świeże, zdrowie, smaczne i niedrogie. Co zatem najlepiej jeść w czerwcu? Warzywa bakłażan botwinka bób fasola szparagowa groszek zielony kalafior kapusta biała kalarepa karczochy patisony rzodkiewki sałata maślana szpinak Owoce: agrest czarny bez czereśnie jagody morele porzeczki rabarbar śliwki truskawki wiśnie Pamiętaj o mrożeniu Koniec sezonu na te produkty nie oznacza wcale, że musisz pożegnać się z ich smakiem
Tradycyjna KuchniaWczoraj była recenzja książki „Diet coaching” a dzisiaj przepis z tej książki na kreolskiego kurczaka ze szpinakiem i ryżem – bardzo smaczne
Kuchenne Wariacjeostra, bo i takie smaki dzisiaj mnie pociągały. Składniki: (dla 2 osób) 1 bakłażan 1 opakowanie sera feta garść świeżego, posiekanego koperku garść świeżej, posiekanej natki pietruszki garść świeżego szpinaku parę pomidorów koktajlowych prażone pestki słonecznika i dyni olej z papryką chili sól, pieprz patelnia grillowa czarny sezam do posypania (opcjonalnie) Wykonanie: Bakłażana pokroić w krążki o grubości
gutfutminut, a będziecie mieli pewność, że są świeże i przede wszystkim smaczne. Sałatka z rukolą i pomidorkami koktajlowymi Czas przygotowania: 10 minut Szybka zdrowa sałatka z rukoli, szpinaku i pomidorków koktajlowych. Zobacz przepis >>> Szybkie tortille na lunch Czas przygotowania: 10 minut Tortille z serkiem kanapkowym, papryką i szynką. Zobacz przepis >>> Sałatka z brokułem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jarmuż jest to roślina z rodziny kapusty warzywnej. Znana była już w starożytności i była wykorzystywana jako roślina ozdobna, jak i jadalna. Niestety w Polsce, mało
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki karkówka wieprzowa 50 dkg pieczarki 20 dkg cebula 2 szt czosnek 4 ząbki szpinak mrożony 10 dkg sambal oelek 1 łyżka papryka słodka mielona pieprz sól koncentrat pomidorowy 2 … Czytaj dalej Gulasz z karkówki
czarrna od kuchniSkładniki: 1/2 kg młodego szpinaku 3-4 średnie ziemniaki 1 cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz 1 łyżka masła + 1 łyżka oleju 3 szklanki bulionu warzywnego Przygotowanie: Bulion wlać do … Czytaj dalej Zupa krem szpinakowa
czarrna od kuchniLekka i zdrowa propozycja obiadowa Składniki 250 g makaronu 1 puszka tuńczyka 1/2 brokuła 1 czerwona papryka ok 100 g mrożonego szpinaku 1/2 papryczki chili 1/2 pora sól, pieprz oliwa … Czytaj dalej Makaron z warzywami i tuńczykiem
czarrna od kuchniłyżka oleju 1 łyżeczka soli gorąca woda, tyle ile zabierze mąka farsz: 1 kg mięsa drobiowego (z udek, filetów) 1/2 … Czytaj dalej Pierogi z kurczakiem i szpinakiem
czarrna od kuchniobiadu Składniki 1 mała sałata rzymska garść liści szpinaku 1 marchewka 1/2 pora sos: 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka musztardy 4 łyżki oliwy 3 łyżeczki octu malinowego … Czytaj dalej Sałata z winegretem malinowym
czarrna od kuchnizarówno na słono jak i słodko. Przepis znalazłam na stronie Los Wege . Zapraszam do przygotowań! Składniki: 1 i 1/2 szklanki wody 1 szklanka mleka 2 jajka 1 szklanka mrożonego szpinaku 2 łyżki oleju 1 i 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka cukru szczypta soli CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera, miksujemy kilka
My Culinary Artdodawać składniki w określonej kolejności i tylko tyle. Jeśli tak zrobimy nasze narządy będą pobudzane w odpowiedniej kolejności i organizm wyssie z pokarmu tyle ile trzeba. Zupa z młodego szpinaku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebardziej że mam znajomego pana na ryneczku który sprzedaje mi zawsze świeży i bez konserwantów. Ostatnio widziałam też w Kauflandzie do kupienia więc kupujcie i zajadajcie. Pieróg z topinamburem, szpinakiem i serami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki łopatka wieprzowa 40 dkg cebula 1 szt papryka czerwona 1 szt szpinak mrożony 100 g przecier pomidorowy 250 ml passata pomidorowa 250 ml sól i pieprz słodka papryka chili … Czytaj dalej Spaghetti szpinakowo-paprykowe
czarrna od kuchniPorcje 12 Porcje 12 Składniki 12 plaster szynka prosciutto 250 g mąka 2 łyżeczki proszek do pieczenia 2 szt jajko 70 g masło roztopione 250 ml maślanka 200 g szpinak siekany, mrożony lub świeży 1/2 łyżeczka sól Sposób przygotowania Mieszamy osobno suche i mokre składniki. Łączymy w zwartą masę, ale nie mieszamy zbyt długo. Plastrami szynki wykładamy formę do mufiinek
Kucharzyca