Pyszne i zdrowe śniadanie dające nam mnóstwo energii, która jest stopniowo uwalniana. Chcąc podzielić się Wami przepisami na owsiankę, chyba musiałabym stworzyć osobną kategorię:) Wielu z
Kuchnia Pełna PasjiLato lubię najbardziej z racji dostępu do świeżych owoców i warzyw. O tej porze roku smakują najlepiej i mają najwięcej wartości odżywczych. Wariacji na naleśniki możemy
Kuchnia Pełna Pasjiprzygotowałam z nimi pyszną przekąskę Parę składników ale jaka pyszna wyszła. Akcja kulinarna "JEDYNE TAKIE WAKACJE Z SEKO”. Składniki: patison 2 szt ( po starciu na tarce 200 g) szpinak świeży 2 garście(posiekać drobno) jaja 4 szt sól morska do smaku pieprz ziołowy do smaku czosnek 4 ząbki do smaku Dodatkowo: szynka konserwowa ( plastry tyle by zakryć) makrela dzwonka(...)SEKO na fali smaku serek topiony ze szczypiorkiem 1 opakowanie Wykonanie: Patisona myjemy i ścieramy na tarce razem ze skórką uważając by nam pestki nie wpadły .Szpinak świeży myjemy i kroimy drobniutko, dodajemy do startego patisona,wbijamy jaja i łączymy.Dodajemy sól,pieprz do smaku i starty czosnek. mieszamy.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy nasz farsz. Pieczemy
Różowa kuchnia400g mięsa wieprzowego (np. łopatka) - 400g mięsa wołowego (np. łopatka) - 2 duże cebule - 2 marchewki - 3 łodygi selera naciowego - 3 cukinie - 4 ząbki czosnku - 690g przecieru pomidorowego - 1 opakowanie szpinaku - 1 opakowanie (250g) ricotty - 3 opakowania (375g) mozzarelli - 1 jajko - oliwa z oliwek - 1 papryczka chili - sól, pieprz, papryka słodka, bazylia - lampka czerwonego, wytrawnego wina Mięso zmielić. Cebulę pokroić(...)czym dodać przecier, bazylię i gotować przez około 30 min. Przygotowanie farszu szpinakowego: Pozostałą 1/3 cebuli zeszklić na osobnej patelni. Dodać kolejne 2 ząbki czosnku przeciśniete przez praskę oraz szpinak. Ja uzyłam mrożonego, w sezonie można wykorzystać świeży. Gdy cała woda odparuje, dodać serek ricotta, doprawić solą i pieprzem i odstawić do przestygnięcia. Cukinie pokroić na cieniutkie plasterki, najlepiej
Zgrabne GotowanieCukinia - przedstawiam kolejne warzywo "idealne";) Cukinia jest delikatna oraz lekkostrawna, zapobiega zakwaszeniu organizmu, jest bogata w witaminy i minerały. O zaletach tego warzywa można by pisać
Kuchnia Pełna Pasjiwersję bez polędwicy. Dla tych co jedzą wszystko z pyszną grilowaną poledwicą :D Danie: 2-3 osoby Przygotowanie: 20 minut Składniki sałatki: garść świeżej rukoli garść świeżych liści szpinaku baby garść posiekanego pora (ok 5 cm) 1/2 długiej słodkiej świeżej czerwonej papryki 10 świeżych słodkich pomidorków koktajlowych garść posiekanej świeżej natki kolendry 100 g ugotowanego ryżu (jaśminowy, długi(...)pieczemy ok 15 min. W miedzy czasie obracamy. Możemy użyć grillowanej patery, lub prawdziwego grilla. Polędwicę pieczemy w całości. Na osobnym płaskim naczyniu, układamy salatę, rukolę, szpinak, pokrojoną parykę, posiekaną bardzo drobno kolędrę oraz pora. Posypujemy ciepłym ryżem. Lekko mieszamy. Podpieczoną polędwicę wyciągamy z pieca lub grilla, i plastrujemy ją na ok 1,5 cm kawałki. Układamy na gorącej patelni
Lajtkraft food intoleranceMaliny są dobre na wszystko, są lekiem na całe zło:) Jako że sezon na maliny już się rozpoczął, korzystajmy z tego co oferuje nam lato. Do
Kuchnia Pełna PasjiPierś z indyka jest bardzo delikatnym w smaku mięsem, dobierając odpowiednie przyprawy i dodatki możemy z niej wyczarować różnorodne i jednocześnie pyszne obiady. Doskonale komponuje się
Kuchnia Pełna Pasjilodówce, nie chce mi się gotować itp. Zerknijcie, jak zrobiłam ten obiad, a być może się zainspirujecie. SKŁADNIKI: - 1 duża cukinia, lub dwie małe - 1 paczka mrożonego szpinaku - 2-3 ząbki czosnku - 100 g komosy ryżowej białej - po 1 jajku na połówkę cukinii - 1 szalotka - chili - 2 jajka - 2-3 łyżki serka śmietankowego - 3-4 łyżki masła dodatkowo: posiekane(...)migdały do posypania Na maśle podsmaż czosnek i posiekaną szalotkę, dodaj szpinak i serek śmietankowy, dopraw całość solą i pieprzem. Dodaj ugotowaną komosę ryżową i 2 jajka, całość wymieszaj. Wydryluj cukinię, nadziej masą szpinakową, zrób wgłębienie i wbij jajko. Na wysmarowaną masłem formę, ułóż cukinie i zapiekaj przez 35- 45 minut w temp. 180 stopni C. Całość możesz oprószyć też
