się prawdziwą bombą witaminową. Mówi, się, że chia zawiera dużo więcej kwasów omega 3, niż bogaty w nie łosoś atlantycki. Zawiera więcej wapnia niż mleka, a żelaza więcej niż szpinak. Polecam chia fresca, jako alternatywę lemoniady na to lato. Na pewno zaskoczycie Waszych domowników czy gości Zobacz też: przepis na deser z chia Przepis na lemoniadę chia fresca Drukuj przepis
Kuchnia Bazyliinasz metabolizm, przyspiesza przemianę materii. Polecam go każdej z Was w okresie letnim i wiosennym kiedy to dbamy o linię, znacznie bardziej niż w okresie zimowym ;-) SKŁADNIKI: - 2 garście szpinaku - 2 garście jarmużu - 1 mała garść rukoli - 1 mała garść roszponki - 1 cienka laseczka pokrojonego selera naciowego - 1/3 papryczki chili zielonej - sok z 1 cytryny - 2 szklanki wody - 2 plastry
SMYKWKUCHNIUwielbiam te małe łezki wyglądające jak makaron, no chyba coś pomyliłam, odwrotnie makaron wyglądający jak małe łezki. Makaron ten to Foglie d'ulivo agli spinaci, włoski makaron ze szpinakiem. Grillowane tofu to eksplozja smaków i tutaj pasuje wybornie, do tego trochę warzyw i danie w stylu azjatyckim gotowe, polecam. Makaron szpinakowy z grillowanym tofu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 150 g mieszanki sałat (u mnie ze szpinakiem), 4 pomidorki koktajlowe, 3 łyżki kukurydzy, 3 łyżki fasoli czerwonej, sos sałatkowy grecki Prymat, 150 g jogurtu naturalnego. Przygotowanie: Pomidorki kroję na ćwiartki, warzywa osączam z zalewy. Jogurt mieszam z mieszanką przypraw do sałatek
JejKuchniaChłodnik z zielonego groszku, to odpowiednia zupa na ciepłe i upalne dni. Zimna, z dodatkiem mięty i doskonale chłodząca. Gęsta zupa ma przyjemny groszkowy kolor dodatkowo podkreślony zielenią szpinaku
Przepisy Kulinarneletni sprzyja wypijaniu dużej ilości płynów, owoce i warzywa są na wyciągniecie ręki, świeże i łatwo dostępne. Odkryciem dla mnie czerwca, jest świeży sok na bazie melona, ananasa, moreli, szpinaku i bazylii! Ten smak wymiata! Bazylia nadaje niesamowity charakter i aromat, sok jest po prostu przepyszny! SKŁADNIKI NA SOK: - 3/4 melona - 1 garść szpianku - 4 gałązki bazylii - 4-6 moreli
SMYKWKUCHNIILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 8 małych ziemniaków, 5-6 łyżek groszku Bonduelle, 4 rzodkiewki, 3 jajka ugotowane na twardo, 1/2 cebuli czerwonej, 2 większe garście mieszanki sałat ze szpinakiem, 2 pomidorki koktajlowe, łyżka posiekanego szczypiorku; sos: 2 łyżki śmietany, łyżka majonezu, łyżeczka ostrej musztardy, 1/2 łyżeczki płynnego miodu. Przygotowanie: Ziemniaki gotuję w mundurkach w osolonej wodzie, obieram. Kroję
JejKuchniaurządzenie jestem pewna, że staniesz się miłośnikiem wszelkiego typu mixów i smoothie. DZISIAJ DETOKSYKACYJNY KOKTAJL! PYSZNY I ZDROWY! składniki DLA 2-3 osób - 2 małe jabłka - 2 garście szpinaku - 1/4 melona - szklanka do 1,5 szkl. wody - plaster świeżego ananasa - 10 listków bazylii W/w składniki umieść w misie blendera i zmiksuj na gładkie smoothie. Kilka chwil i gotowe! Życzę
SMYKWKUCHNIorzechów włoskich - czarnuszka - 1 pomidor mały - sól morska - świeże listki miętki Chlebek pita podsmaż na patelni, aby się zrumienił, zdejmij z patelni. Podsmaż na oleju szalotkę, czosnek, szpinak i pomidory. Dodaj tahini i przyprawę, całość wymieszaj, nadziej chlebek pita, podaj z pastą harissa. Posyp miętą i czarnuszką! Idealne na lunch czy kolację! Gorąco polecam
SMYKWKUCHNItaki koktajl to doskonała alternatywa - w dodatku można go ze sobą zabrać do pracy czy szkoły :) W tej części takie propozycje jak melon-gruszka, a'la mango lassi, szpinak-marchewka, czy koktajl wiśniowy. Kaloryczność 180 -200 kcal czyli świetna alternatywa dla przekąsek pomiędzy głównymi posiłkami :) Trzeci rozdział - niezwykle interesujący - "Helth&Beauty" - pełne błonnika i antyoksydantów koktajle, które
Moje Kuchenne Rewelacjeawokado i jajkiem 2017-06-14 14:54:51 Porcje 1 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 2 kromki pełnoziarnistego chleba 1/2 dojrzałego, miękkiego awokado 1 garść roszponki, rukoli lub szpinaku 2 łyżeczki musztardy Dijon 2 jajka mały kawałek drobno posiekanej czerwonej cebuli sok z cytryny sól, pieprz Przygotowanie Awokado pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny. Chleb zgrlluj
Powiedz dietom nieDodać imbir, kolendrę, gorczycę,paprykę słodką, curry, posiekaną chilli i kurczaka. Obsmażyć kurczaka co chwilkę mieszając. Jak kurczak straci kolor surowizny wlać mleczko kokosowe. Dokładnie wymieszać. Dodać porwane listki szpinaku, sok z cytryny. Gotować na małym ogniu 5 minut. Sprawdzić smak i doprawić do smaku solą i pieprzem. Można to danie również podać w chlebkach indyjskich. Po prostu pycha. Zrobiłam
Kuchnia Pokoleńkonkursu #lubelloveinspiracje - trzymaj kciuki! P.s. Znasz już MINI Lubellę? Jeśli nie, spróbuj koniecznie! Makaron, którego ja użyłam do przepisu w składzie ma wspomniane 5 warzyw (sproszkowanych): marchewkę, szpinak, groszek zielony, dynię i brokuły. Ale MINI Lubella to nie tylko mini rurki ;) znajdziesz też mini penne, kółka, kokardki i świderki... czekoladowe! Szukaj i próbuj - ja już z kolejną sałatkę
Kolorowy Przepisownikdodatek do sosów. Wykorzystując pastę warzywną z nutą curry powstało curry rybne z polędwiczek z dorsza na mleczku kokosowym. Pasta ta ma wyrazisty i orientalny smak, zawiera marchew, dynię, szpinak, seler oraz przyprawy, dzięki temu danie stałą się bardziej aromatyczne. Idealnie rozprowadza się w gorącej wodzie, nie pozostawiając grudek, a konsystencja sosu jest idealnie gładka. W 100% mogę polecić
Kuchnia MagdaLeny