Tychach. Mogłam obserwować ich jak w domowych warunkach przygotować oryginalne indyjskie potrawy. Zrobiliśmy k ulki kokosowe ladoo, curry z cukinii, dal z pomarańczowej soczewicy, Alu palak z ziemniaków i szpinaku, ryż basmati, masala Czaj i lhassi. Wszystko pyszne. Spotkanie było na tyle smaczne i inspirujące, że wracając do domu zatrzymałam się w sklepie by kupić brakujące produkty i przygotować curry
Bernika - moj kulinarny pamietnikkrokami, warto pomyśleć o szybkich , smakowitych przekąskach. Do wspólnej zabawy zabawy w kuchni zaprasza #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczeń. Świetna pasta na kanapki, krakersy lub jako mini przekąska na liściach szpinaku. Składniki: - 1 wędzony morszczuk - 4 jaja - 1 mała cebula - 5 kiszonych ogórków - 3 łyżki łagodnego keczupu Kotlin - 3 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu - pieprz 1. Jaja gotujemy na twardo, studzimy
Apetyczna babeczkatanie danie obiadowe, na którego przygotowanie wystarczy poświęcić maksymalnie 30 minut. Można je modyfikować w zależności od tego, co akurat mamy w lodówce np. zamiast pieczarek i koperku dodać szpinak, brokuła czy suszone pomidory. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaostre smaki polecam dodanie, już na talerzu, szczypty chili. Przygotowując posiłek zawierający filiżankę fasolki adzuki, dostarczamy naszemu organizmowi większa dawkę żelaza niż stek i więcej kwasu foliowego niż szpinak. Fasolka azuki bogata jest w wapń, magnez, mangan, żelazo, potas, kobalt, witaminy z grupy B i aż w 25% składasię z białka. W kuchni Zachodu ceniona jest
Szkrab Je Sampomidorami Na ciepło Pieczone udka z kurczaka Ślimaczki z ciasta francuskiego z kiełbasą i serem Grzanki z krewetkami Zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami Wiejska quesadilla Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką Wrapy z kurczakiem Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni Zupa krem z mrożonego groszku Zupa krem pomidorowa – z pieczonych
Kuchnia Bazyliitakie pochodzące z natury lubię najbardziej, więc wykorzystałam w tym przepisie sproszkowany młody jęczmień. Polecam wypróbować, bo kolor wychodzi żywy i można go uzyskać łatwiej niż przy użyciu szpinaku. Jeśli macie dostęp do rabarbaru w kolorze malinowym – będzie bardziej kontrastowo i barwniej Zielone ciasto orkiszowe z rabarbarem 200 g mąki orkiszowej razowej 30 g mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku
Fitkotodparuje, zalewamy całość śmietanką i gotujemy na małym ogniu, do momentu, aż sos zgęstnieje. 6 Podajemy z ulubionymi dodatkami. Zobacz też: Kurczak w 3 pysznych odsłonach Roladki schabowe ze szpinakiem, serem i papryką Karkówka w sosie własnym Artykuł Polędwiczki w kremowym sosie własnym pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia Bazyliisobie myślę, że niewiele osób lubi brukselkę. Jeśli zapytacie dzieci, o ich największe jedzeniowe przekleństwa, to wiele z nich wymieni szpinak i brukselkę. No właśnie…Nie, ja jestem akurat z tych co brukselkę lubią, ale w naszej polskiej kuchni, pokutuje przyrządzanie brukselki tylko z bułką tartą na maśle. Podobnie jak kalafiora zresztą. Chcę Wam pokazać, że brukselka ma różne
Mieszam w Garnkupiekarnik. Lubie zapiekanki bo łączą w sobie wszystkie elementy obiadu, więc automatycznie mamy więcej czasu dla siebie. Jeżeli jesteś fanem zapiekanek polecam także moją zapiekankę makaronową z kurczakiem, szpinakiem i grzybami , makaron zapiekany z wołowiną, boczniakami i jarmużem , czy zapiekankę makaronową z tuńczykiem . Polecam! Scroll down for recipe in English Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i grzybami (4-5 porcji
karmelowyradzi sobie z cytrusami, miękkimi owocami i warzywami liściastymi? W przypadku sokowirówki niemal niemożliwością było wyciśnięcie soku z miękkich owoców (jagody, maliny, borówki, etc.) czy też z liściastych warzyw (szpinak czy jarmuż). Cytrusy także nie za bardzo się sprawdzały, więc aby zrobić sok także z cytrusów, musiałam wyjmować dodatkowo wyciskarkę przeznaczoną dla nich lub wyciskać sok ręcznie. W przypadku wyciskarki
Codzienna kuchnia niecodziennalunchboxa do pracy. Zachęcam do jej wypróbowania Sałatka śniadaniowa z makrelą i płatkami kukurydzianymi Składniki: dwie duże garści mixu sałat (u mnie rukola, endywia dwa kolory, botwinka i szpinak baby) pół ogórka szklarniowego 4-5 rzodkiewek 3 jajka na twardo około 100 g wędzonej makreli 2-3 garści płatków kukurydzianych Lubella świeżo mielony pieprz Sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka
PatiGotujearomatycznym sosem z serka mascarpone. Proste, szybkie i smaczne danie. A do tego inne, bo zazwyczaj spaghetti kojarzy nam się albo z pomidorami, w wersji bolognese z mięsem mielonym, szpinakiem albo carbonara z jajkiem i boczkiem. Cały sos – kurczak w ziołach, mascarpone i pomidorach może być z powodzeniem podawany zamiast z makaronem (i to nie tylko spaghetti) to ryżem
Zasmakuj Kuchnikoniec dodaj pieprz do smaku i mąkę kokosową i wszystko delikatnie przemieszaj. Kotleciki formuj i smaż na rozgrzanym oleju, aż zarumienią się z obu stron. Podawaj ze szpinakiem i śmietaną :) Smacznego
Niezły Młynekpolewamy przygotowanym sosem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Sałatka z ziemniakami, brokułem, kurkami i serem lazur Sałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą Sałatka Cezar Tagliatelle ze szpinakiem, kurczakiem i gorgonzolą (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smak