SMYKWKUCHNIlanguage:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} 200 g mąki pszennej 100 g masła 2 – 4 łyżek zimnej wody 1 cebula 1 ząbek czosnku 200 g szpinaku 1 łyżka oleju 3 jajka gałka muszkatołowa, sól i pieprz do smaku 150 g żółtego sera Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name(...)natłuścić i obsypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować, dokładnie dłońmi dopasowujemy ciasto do formy. Robimy nakłucia widelcem. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Farsz – podsmaż pokrojoną cebulkę, dodaj szpinak i pokrojony czosnek. Smaż około 3 minut. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Jajka – ugotować na twardo, wystudzić. Na ciasto wyłóż masę szpinakową, następnie ułóż jajka pokrojone w plastry. Pieczemy
Ciastka - domowe słodkościmięso, soczysta marchewka i kremowy sos z posmakiem czosnku. Sytości nadaje makaron! 1 filet z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Słodka czerwona papryka Sól Pieprz 2 garści świeżych liści szpinaku 1 marchewka 300 ml bulionu drobiowego 1 łyżeczka przyprawy typu Kucharek 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka mąki pszennej 2 ząbki czosnku 1 szklanka makaronu kolanka Filet z piersi kurczaka(...)kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka, słodką papryką, solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanej patelni przez kilka minut. Następnie dodajemy opłukane liście szpinaku oraz obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę. Całość podlewamy bulionem. Dusimy na wolnym ogniu. Doprawiamy przyprawą typu Kucharek oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na końcu dodajemy śmietankę oraz mąkę. Wlewamy do kurczaka. Mieszamy i dusimy jeszcze
VioletoweKucharzeniemakaron to baza, a poza tym moje makaroniary przełkną każdy typ makaronu. Mają to we krwi. Ten makaron powstał z tego co miałam w lodówce. Składniki kilka papryk igołomskich szpinak baby puszka pomidorów ząbek czosnku pół czerwonej cebuli spora ilość tartego parmezanu spora ilość liści bazylii garść świeżego majeranku opcjonalnie boczek pokrojony w kostkę olej kokosowy do smażenia ulubiony makaron(...)kokosowym cebulę pokrojona w piórka oraz czosnek. Dodaj boczek i pokrojoną w kawałki paprykę igołomską. Zamknij pokrywę i duś. Po chwili dodaj pomidory w puszce , majeranek i gotuj. Wsyp szpinak i duś na małym ogniu, pod przykryciem do momentu, aż opadnie. Dosmacz solą, pieprzem. Wymieszaj z makaronem. Serwuj z parmezanem i dużą ilością świeżej bazylii. Obiad gotowy
Z Kuchni Do Kuchnikoktajl, który możemy przygotować na śniadanie lub podwieczorek. Pomimo niezachęcającego koloru jest pyszny w smaku! 1 szklanka truskawek 1 banan 1 szklanka mineralnej wody lekko gazowanej Garść świeżych liści szpinaku 1 łyżka miodu gryczanego Truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Banana kroimy na mniejsze kawałki. Szpinak płuczemy dokładnie pod bieżącą wodą. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze, podlewamy lekko gazowaną wodą
VioletoweKucharzenieszkoły, na trening, lub po prostu zjeść w domu. Czego chcieć więcej? Składniki 70 g kaszy gryczanej białej 200 g piersi z kurczaka 150 g brokułu 25 g świeżego szpinaku 80 g jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oleju kokosowego Sól, pieprz, wędzona papryka, czosnek granulowany Przygotowanie Kaszę gryczaną białą gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Brokuł podzielony(...)lubisz. Smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym przez około 10-15 minut, do momentu odpowiedniego zarumienienia się mięsa z każdej strony. Pierś z kurczaka układamy w pojemniku na liściach świeżego szpinaku. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do jogurtu naturalnego. Doprawiamy szczyptą soli, pieprzu i czosnku granulowanego. Całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym sosem czosnkowym polewamy wcześniej usmażone mięso. Wartości odżywcze Energia
Programista w kuchni