szpinak - 15265 przepisów (strona:758/1018)

Schab z warzywami w kokosowym sosie 140

kaloryczne sałatki? Jeśli tak to zapraszam na danie lekkie, przyjemne ze wschodnią nutą. To schab w kokosowym mleczku z dodatkiem mrożonych warzyw. W daniu znalazły się fasolka, brokuły i szpinak od Potlino , czyli wszystko to co zalegało w zamrażarce, ale dzięki temu powstał pyszny obiad. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Menu sylwestrowe 399

przygotowałam menu na sylwestra, mam nadzieję że wśród tych przepisów każdy znajdzie coś dla siebie. Dania ciepłe: Zapiekanka Gyros  Zapiekanka meksykańska  Zapiekanka hawajska Zapiekanka ze szpinakiem Zapiekane muszle Polędwiczki z szałwią Polędwiczki z pieczarkami  Pierożki meksykańskie  Parówki z serem Samosa Dania zimne: Klopsiki w occie Roladki z bagietki  Roladki z tortilli Koreczki  Pieczarki marynowane

Pobite gary Barbary
Uszka z farszem pieczarkowym 273

wigilijnego barszczu. Uszka są podstawą czerwonego barszczu, który stanowi jedną z 12 tradycyjnych wigilijnych potraw. Mamy całą gamę farszy, którymi możemy nadziać uszka – od kapusty z grzybami, przez szpinak aż po same grzyby. Z racji, iż nie wszyscy w […] Artykuł Uszka z farszem pieczarkowym pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
Najlepsze przepisy z blogów #9 | Boże Narodzenie 131

daktyli http://mientablog.com/ Pomarańczowo-makowe ciasto http://wesolakuchnia.blogspot.com/ Piernikowe tiramisu http://iadorecinnamon.blogspot.com/ Pralinki z kaszy jaglanej http://anyzkowo.blogspot.com/ Pieczone jabłka http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/ Zobacz też moje przepisy: Pierogi ze szpinakiem i łososiem Carpaccio z wędzonego łososia Domowy pasztet z pieczarkami Sernik wiedeński z rodzynkami Keks mojej mamy – żurawina, rodzynki, orzechy włoskie Artykuł Najlepsze przepisy z blogów #9 | Boże Narodzenie pochodzi

Kuchnia Bazylii
Pierogi z kapustą i grzybami 102

serowe, z warzywami, z kapustą i grzybami, … po prostu co chcecie i na co macie ochotę Można dodać do ciasta trochę soku z buraka – będą bordowe, dodać szpinak – będą zielone, dodać kurkumy – będą żółte. Takie kolorowanie ciasta pierogowego to z pewnością fajna zabawa dla małych kuchennych pomocników;) A efekt – nie tylko smakują, ale także dodatkowo

Zasmakuj Kuchni
PASZTECIKI DO BARSZCZYKU CZERWONEGO 158

Święta. Dostałam od Was sporo rożnych zapytań o nie. Na blogu jest oczywiście post z przepisem na paszteciki nie tylko takie z mięsem ale np. z nadzieniem ze szpinaku, jeśli chcielibyście wypróbować to zaglądajcie.  Dzisiaj podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na paszteciki drożdżowo-kruche z dwoma rodzajami nadzienia.  Mięsnym z grzybami, jak i mięsnym z kapustą

SMYKWKUCHNI
Najlepsze przekąski na Imprezę! 1744

paluszki nie wystarczą ;) Oto moja propozycja na łatwe i szybkie przekąski, tak zwane finger foods, które można podać na Imprezie, nie tylko na Sylwestra, zapraszam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szpinak zawijany w cieście filo Kulki z łososia Kiełbaski w cieście drożdżowym Paszteciki z chorizo Muffinki z porem i kiełbasą  Bułeczki ze szczypiorkiem Drożdżowe pierożki z kiełbasą Calzone Caprese Frytki

