagotowaniu ściągnąć z ognia i dodać posiekaną zieloną pietruszkę. Smacznego
W kuchni u MonikiWitajcie kochani. Styczeń nas nie rozpieszczał zarówno pod względem pogody jak i masy obowiązków na uczelni.. Z uwagi na zbliżającą się obronę pracy inżnierskiej nie
Symfonia SmakówDzisiaj będzie szybko, bo zupa na która Was zapraszam powstaje w ciągu 20 minut :) Nie wierzycie? Sami sprawdźcie w takim razie :) Wystarczy troszkę cukinii i ani się obejrzycie, a obiad gotowy. W takie upały można podać taką zupę na zimno, ochłodzi, ale i nakarmi :) bez obaw, że ktoś wstanie od stołu nienajedzony. Składniki
Codzienna kuchnia niecodziennagrudek, wlewamy do zupy mieszając ją. W tym samym kubeczku zahartujemy śmietanę – odlewamy kilka łyżek zupy do kubka, dodajemy śmietanę, energicznie mieszamy i całość wlewamy do zupy. Dolewamy do garnka koncentrat barszczu i sok z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i mielonym pieprzem. Gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Zupa gotowa! To jest ‘ratunkowa’ wersja barszczu, na szybko. Zdaję sobie(...)ugotowany na domowym rosole , kościach i na prawdziwych burakach. O ten przepis dla Was też zadbam. Jesień już blisko i w domu nadchodzi pora, gdy gotuję zdecydowanie najwięcej przeróżnych zup. A Wy z czym najbardziej lubicie czerwony zabielany barszcz? SKŁADNIKI 1,5 litra wody 1 kostka bulionowa warzywna 1 marchew 1 pietruszka 3 ziarna ziela angielskiego 2-3 liście laurowe
Karo in the KitchenDziś przedstawiam przepis na bardzo szybki obiad. Zupa, której przygotowanie wraz z obieraniem warzyw zajmuje nie więcej niż 35 minut. Jest lekka ale jednocześnie pożywna.. Gotowy krem możecie posypać ulubionym żółtym serem bądź skropić olejem z pestek dyni, który maksymalnie wyciągnie jej dyniowe aromaty. U mnie zupa wystąpiła w towarzystwie grzanek czosnkowych. Może zainteresuje Cię też: * syty krem
kawawszklanceKochani tak na szybko przygotowałam zupę z dyni, którą wymusiłam od kolegi. Skubaniec nie chciał mi jej oddać, ale udało się. Jak nie uda się kupić w całości, to są gotowe musy w mrożonkach. Smakują identycznie, a może macie kolegę, który chomikuję na parapecie, zabierzcie!! Rewelacyjna na mroźne dni, bo nieźle rozgrzewa. Spróbujcie :-) Składniki:1 mała dynia
pieprzny smaczekbardzo często. Dziś przyszła pora na podzielenie się z Wami przepisem na jedną z moich ulubionych zup czyli burakowa z mleczkiem kokosowym. Przepis jest bardzo prosty i szybki, a zupa niezwykle aromatyczna i pożywna. Dodatek mleczka koksowego ciekawie wzbogaca smak buraków i sprawia, że zupa nabiera dodatkowej słodyczy. Zupa jeszcze lepiej smakuje na następny dzień
wegujemyjuż kiedyś pisałam, jest dość wybredny i jednocześnie jest moim największym i najbardziej surowym krytykiem kulinarnym. Ponieważ jednak zupa mu zasmakowała mogę ją bez skrupułów polecić każdemu:) Krem jest bardzo delikatny, lekko kwaskowy i tak jak wspomniałam prosty i szybki w przygotowaniu. Składniki : łyżka masła łyżka oliwy 1-2 szalotki 1-2 ząbki czosnku 500ml bulionu warzywnego 500g zielonych(...)zaczną mięknąć, dodać główki i gotować jeszcze przez kilka minut, co chwilę sprawdzając twardość szparagów, aby ich nie rozgotować, żeby nie straciły koloru. Wyłowić kilka główek szparagów do dekoracji. Zupę zdjąć z ognia, przestudzić i dokładnie zmiksować, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Natychmiast podawać przybrane główkami szparagów. Smacznego
Codzienne GotowanieZupa grzybowa krem Wigilijna zupa grzybowa Podczas Wigilii nie może zabraknąć na stole aromatycznej tradycyjnej zupy grzybowej. Prosta i szybka do zrobienia zupa grzybowa krem z grzybów leśnych i pieczarek, udekorowana smażonym porem i creme fraiche jest nie tylko bardzo smaczna, ale też pięknie i apetycznie się prezentuje. Krem grzybowy z kilku gatunków grzybów świeżych i suszonych, na który
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSzybka w przygotowaniu warzywna zupa z dodatkiem pierożków tortellini. Do przygotowania zupy możemy wykorzystać ugotowany wcześniej rosół lub bulion po gotowaniu np. mięsnej rolady. 1,5 litra bulionu drobiowego (np. rosołu) 3 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera korzeniowego 1 brokuł 4 ziemniaki 250 g makaronu tortellini o smaku szynki 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki
VioletoweKucharzeniejedno wychodzi? A może jednak wcale na jedno nie wychodzi? :) Zupa jest na pewno po tysiąckroć zdrowsza (dooobra, pomijam już te kostki rosołowe...). Ale warzywa do zupy obiera się szybko, a poza tym zupa zawiera dużo błonnika. Tak więc dzisiaj zwykła nie-zwykła zupa jarzynowa zabielana zrobiona w ciągu niecałej godziny od momentu wejścia do kuchni
Szczęśliwa kuchniaNajlepsza zupa na lato! Kojarzy mi się z weekendami w Kazimierzu Dolnym i knajpką "U Fryzjera" - chłodnik w tym miejscu to zawsze obowiązkowy punkt programu:) Mój
Kulinarne Inspiracjejedno wychodzi? A może jednak wcale na jedno nie wychodzi? :) Zupa jest na pewno po tysiąckroć zdrowsza (dooobra, pomijam już te kostki rosołowe...). Ale warzywa do zupy obiera się szybko, a poza tym zupa zawiera dużo błonnika. Tak więc dzisiaj zwykła nie-zwykła zupa jarzynowa zabielana zrobiona w ciągu niecałej godziny od momentu wejścia do kuchni
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com