sznycel - 480 przepisów (strona:14/32)

Pierś z indyka w sosie paprykowym. 197

Składniki: 10 sznycli z piersi indyka (można dać więcej) 2 papryki czerwone 2 pomidory 1 cebula 500 ml rosołu (przepis tutaj) pieprz cayenne, sól, pieprz Cebulę, pomidory i papryki kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy masło i szklimy cebulę. Następnie dodajemy paprykę i mieszając trochę ją podsmażamy. Dodajemy pomidory - przyprawiamy solą i pieprzem, i gotujemy około 10 minut(...)wlewamy rosół, doprawiamy chili cayenne (uważać z tą przyprawą bo jest ostrrra!) zagotowujemy i gotujemy około 10-15 minut. Następnie przelewamy do blendera i miksujemy na gładką masę.  Sznycle z indyka płuczemy i doprawiamy solą i pieprzem z każdej strony - układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, zalewamy sosem paprykowym i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez

Moje-pitraszenie
Sałatka z Kuskusem i Indykiem w sosie Curry 160

Jestem zachwycona. Dodałam go do sałatki z kuskusem i indykiem. Sałatka w mgnieniu oka zniknęła ze Świątecznego stołu. Polecam w 100 %.   SKŁADNIKI: 4 Łyżki Kaszy Kuskus 2 sznycle z Indyka Surowe 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pora 10 dag sera żółtego 5 ogórków konserwowych słoiczek Kieleckiego Sosu Curry  przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do drobiu  olej rzepakow(...)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kasze Kuskus przygotowuję według instrukcji na opakowaniu Sznycle rozbijam, przyprawiam przyprawą do drobiu lub gyrosa Indyka kroję w kostkę i smażę na rozgrzanym oleju Kiedy mięso wystygnie przekładam go do miseczki gdzie będzie przygotowywana sałatka. Następnie dodaję kaszę.  Wszytskie składniki kroję w kostkę. Pora obieram i myję następnie kroję w cieniutkie. małe paseczki. Wszystkie składniki mieszam

Gotowanie Patki
Sznycelek 112

trzeba spędzać zbyt dużo czasu a bardzo nam smakuje.  Zakupy:  1kg mięsa mielonego - ja używam wieprzowego - koszt ok. 14 zł - z czego wychodzi mi ok. 20 szt sznycli. 2,5 kg ziemniaków koszt ok. 4,50 zł one są pakowane w siatkę właśnie po 2,5 kg. Sałatka opisana została w innym poście na blogu.  Przygotowanie(...)ząbki czosnku, które przepuszczam przez wyciskacz do czosnku. tak wymieszany farsz formuje w ręce w kulki i troszkę potem rozgniatam na płasko ponieważ my nie lubimy grubych sznycli. Smażę potem na niewielkiej ilości oleju na małym ogniu żeby nabrały ładnego koloru i usmażyły się w środku..   Podsumowanie: Więc podsumowując drugie danie koszt jednej porcji z ziemniakami i sałatką

Tanio smacznie i prosto
Sznycle schabowe w sosie chrzanowym. 86

Składniki (1 osoba): 2 sznycle 1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka mąka olej ziele angielskie, bazylia, pieprz, liść laurowy, natka pietruszki 500 ml wody Sznycle rozbijamy na kotlety (nie za cienko) kroimy na 4 części każdy kotlet, obtaczamy w mące i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z każdej strony, dosłownie chwilkę. Przerzucamy do garnka zalewamy wodą, wrzucamy wszystkie przyprawy. Podczas gotowania

Moje-pitraszenie
Sznycle z kurczaka w smakach Hiszpanii 193

Piersi kurczaka rozbić na mniej niż 1 cm grubości. Posypać piersi po obu stronach solą i pieprzem. Jedną stronę posypać kozieradką i odrobiną papryki wędzonej. Podzielić piersi na mniejsze sznycle. Na stronę oprószoną papryką położyć plasterki chorizo, na nią plastry ananasy. Przykryć plastrami sera żółtego. Sznycle ułożyć na blasze polanej olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez

Weekendy w domu i ogrodzie
Kieszonki z indyka ze szpinakiem i fetą 226

Składniki sznycel z piersi indyka, 4 szt czosnek, 3 ząbki szpinak mrożony, 1/2 opak ser feta, 1/2 opak jajko, 1 sztuka bułka tarta, do panierowania olej, do smażenia sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie W rondlu rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy drobno pokrojony czosnek, chwilę smażymy. Dodajemy szpinak i smażymy tak długo, aż odparuje cała woda. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Sznycle

Gotowanie moimi oczami
Roladki z indyka z serem 362

Składniki sznycle z indyka, 5 szt ser żółty, 5 plasterków masełko ziołowe, 5 łyżeczek jajko, 1szt bułka tarta sól, pieprz olej, do smażenia Przygotowanie Sznycle cieniutko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym układamy plasterek sera i łyżeczkę masełka ziołowego. Zwijamy mięso tworząc małe roladki. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju, początkowo na dużym ogniu, później zmniejszamy

Gotowanie moimi oczami
Roladki z indyka z rukolą 235

Kolejne nasze danie przygotowane podczas finału konkursu Kuchenne Zmagania.  Świetna, dietetyczna potrawa i bardzo zdrowa. Jak również zapraszam nakolejną dawkę zdjęć.  Składniki: 5 sznycli z piesi indyka otarta skórka z ok połowy cytryny 2 garście rukoli Fit&Easy 1 surowe jajko ¼ cebuli sól , pieprz do smaku   1 opakowanie sałaty sałaty Party Fit&Easy salsa verde(...)bazie pietruszki/ulubiony sos/winegret Wykonanie: 4 sznycle rozbijamy cienko przez folię. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Pozostały kawałek mięsa kroimy w kostkę, wkładamy do blendera. Dodajemy pokrojoną cebulę, rukolę , skórkę z cytryny i wbijamy jajko. Całość blendujemy na dość gładką masę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na rozbite kawałki mięsa układamy przygotowany farsz i dokładnie zwijamy roladki.  Możemy

