Lukier

Lukier

Lukier

Domowy lukier tradycyjny / lukier cytrynowy / maślany lub lukier królewski to banalnie prosty w przygotowaniu dodatek do wielu słodkich wypieków. Lukrem udekorujesz ciasta wszelakie oraz mini wypieki. Lukier jest podstawą dekorowania świątecznych pierniczków , wielu ciast, ciasteczek, babeczek i drożdżówek, które upieczesz w ciągu roku. Lukier to najczęściej dwa podstawowe składniki. Przygotowując lukier cytrynowy, cytrynę możesz śmiało zastąpić sokiem z pomarańczy lub mandarynki, każdy z nich nada orzeźwiające... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.