kolor budzi uśmiech, a smak zaskakuje delikatną gruszkowatością;) Coś co tak wygląda i smakuje, na pewno ma mnóstwo pozytywnych właściwości! Składniki: 1 duża dojrzała gruszka 2 garście młodego szpinaku sok z 1 limonki 1 cm kawałek imbiru - obrany i posiekany 2 łyżki otrębów owsianych (lub innych otrębów albo mielonego lnu) 150 ml wody (lub wody kokosowej) cukier/miód/syrop
zadanie-gotowanieŚniadanie na bogato :) Składniki 1/2 szklanki ryżu białego 200 g fileta z pstrąga łososiowego 100 g mrożonego szpinaku 6 jajek 3 ząbki czosnku sól, pieprz kurkuma masło sok z … Czytaj dalej Omlet z ryżem i pstrągiem
czarrna od kuchniPomysł mojego partnera :) Składniki 2/4 szklanki ryżu białego 400 g pstrąga łososiowego 100 g mrożonego szpinaku 4 tortille pszenne 1 szalotka 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka … Czytaj dalej Rybne burrito
czarrna od kuchnipappardelle, pyszne dojrzałe awokado, roszponka, nuta cytryny a do tego pięknie żółte jajko. Robi się to bardzo szybko. Oto mój sposób przywoływania wiosny. :) SKŁADNIKI : makaron pappardelle ze szpinakiem ok 100 gr. na osobę 1 awokado sok z cytryny sól, pieprz do smaku 1 mały ząbek czosnku garść roszponki starty ser parmezan wedle uznania
Basia w kuchnipodawać do obiadu ale także jako wędlinę do kanapek. Tak czy tak smakuje wybornie, mięso jest soczyste i mięciutkie, nie przesuszone. Polecam gorąco do wypróbowania. Rolada z indyka ze szpinakiem i fetą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewersji makaronu, ale w wolny dzień można poświęcić więcej czasu na przygotowanie obiadu :) Składniki 1 opakowanie makaronu cannelloni 70-80 dkg zmielonej łopatki wieprzowej … Czytaj dalej Cannelloni ze szpinakiem
czarrna od kuchniProste i smaczne danie :) Składniki 1 płat ciasta francuskiego 1 pojedynczy filet z kurczaka 200 g świeżego szpinaku 6 ząbków czosnku 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz 1 … Czytaj dalej Kurczak w cieście francuskim
czarrna od kuchniSmaczna, aromatyczna propozycja obiadowa z Włoch :) 200 g makaronu Fusilli al torchio 1/2 brokuła 100 g szpinaku mrożonego w brykiecie 100g szynki parmeńskiej sól, pieprz ser a’la parmezan Sposób … Czytaj dalej Fusilli al torchio z brokułem i szynką parmeńską
czarrna od kuchnilutego jak soczysta zieleń na talerzu. Złaknieni światła i koloru, nieco wyprani z witamin i energii, potrzebujemy czegoś, co nie tylko nas nasyci od środka, ale i ucieszy oko. Szpinak daje energetycznego kopa, a soczyście zielony hummus przybliża do wiosny… 1 puszka ciecierzycy (200 g) –... Czytaj dalej
Mam To Na WidelcuAromatyczne danie kuchni włoskiej Składniki 300 g makaronu Fusilli al torchio (lub innego :)) 250 g zmielonej łopatki wieprzowej 100 g świeżego szpinaku 1/2 czerwonej papryki 1/2 niedużej cukinii 2 … Czytaj dalej Fusilli al torchio w sosie pomidorowym
czarrna od kuchniktóre nie przepadają za kulinarnymi eksperymentami. Ja przygotowałam je specjalnie do rodzinnej sesji w gazecie Tina :) (Pork chops rolls with spinach) Składniki / … Czytaj dalej Roladki schabowe ze szpinakiem
czarrna od kuchniKoktajl witaminowy Składniki: pół szklanki nerkowców 2 banany 2 szklanki mleka ryżowego kilka listków świeżego szpinaku pół grejpfruta 1 łyżeczka nasion chia Nerkowce zalałam wrzątkiem, następnie odlałam wodę. Do naczynia blendera wrzuciłam wszystkie składniki i zmiksowałam na gładko
nietadietabōłkōm albo tyż z nudlami- jak bydziecie jejś z nudlami, to mogecie wciepnōnć na nie trocha masła. Smacznego [1] cytryna [2] parę [3] woreczek, opakowanie [4] szpinak [5] mięso [6] połowę [7] wyrzućcie [8] odstawcie [9] gotowe
Chop w kuchnispróbować. Jak widać nigdy nie jest za późno na spełnianie złożonych sobie obietnic, nawet po 4 latach możemy je wykonać. SKŁADNIKI: [mała porcja] 100g tofu 40g mąki ryżowej 50g szpinaku 3/4 szklanki wody przyprawy: pieprz ziołowy, bazylia, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, czosnek niedźwiedzi WYKONANIE: wszystkie składniki dokładnie ze sobą blendujemy na garnek z wodą nakładamy gazę, przypinamy ją np. klamrami
healthy dreamssiebie i, choć lekki ciastowstręt mam nadal, planuję dla Was całą masę pyszności. Głównie dietetycznych oczywiście, bo wypada chociaż przez kilka dni poudawać,… Continue reading Tarta z pieczarkami, szpinakiem i karmelizowanym czosnkiem
brunetkawkuchni