glukoza jest paliwem dla mózgu. Byłoby za prosto, bo diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach. Po jedzeniu cukru poziom glukozy we krwi wzrasta w bardzo szybkim tempie, ale równie szybko spada, co powoduje to, że a) po niedługim czasie od spożycia czujemy się głodni, b) insulina zaczyna wariować, bo organizm musi nagle wytworzyć jej całkiem niemałą ilość(...)zapiekanki. W tej postaci rzeczywiście mogą dostarczyć nam więcej kalorii, niż byśmy chcieli, ale to właśnie ta obróbka i dodatki są za to odpowiedzialne. Tymczasem same ziemniaki są bogatym źródłem witaminy C, błonnika (1 ziemniak dostarcza aż 11% dziennej dawki), magnezu i potasu. Zatrzymajmy się przy błonniku - wiemy, że przedłuża uczucie sytości, zatem ziemniaki na pewno nie sprawią, że szybko
Katsuumiktóre zrobisz w kwadrans, szybko i pysznie! Kliknij w tytuł aby przejść do poszczególnego przepisu! Smacznego! SPAGHETTI SEROWE Z BROKUŁEM I ORZECHAMI NERKOWCA! ZUPA Z KREWETKAMI, MANGO I MLECZKIEM KOKOSOWYM! OMLET ZE SZPINAKIEM I ŻÓŁTYM SEREM PYSZNE WRAPY/ BURITTO Z ŁOSOSIEM I MANGO! KOKOSOWA ZUPA Z PULPECIKAMI RYBNYMI, MAKARONEM CHOW MEIN I LIMONKĄ! SEROWA ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z PATELNI! PRZEPIS
SMYKWKUCHNIszczęście firma szybko zareagowała i zmieniła recepturę. Z już mniejszą ochotą poszedłem znowu po ser, aby go spróbować i okazało się, że było warto. Nie jest on twardy, jak np. Violife, co mi osobiście bardzo odpowiada. Sam w sobie smakuje teraz bardzo fajnie, natomiast najlepiej jeść go po podgrzaniu, np. na pizzy, zapiekankach lub tak jak ja teraz
Blendmanszczęście firma szybko zareagowała i zmieniła recepturę. Z już mniejszą ochotą poszedłem znowu po ser, aby go spróbować i okazało się, że było warto. Nie jest on twardy, jak np. Violife, co mi osobiście bardzo odpowiada. Sam w sobie smakuje teraz bardzo fajnie, natomiast najlepiej jeść go po podgrzaniu, np. na pizzy, zapiekankach lub tak jak ja teraz
BlendmanDzień dobry :) Za oknem piękne słoneczko, a ja mam dla Was coś słodkiego na deser. Trafiłam na ten przepis przeglądając bloga pani Ani Starmach i od
kuchnia doskiCo to jest wolnowar (slow cooker) pisałam już tutaj . Moja dzisiejsza propozycja to skrzydełka z kurczaka pieczone w wolnowarze. Dzięki temu, że pieką się długo
kuchnia doskiPo prostu palce lizać:) Pomysł na szybki, pyszny oraz efektowny obiad:) Przepis który na stałe zagościł w moim codziennym repertuarze kulinarnym. Mój mąż bynajmniej nie
Kuchnia Pełna Pasjiplacki, racuchy, bliny, zapiekanki aż w końcu naleśniki. Na słodko a także na wytrawnie. Ostatni dział to słodkości i słabości czyli moje ulubione desery. Znajdziemy tam m.in. chlebek bananowy, sosy na słodko, leniwe z cukrem i tartą bułeczką, gnocchi z owocowym sosem czy kefirowe racuchy z owocami. W książce przepisy są bardzo łatwe i szybkie. Idealne dla zabieganych
Radość kipiąca uśmiechem.Makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowo-koperkowym...Makaron oblepiony lekko kwaśnym sosem z posiekanym koperkiem.Z dodatkiem kawałków tuńczyka i groszku.Szybkie i pyszne danie.Zapraszam!Składniki:250 g
Gospodyni Miejskakurczakiem z rosołu", tylko ciężko zabrać się do pisania. Są tam nieśmiertelne krokiety - w końcu doszłam do perfekcjonizmu w proporcjach w farszu, bo pierwszych nikt nie chciał jeść ;) Są zapiekanki z makaronem, ryżem itp. Pora chyba więc wziąć się w garść i przysiąść nad tym na dłuższą chwilę. Na pierwszy ogień - Chicken Pie wg Jamiego. W oryginalnym przepisie autor(...)wykorzystałam mięso z ćwiartek, na których gotowałam rosół. Oszczędność czasu oraz zagospodarowanie kurczaka i marchewek z rosołu, czyli niemal jak dwie pieczenie na jednym ogniu. Bo ma być szybko, jak to w bistro ;) Składniki: 2 ćwiartki kurczaka z rosołu 3 średnie ziemniaki 3 marchewki z rosołu 8-10 pieczarek 150 ml białego wytrawnego wina sok z ½ cytryny
bistro mamaPizza „Gyros” Kolejna pizza , która podbiła serca moich dzieciaków . Nawet nie muszę się zastanawiać dlaczego . Przecież to pizza i gyros w jednym . Nie ma
Ogrodnik w podróżyprzygotowaniu zapiekanki i powstała pyszna sałatka:) Ryż 2 szkl. gotujemy, groszek z marchewką 2 szkl. gotujemy, kukurydza i fasola 1 szkl. z puszki, kroimy w kostkę 1/2 cebuli, 10 plastrów sera i coś zielonego :).... ...wszystko razem wrzucamy do miski i dodajemy 2-3 łyżki majonezu...dokładnie mieszamy. Jak nie macie majonezu można go szybko zrobić majonez-domowy
chleba naszegoGrzybowy sezon w pełni:) Na kolację przygotowałam więc podwójnie grzybowy quiche:) Świeże kurki z odrobiną boczku i sera cheddar zalałam grzybowym sosem Winiary. Wyszło wyśmienicie:) Przepis
Smaki Na TalerzuWspólnie zjedzony obiad, najedzeni i szczęśliwi domownicy, to coś niezastąpionego. Dlatego tak lubię gotować. Ostatnio przygotowałam dla całej rodziny chrupiące nugettsy z kurczaka (w panierce na
Słodkie okruszkiTo jedna z tych potraw, która praktycznie robi się sama. Wymaga jedynie wstępnego pokrojenia składników a potem wymieszania wszystkiego razem i włożenia do piekarnika. Prosta, lekka
Karo in the Kitchen