Delusional Trine
Ciasto na pierogi 714

focaccie z kuskusem i kurczakiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierogi z jagodami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ruskie Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Ciasto na pierogi / 30 sztuk Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka oliwy z oliwek 1 szklanka ciepłej wody 1/3 łyżeczki soli Przygotowanie

Moja smaczna kuchnia
Potrawy wigilijne 220

zalewie pomidorowej PRZEPIS TUTAJ   11. Łosoś *** łosoś pieczony w sosie sojowym z miodem PRZEPIS TUTAJ *** łosoś pieczony w ziołach i maśle czosnkowym PRZEPIS TUTAJ *** łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą PRZEPIS TUTAJ   12. Ciasta *** Makowiec zawijany PRZEPIS TUTAJ *** Makowiec na kruchym cieście PRZEPIS TUTAJ *** Snikers, miodowo-orzechowe ciasto z dwiema pysznymi masami PRZEPIS TUTAJ *** Murzynek PRZEPIS TUTAJ *** Pierniczki

Blog z Apetytem
Fit menu na Boże Narodzenie 218

menu na Boże Narodzenie, czyli moje propozycje na świąteczny stół .  Przepisy na dania rybne Świąteczna sałatka śledziowa z ziemniakami, cebulą i szczypiorem Frittata z łososiem i szpinakiem Przepisy na pierogi Gryczane pierogi nadziane grzybami i ricottą Pieczone mini pierogi z kapustą i grzybami Przepisy na warzywa Kremowa zupa z buraków i czerwonej fasoli Fasolowo-ciecierzycowy mix z pieca Przepisy

My Chcemy Jeść
Swojska pizza - ciasto do pizzy 122

Piec około 15 minut. Zajrzyj również: 1.  Piersi z kurczaka inaczej - czyli siekane kotlety 2.  Rozgrzewający krem pomidorowy z bazylią 3.  Makaron, piersi z kurczaka i szpinak

My World by Dagmara Rek
Mini sałatka z tuńczykiem i jajkiem przepiórczym w serowej skorupce 158

warstwę posiekanej natki pietruszki, potem odsączoną kukurydzę i starty ser. Udekorować nadzianymi na wykałaczki jajkami przepiórczymi. Smacznego #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen To też może Cię zainteresować: Paluchy ziemniaczane ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, orzeszkami ziemnymi i sosem czosnkowo-orzechowym Jajka zięcia Stek z tuńczyka w sezamie z sałatką z rukoli i pomarańczy Pasta z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą

Oryginalny smak
PIECZONE PIEROGI Z MIĘSEM MIELONYM, FASOLĄ CZERWONĄ I MOZARELLĄ 183

Kraków, Wrocław, Zakopane, Bukowina Tatrzańska, Rzeszów a ostatnio Toruń. W każdym z tych miast zahaczyłam o restaurację z pierogami. Wszędzie smakowały inaczej. W Krakowa zmałpowałam ze szpinakiem i żółtym serem z Wrocławia duży i pieczony z ziemniakami, z Zakopanego z oscypkiem, z Bukowiny z kapustą i grzybami a z Torunia przywiozłam pomysł pieczonych a'la po meksykańsku, na który zdradzę

pieprzny smaczek
Grillowany łosoś ze zdrową sałatką 214

Wszyscy doskonale wiemy, że ryby to bogactwo różnego rodzaju witamin i składników mineralnych. Jedną z najbardziej popularnych ryb jest łosoś . Ma on w sobie bardzo dużą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kasza bulgur z kurczakiem i suszonymi pomidorami 134

Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pieczarki pokroić w półtalarki. Podsmażyć na kolejnej łyżce oliwy z oliwek. Pod koniec smażenia dodać posiekany czosnek, pokrojone w paski suszone pomidory i szpinak. Smażyć chwilę do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano i ostrą papryką. Do warzyw dodać podsmażonego kurczaka i ugotowaną kaszę, wszystko dokładnie wymieszać. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania