syrop - 6989 przepisów (strona:210/466)

Pudding z chia z musem z mango i kiwi 175

właściwości lecznicze, to można jeść bez wyrzutów sumienia :) Prosty w przygotowaniu. Polecam :) S kładniki (1 porcja) 3/4 szklanki mleka roślinnego lub krowiego 2 łyżki nasion chia 1 łyżeczka syropu klonowego 1/2 kiwi 50 g mango Nasiona chia zalać mlekiem i wymieszać. Wstawić do lodówki na całą noc (po około 2 godzinach wymieszać). Rano nasionka wypełnią całą szklankę :) Dodajemy syrop klonowy

Delicious Titbits
Sernik gruszkowy z białą czekoladą bez pieczenia 319

gruszek - gruszki smażyć/dusić przez kilka minut, odwracając je co jakiś czas na drugą stronę, aż zmiękną (ale nie za bardzo, nie mogą się rozpadać), a syrop, w którym się smażą, nieco zgęstnieje - gotowe gruszki delikatnie wyjąć z syropu, odsączyć i pozostawić do ostudzenia - czekoladę połamać na kawałki, przełożyć do miski ułożonej na rondelku z parującą wodą (tzw. kąpiel

Smakołyki Bereniki
Torcik marchewkowy z pomarańczą, migdałami i kremem serowym - najlepszy 175

chrupiącymi migdałami. Przełożony niskosłodzoną domową konfiturą z czeremchy, którą możecie zastąpić inna ulubiona z naciskiem na niskosłodzoną ;), oraz kremem serowym z nutami mięty i cytryny, bez dodatku masła. Dodając syrop miętowy do kremu uzyskacie torcik w bardzo modnym w sezonie kolorze miętowym, intensywność koloru wg. własnych upodobań. Czas przygotowania: 15 minut + pieczenie + chłodzenie Składniki: 100 g mąki pszennej(...)łyżeczka cynamonu, 1/4 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej, szczypta soli, płatki migdałów do przybrania. Krem serowy: 250 g serka philadelphia, 100 g serka mascarpone, 1/2 szklanki cukru pudru, łyżka zielonego syropu miętowego, 6 płatków żelatyny (ok. 10 g), 1 łyżeczka ekstraktu wanilii, 50 ml limoncello lub innego likieru cytrynowego albo pomarańczowego (w wersji bezalkoholowej woda), sok z cytryny, sok z pomarańczy

SzczyptaSmaQ
Domowe musli 172

domowe musli. Zawsze mamy jakieś crunchy w szafce, ale po pierwsze zawierają dużo cukru i orzechy, na które jako "mama karmiąca" powinnam uważać no i inne atrakcje w postaci syropu glukozowo fruktozowego, czy tajemniczych E. Po drugie - fajnie zrobić je samemu, a po trzecie - to takie proste!   Podstawą są płatki owsiane górskie, a do smaku dodałam moje ulubione pestki(...)oleju rzepakowego Przygotowanie: Płatki owsiane, pestki słonecznika, sezam i migdały wymieszałam i rozsypałam na blasze piekarnika wyłożonej pergaminem. W rondelku zagotowałam wodę z cukrem i dodałam łyżkę oleju. Takim "syropem" polałam równomiernie musli, wymieszałam dokładnie raz jeszcze i wstawiłam do piekarnika nastawionego na 170 stopni na ok 35 minut. W tym czasie kilka razy je przemieszałam. Ten zabieg sprawił

Kulinarne Inspiracje
Ciasto z wkładką serową i musem brzoskwiniowym 328

łyżki octu Wkładka serowa: 500g sera białego 5 jajek 150g cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 100g margaryny 2 łyżki budyniu waniliowego Masa brzoskwiniowa : 1 puszka brzoskwiń w syropie 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej Masa budyniowa: 500ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 1 kostka masła Dodatkowo: polewa czekoladowa kolorowe perełki PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny : Białka ubijam na sztywną(...)sztywno. Dodaję do masy serowej i delikatnie mieszam. Masę wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 40 minut w temperaturze 170 stopni. 4. Masa brzoskwiniowa : Brzoskwinie razem z syropem miksuję blenderem. Mus przelewam do garnka i doprowadzam do wrzenia. Wsypuję galaretki, mieszam i odstawiam do przestudzenia. 5. Masa budyniowa : Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko gotuję. W odlanym

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kandyzowana skórka z cytryny 191

przykryć i gotuje do miękkości.  Wymieniam wodę i ponownie doprowadzam do wrzenia. Gotuję kilka minut. Zestawiam z palnika i studzę. W drugim garnuszku gotuję z wody i cukru syrop do nitki. W międzyczasie skórki kroję w kostkę i wrzucam do syropu.  Gotuję ok 15-20 min. Zestawiam, studzę i przekładam do słoiczka

Ciasteczkowy Potwór
MANIACZKA CIASTO 169

kasza manna to tylko na mleku dla dzieci? Spróbujcie jak pyszne można z nią przygotować ciasto, super deserek nie tylko dla najmłodszych.   Składniki: puszka brzoskwiń w syropie 2 łyżki żelatyny pół kostki margaryny 4 łyżki cukru 3 szklanki mleka 1,5 szkl kaszy mannej 4 łyżki kakao Wykonanie: Brzoskwinie osączamy z syropu, blendujemy.Syrop z brzoskwiń podgrzewamy ,dodajemy żelatynę energicznie