Malinowe Pocałunki
,,Jaskółcze jajka otulone boczkiem’’ 322

oczami. Jednym z takich dań są bez wątpienia jaskółcze jaja, znane i bardzo lubiane. Efektowna przystawka z jajek i mięsa, idealna na wielkanocne śniadanie! Składniki: • 1 kg cielęciny na sznycle lub schabu • 6 dużych jajek • 5 plasterków boczku • Olej • Bułka tarta • Sól, pieprz, Mięso kroimy na porcje tak jak na kotlety, zbijamy lekko tłuczkiem a następnie oprószamy solą i pieprzem(...)Ugotowane jajka, owijamy plastrem boczku, układamy na środku sznycli zawijamy i obwiązujemy nicią lub mocujemy wykałaczkami. Roladki panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu w głębokim oleju. Aby mieć pewność że mięso się w środku upiekło wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200C na 20 min. Przed podaniem każde jaskółcze gniazdo przekrawamy na pół. Smacznego

Podróż w kulinaria
Sznycle z indyka nadziane mięsem mielonym 101

Zakupiłam na promocji ( w dzisiejszych czasach promocja super sprawa :) fajne mięsko jakim są sznycle z indyka i o dziwo nie w  mojej głowie, a w głowie mojego męża pojawiły się od razu roladki. Jako dobra żona ;P spełniłam te kulinarne marzenie trochę je urozmaicając ;) Składniki 5 sznycli z indyka musztarda sarepska około 200 gr przyprawionego już mięsa mielonego

Gotowanie...to proste !
Sznycle z indyka w paście z suszonych pomidorów i śmietanie 135

Składniki;   50 dag małych sznycelków z indyka 5 suszonych pomidorów w oliwie 2 ząbki czosnku sól, pieprz, 150 ml smietany kremówki 2 łyzki oleju   Sznycle umyc, nastepnie osuszyć i natrzeć sola,pieprzem a także przecisnietym czosnkiem przez praske i odłozyc na około pół godziny. W tym czasie suszone pomidory przełozyc do wysokiego naczynia i zblendowac(...)gładką mase. Na patelni rozgrzać olej(ja dałam oliwe z suszonych pomidorów) sznycle dokładnie nasmarować pastą pomidorową i układac na patelni. Chwilke podsmazyc i podlac odrobiną wody, chwilke poddusić. Po tym czasie dodac smietane, do której należy wcześniej wlać trochę gorącego płynu z patelni aby zahartować smietane aby  się nie zważyła. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku

Radość kipiąca uśmiechem.
Wieprzowina słodko-kwaśna 125

Składniki: 3 sznycle wieprzowe 2 łyżki brązowego cukru 1/4 łyżeczki chilli 1/4 łyżeczki pieprzu sól 1/4 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżka octu balsamicznego 1/4 szklanki białego wina olej Cukier, chili, pieprz i tymianek wymieszać w miseczce. Sznycle posolić a następnie oprószyć mieszanka przypraw i cukru. Usmażyć kotleciki na rumiano. Zdjąć z patelni, a na patelnie wlać ocet balsamiczny i wino

Moja Galeria Smaku
Kotlet schabowy po wiedeńsku 326

Dzisiaj proste danie. Od dawna uważam, iż proste nie musi oznaczać niesmaczne, lecz wręcz przeciwnie. Proponuję wariację na temat sznycla po wiedeńsku - jednak zamiast cielęcego sznycla użyłem zwykłego schabu. Taka wersja dla ubogich, ale wcale nie gorsza. Podana z młodymi ziemniakami z koperkiem i klasyczną mizerią.  Do przygotowania dania użyłem: 500 gram schabu bez kości, 6 jajek

Wyprawy kulinarne
SZNYCLE SCHABOWE Z MŁODĄ KAPUSTĄ 142

papryką, dokładnie natrzeć mięso. Obsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Zmniejszyć ogień, dolać do mięsa odrobinę wrzątku, przykryć i dusić 15-20 minut, aż sznycle zmiękną. Na półmisek wyłożyć kapustę, na wierzchu ułożyć sznycle. Podawać na ciepło, najlepiej w towarzystwie młodych ziemniaków

Kuchnia w opałach
Roladki z indyka z figami w sosie morelowym 205

Zastanawiałam się, jak mogłabym podać sznycle z indyka, zamiast standardowego panierowania ich i smażenia a la schabowe. Przejrzałam szafkę i okazało się, że mam sporo fig, które trzeba by wkrótce zużyć.  Do końca nie wiedziałam, jaki będzie efekt kombinowania nadzienia figowego z indykiem i sosem morelowym, i czy w ogóle taka fuzja da się na koniec zjeść :) ale okazało(...)się, że powstało bardzo wykwintne i niezwykle smaczne danie.  Składniki: 4-5 niewielkich sznycli z piersi indyka 5-6 suszonych fig kilka łyżek jogurtu 2 łyżki oleju kukurydzianego 2 łyżki śmietankowego, gęstego twarożku, np. Filadelfia 1/2  łyżeczki tymianku 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego 1/4 łyżeczki białego pieprzu 1 płaska łyżeczka soli Sos: 1 mała posiekana cebula 4 duże

Kuchnia Prezydentowej