Sosów do makaronu jest niezliczona ilość. Ja dziś tę kolekcję powiększyłam o sos ze świeżym szpinakiem i mleczkiem kokosowym. Szybki do zrobienia jak to przy takich sosach bywa i do tego smaczny. 30 minut i mamy obiad gotowy. Można zrobić więcej i mieć na drugi dzień ( ja tak właśnie zrobiłam ). Potem tylko wystarczy sos podgrzać, ugotować świeży makaron i gotowe
Ewa w kuchnirestauracyjnego hałasu. Tak jakby każdy czuł potrzebę ciszy w tym miejscu… Wszyscy uwielbiamy pierogi. Możemy je jeść zawsze i wszędzie. Wybieramy je także w Arce. Ruskie, ze szpinakiem i na słodko z borówkami. Każdy ma swój zestaw, ale już po chwili rozpoczyna sie wędrówka pierogów z talerza na talerz, aby każdy spróbował czyjegoś. Popołudnie mija za szybko
Raj dla Podniebienianiepozorne, codzienne danie ale bardzo smaczne. Lubię takie proste dania. Te placki z jarmużem to idealnie danie jak zostanie Wam resztka jarmużu, ale myślę, że można go teżspokojnie zastąpić szpinakiem. Ale teraz już czas przerzucić się chyba na szparagi:) jeszcze w tym roku nie gotowałam a czas najwyższy. Co ostatnio robiliście dobrego ze szparagami? szukam inspiracji. Placki z jarmużem
Cooking for Emilypieprzem i wymieszaj. Podawaj z grzankami czosnkowymi, udekorowaną kleksem śmietany i kwiatami czosnku niedźwiedziego (opcjonalnie). ➤ Wskazówka: Jeżeli nie masz czosnku niedźwiedziego, możesz zamienić go na liście świeżego szpinaku. Aby utrzymać czosnkowy aromat zupy, posiekaj 2-3 duże ząbki czosnku i dodaj je do garnka na 2 minuty przed końcem smażenia cebuli w 1. etapie przygotowania. Na podstawie tego przepisu
Chilli Czosnek i Oliwaserów i dżemów użyjemy ciasta z dodatkiem mleka, zaś ciasta z dodatkiem wody użyjemy np. do przygotowania krokietów mięsnych, naleśników ze szpinakiem itp. Sposób przygotowania naleśników: Na patelnię wlewamy łyżeczkę oliwy, podgrzewamy, wlewamy trochę ciasta i ruszając podniesioną patelnią powodujemy, że ciasto równomiernie rozprowadza się po powierzchni patelni. Patelnię z ciastem stawiamy na kuchence i pieczemy na średnim ogniu
Przepisy kulinarne babci AntoninyDanie jest bardzo syte – z podanych proporcji wyjdzie około 4 porcje, którymi z pewnością się najecie… no chyba, że lubicie jeść za dwóch Zobaczcie też: Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Przepis na makaron z pieczarkami i kurczakiem Drukuj przepis Porcji: 3-4 Czas gotowania: 30 minut Składniki 400 g piersi z kurczaka opakowanie pieczarek mrożonych Poltino
Kuchnia BazyliiBardzo smaczna rolada. Smakuje na ciepło i na zimno. Tym razem z pieczarkami, ale pyszna jest również ze szpinakiem. Składniki: 4 jajka 4 łyżki majonezu 350 g sera żółtego 2 pojedyncze piersi z kurczaka (jeśli małe to 3) 500 g. pieczarek 1 łyżka masła sól, pieprz Wykonanie: Jajka wbić do miski, roztrzepać. Dodać majonez, wymieszać żeby połączył się z jajkami
Agusiowe smakołykikupić świeży rabarbar, kupiłam większą ilość niebawem na blogu pojawią się przepisy z jego wykorzystaniem. Jest niskokaloryczny polecamy osobom które się odchudzają. Charakteryzuje się działaniem przeczyszczającym. Składniki 1 garść szpinaku 1 pomarańcza 1 kiwi 1 łodyga rabarbaru 2 łodygi selera naciowego pieprz cayenne do smaku Wykonanie Rabarbar, pomarańczę, kiwi
Kulinarne pyszności MolkiPasują do nich różne salsy, dipy, sosy zimne, przed podaniem udekorujcie czymś świeżym zielonym, powstanie apetyczny kontrast. Świetnie prezentują się także majonezowe z tartym parmezanem i oliwkami albo szpinakiem i łososiem. Spróbujcie! Ciasto francuskie można dosłownie wszystkim faszerować, co oznacza że za każdym razem możecie przygotować inną przekąskę i zaskoczyć smakiem siebie i innych:) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego
Zasmakuj KuchniKtóregoś dnia dostałam od mamy zieloną mąkę. Przyznam szczerze, że wyglądała jak sproszkowany szpinak albo coś w tym rodzaju. Mąka z pestek dyni to takie bezglutenowe cudo, które jest świetną podstawą do zrobienia kruchych ciasteczek. Coś dla wielbicieli kruchości i proszku do pieczenia. I w dodatku strasznie zdrowe. Pestki dyni uzupełniają wiele wartości. Jednak ich jedzenie może być nudne
KrupeczkiKrokiety muszą być smaczne! Mięciutkie i aromatyczne w środku, a na wierzchu lekko chrupiące. Przyrządzam je na wiele sposobów. Zielone krokiety wyglądają jak małe Shreki. Do naleśnikowego ciasta dodaję szpinak. Są ciekawe w smaku. Inny wariant to krokiety z wołowiną . Tutaj dla ciekawości dodałam jarmuż do naleśnikowego ciasta. Jak widzicie naleśniki można bardzo łatwo urozmaicić. Już naszerowane naleśniki zazwyczaj obtaczam
codojedzeniawitamin i minerałów (m.in. witamina C, witaminy z grupy B, wapń, potas, żelazo, fosfor, magnez) oraz karotenów i karotenoidów (w odmianach o żółtym miąższu jest ich więcej niż w szpinaku, dyni czy brokułach). Bataty mają mają silne właściwości przeciwzapalne, przeciwutleniające, przeciwnowotworowe oraz mają niski indeks glikemiczny. The post Zdrowa pizza orkiszowa z batatami i nerkowcami appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaPokrzywa to moje ukochane zielsko. Jest według mnie smaczniejsza niż np. popularny szpinak czy jarmuż ( które też lubię :) ). Rzadko smażę kotlety, ale ostatnio zrobiłam wyjątek. Czytaj więcej
Kasia Sarnakurczaka. SKŁADNIKI 4 marchewki 2 korzenie pietruszki 2 – 3 cebule 500 g kawałek dyni lub cukinia zielona, może być też kabaczek 2 szklanki czerwonej soczewicy 2 szklanki jarmużu lub szpinaku 3 ząbki czosnku kawałek świeżego imbiru wielkości połowy kciuka 1 mała ostra papryczka lub ½ papryczki zależnie od ostrości 60 ml oleju 1 łyżka curry sól, pieprz i zioła do smaku
Mała w garnku mieszaRolada z łososiem zwraca uwagę pięknym zielonym kolorem, który zawdzięcza szpinakowi. Może być kolorową i smaczną przekąską na święta lub imprezę. Czytaj dalej
Przepisy Kulinarne