Z Majeczką w kuchni
Mazurek czekoladowy z wiśniami 171

masła 2 jajka Masa z białej czekolady: 125 ml śmietanki 18% 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 30 g masła 200 g białej czekolady (2 tabliczki) oraz: puszka wiśni w syropie (ok 300 g) 2 rządki mlecznej czekolady Wykonanie: Do miski przekładamy wszystkie składniki na ciasto (za wyjątkiem jajka).  Energicznie mieszamy do uzyskania drobnych kawałeczków, wbijamy jajko i zagniatamy ciasto(...)przygotowaną masą i odstawiamy do ostygnięcia i stężenia w chłodne miejsce, np. na dwór. Na samym końcu mazurka dekorujemy wiśniami, które w miarę możliwości równomiernie rozkładamy na cieście, a syropem z owoców robimy "niedbałe kleksy". Mleczną czekoladę rozpuszczamy np. w kąpieli wodnej i polewamy ciasto dopełniając tym samym dzieła :) SMACZNEGO! Wesołego Alleluja

Taste Of My Day
Żeberka w pysznej glazurze oraz pieczona marchewka z masłem orzechowym 312

rondelku podgrzewamy sos teryaki , miód, ocet ryżowy , ciemny sos sojowy, jasny sos sojowy i cukier. Gotujemy na średnim ogniu, mieszając co jakiś czas do uzyskania sosu o konsystencji syropu. Odstawiam do lekkiego wystygnięcia. Mieszamy ze sobą coca-colę, keczup i przygotowany syrop. Zalewamy sosem żeberka i  wstawiam do piekarnika. Pieczemy w 200 stopniach po przykryciem około 60 minut

Mania Gotowania
Krem do muffinek o smaku mojito 183

trwały krem do cupcake'ów!  Krem do muffinek o smaku mojito Składniki: 250 g serka naturalnego do kanapek, 300 g śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki syropu barmańskiego mojito, zielony barwnik spożywczy, dekoracje. Wykonanie: Śmietanę kremówkę ubijamy i pod koniec dodajemy stopniowo cukier puder, serek naturalny, syrop barmański i barwnik zielony (w ilości zgodnej z zaleceniami

paapilotkaa
Biszkopt z kremem bawarskim i musem z brzoskwiń 162

pszennet - 50g masła (roztopionego) * krem bawarski : - 5 żółtek - 100g cukru - 500ml mleka - 1 laska wanilii - 20g żelatyny - 500ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej) * mus z brzoskwiń : - 1 puszka brzoskwiń w syropie - 1-1,5 łyżki żelatyny - 1/3 szklanki wrzątku - cukier wg smaku - 2 łyżki konfitury z truskawek Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać w 3 turach cukier, dokładnie(...)biszkopt, który wcześniej posmarować konfiturą z truskawek (cienka warstwa). Wsadzić do lodówki, aż masa delikatnie się zetnie (tak aby można było wylać na nią mus). Brzoskwinie odcedzić z syropu i zmiksować, dodając cukier wg własnego smaku. Żelatynę rozpuścić we wrzątku i dodać do brzoskwiń. Dokładnie wymieszać. Na wierz ciasta (na masę z kremu bawarskiego) wylać mus brzoskwiniowy. Wsadzić do lodówki

CookYourself
Torcik śmietanowo-adwocatowy z brzoskwiniami 318

cukru 10 g cukru waniliowego Delecta 40 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta Krem: 400 g brzoskwiń z puszki ( w syropie) 3 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki wody 500 g śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 200 ml adwocata 50 g płatków migdałowych Dekoracja: Kolorowe draże Biszkopt: Mąkę pszenną oraz ziemniaczaną przesiewamy(...)sztywno z dodatkiem cukru pudru. Żelatynę hartujemy z 2 łyżkami alkoholu, następnie łączymy z resztą adwocata. Delikatnie przelewamy do śmietanki i mieszamy. Masę dzielimy na dwie części. Biszkopt nasączamy syropem z brzoskwiń .Jedną cześć przelewamy do tortownicy, przykrywamy połową brzoskwiń. Następnie resztą masy śmietanowo - adwocatowej i resztą brzoskwiń. Drugi blat biszkopta kruszymy. Mieszamy z płatkami migdałowymi. Przykrywamy wierzch torcika. Dekorujemy

VioletoweKucharzenie
Zwyczajne steki z grilla w niezwyczajnym wydaniu. Steki z sosem czekoladowym 186

masła i wymieszać z zmieloną szalotką/cebulą. Po około minucie dodać wino i ocet balsamiczny. Całość gotować na małym ogniu często mieszając aż całość zredukuje się do konsystencji syropu (około 3-5 minut). Dodać bulion i dokładnie wymieszać. Następnie dodać posiekaną drobno gorzką czekoladę i wymieszać aż się roztopi a całość lekko zgęstnieje. Dodać sól i pieprz do smaku(...)przez całą noc). Rozgrzać grilla i grillować steki do pożądanego przez nas stopnia wysmażenia. Chwilę przed grillowaniem można zacząć tworzyć sos. Na początek zredukować wino aż będzie miało konsystencję syropu. Mieszając powoli dodawać czekoladę i brązowy cukier. Całość dokładnie wymieszać aby nie było żadnych grudek. Steki skropić przygotowanym sosem Zwyczajne steki z grilla w niezwyczajnym wydaniu. Steki z sosem czekoladowym

naRuszcie
Pieczona gruszka z orzechami i cynamonem 185

Pieczenie ich to świetna alternatywa :) Jeśli macie problemy z żółądkiem poczekajcie aż lekko wystygną.  Składniki na 1 porcje: 2 małe gruszki lub 1 duża 4 łyżeczki miodu lub syropu z agawy 20g orzechów Cynamon Przygotowanie: Gruszke kroimy na pół. Przy pomocy łyżeczki lub nożyka wykrawamy nasienie. Wlewamy płynny miód lub syrop z agawy. Nakładamy orzechy i posypujemy cynamonem. Układamy

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania