Składniki: 1/2 awokado 2 garści szpinaku 1 jabłko 1 kiwi 1/2 mielonego siemienia lnianego sok wyciśnięty z cytryny (do smaku) 1,5 łyżki migdałów lub płatków migdałowych woda Awokado pozbawić pestki. Jabłko oraz kiwi obrać ze skórki. Umieścić wszystko w blenderze i zblendować. Ilość wody zależy od pożądanej konsystencji. Ja dałam 1/2 szklanki i wyszła mi musowa konsystencja
Moja Galeria Smakuszpinakowym? Myślę, że nie. Dlatego warto poeksperymentować i przy następnej okazji pikniku, grillu, majówce, domowym przyjęciu zaserwować gościom taką wersję. Zapewniam, że ich w pełni zaskoczycie. Ja użyłam mrożonego szpinaku Poltino , ale wy możecie użyć np świeżego. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniknieatrakcyjne, nudne, a sami nie macie pomysłu co też jeszcze można z nich zrobić? Dlatego polecam upiec na śniadanie jajeczne obłoczki. Brzmi fajnie, prawda? Można wykorzystać do nich np szpinak, dzięki czemu przemycicie do jajek trochę żelaza, a to im się na pewno przyda. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: ok. 1 kg schabu wieprzowego 2 średnie cebule 1 kolorowa papryka, u mnie 3 mini papryczki 1 serek pesto i rukola Apetina 150 g szpinaku w brykiecie sól, pieprz 1/2 … Czytaj dalej Bitki schabowe w sosie szpinakowym
czarrna od kuchniDosłownie jedna tarta goni za drugą. Po dzisiaj razowa tarta ze szpinakiem na przywitanie wiosny. Zielone nadzienie szpinakowe symbolizuje budzącą się wiosnę, a małe gwiazdki po bokach to śnieżynki śniegowe. To tak celem wyjaśnienia, co autor miał na myśli robiąc tartę z gwiazdkami pod koniec marca. Oczywiście możecie użyć innych foremek, ale ja jakoś nie mogłam się zdecydować
dolcevitainmykitchenmłode 5 dziewczyny 6 przygotować 7 przecież 8 cały 9 przyniosły 10 teoria 11 to dość dosadne określenie braku powodzenia 12 trzaski, małe drewienka 13 później 14 główki 15 szpinaku 16 młodych 17 woreczka 18 puszka kukurydzy 19 sos 20 cytryny 21 pokrójcie 22 całkiem 23 inny 24 garnuszku 25 razem 26 wrzućcie 27 dużej 28 gotowe 29 pasować Artykuł
Chop w kuchniSkładniki: 1/2 paczki makaronu penne giganti, ale można wykorzystać też każdy inny 🙂 250 g zmielonej szynki wieprzowej 300 g szpinaku mrożonego w brykiecie 1 duża cebula 1 słoik krojonych … Czytaj dalej Penne giganti w sosie pomidorowym
czarrna od kuchnibiałka, żelaza i błonnika, na styl indyjski, dlatego polecam ją serdecznie. Zupa przygotowana z półproduktów i dzięki temu szybki obiad podamy na stół. Zupa pomidorowa z fasolą, soczewicą i szpinakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewiosennych kolorach. Idealna jako lekka przekąska,u mnie przygotowana na podwieczorek. Pomysł na sałatkę podpatrzyłam na blogu PASJA SMAKU 1 mango 1 awokado 1/2 op. mieszanki sałat ze szpinakiem 2 łyżki nasion słonecznika dressing: 1 łyżeczka płynnego miodu 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżeczki oliwy Awokado obrać,przeciąć na 2 połówki,wyjąć pestkę i pokroić
Kolorowa kuchnia Elkipomidorów wzbogacone o orzeźwiającego pomidora... Smakuje nawet lepiej niż brzmi! Składniki: -50g kaszy jaglanej -pół dojrzałego awokado -garść oliwek -4 suszone pomidory -świeży pomidor -garść jarmużu lub świeżego szpinaku -przyprawy: czosnek granulowany, bazylia, sól, pieprz, oregano i majeranek, szczypta chili Wykonanie: Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie. W tym czasie kroimy pomidory i oliwki. Gdy kasza wchłonie całą wodę
Gawron w rosoleSkładniki: 5 małych gruszek 5 kiwi 5 kawałków (brykietu) mrożonego szpinaku 0/5 szklanki soku jabłkowego 1 łyżka miodu gryczanego 1/2 łyżki mielonego młodego jęczmienia Sposób wykonania: Gruszki i kiwi obieramy a następnie kroimy na małe kawałki. Wszystko wrzucamy do dzbanka blendera i miksujemy
Qchnia po prostuProsty przepis na niecodzienny obiad czyli makaron otulony śmietanowo-ziołowym sosem na bazie serka mascarpone. W połączeniu z kurczakiem i szpinakiem tworzą pyszne, delikatne połączenie. Polecam to danie wszystkim miłośnikom kuchni włoskiej. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkakoktajle mają na celu oczyszczenie, odżywienie witaminowe i nawodnienie organizmu. Nie dosładzaj go proszę, posiłkuj się jedynie słodkimi, dojrzałymi owocami. Kolejność koktajli jak na zdjęciu. Szpinakowy szklanka posiekanych liści szpinaku 1 słodkie jabłko 1 pomarańcza szczypta cynamonu szczypta imbiru w proszku szklanka wody mineralnej Koktajl z nutą przypraw, aromatyczny, działający uspokajająco. Pietruszkowo bazyliowy Natka pietruszki zielonej Garść świeżej bazylii Kawałek
Mój pomysł naSkładniki: 2 kawałki polędwicy z dorsza 200 g makaronu razowego wstążki 100 mrożonego szpinaku w brykiecie 1 średni por 3 ząbki czosnku 1 serek pomidory i bazylia Apetina pasta paprykowa … Czytaj dalej Dorsz z makaronem w kremowym sosie
czarrna od kuchniUwielbiamy szpinak a kluchy często goszczą na naszym stole. Dziś połączyłam jedno i drugie i dzięki temu mam pyszne kopytka. Można je podać same z masełkiem lub jako dodatek do gulaszy, mięs wszelakich. Idealnie smakują podsmażone na maśle. Polecam serdecznie do wypróbowania. Szpinakowe kopytka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie