suszone pomidory - 10498 przepisów (strona:391/700)

Sałatka ziemniaczana z suszonymi pomidorami 130

  Tą sałatkę jadłam kilka lat temu u mojej szwagierki. Składniki są świetnie połączone i tworzą spójną całość, ciekawy smak, o którym nie można tak łatwo

Szybko Tanio Smacznie
Pizza razowa z tuńczykiem 152

sera żółtego pomidorki koktajlowe rukola 1/2 małej cebuli  Dodatki do pizzy: Tuńczyka odsączyć. Cebulę posiekać. Pomidorki przekroić na pół. Ser żółty zetrzeć na tarce. Sos pomidorowy: puszka pomidorów 10 suszonych śliwek 1/2 czerwonej papryki 1 ząbek czosnku 1/2 cebuli 1 łyżka oliwy 1 łyżka octu balsamicznego kilka listków bazylii sól, pieprz do smaku Sos pomidorowy: Cebule, czosnek, paprykę

Moja Galeria Smaku
Makaron z serkiem kozim i szparagami 141

– Mamo, mam ochotę na makaron. – Jaki? – Nie wiem. – Kupiłam truskawki, makaron z serem i truskawkami? – Nie, na słono. Nie planowałam, nie

Polska Zupa
Sałatka z grzankami ziołowymi i fetą! 233

smaczna kolacja, raz ciach i zrobione, a jakie dobre! Mniaaamiii! Sałatka z grzankami, fetą i żurawiną! Zapraszam! SKŁADNIKI: - roszponka 1 paczka - feta 10 kosteczek - 2 łyżki żurawiny suszonej - 2 pomidory malinowe - kilka kaparów - 1/2 ogórka zielonego - 4 kromki bagietki żytniej - 1/3 czerwonej papryki - kilka oliwek zielonych - oliwa z oliwek + ulubione zioła (np. dalmatyńskie lub włoskie) Sałatę myjemy, osuszamy. Warzywa

SMYKWKUCHNI
PIĄTECZEK- Sałatka nicejska i białe wino! 149

wszyscy wiemy, że w piątek o takie rzeczy trzeba dbać :) SKŁADNIKI na jedną porcję: Sałata: -Sałaty, najlepiej różne rodzaje -Stek z tuńczyka-1 -oliwki czarne, u mnie suszone- kilka -pomidor- 1 -czerwona cebula- 1 -kapary- kilka -anchois- 2 filety Sos: -oliwa z oliwek- 4 łyżki -ocet jabłkowy- 1 łyżka -tymianek świeży- mała łyżeczka -przetarty czosnek- 1 ząbek -sól -pieprz

Kuchnia bezglutenowa Loli
Bakłażanowe niteczki z suszonymi pomidorami i oliwkami 173

''Nie wygląda to ładnie, ale za to pięknie pachnie! Dasz spróbować? (po chwili) To jest przepyszne! Ocet balsamiczny podkreśla smak wszystkiego. Zostało coś dla mnie w

wegetalerze
Omlet z pieczarkami i szpinakiem 170

Omlet z pieczarkami i szpinakiem to idealna propozycja na weekendowe śniadanie lub szybką obiadokolację. Tak naprawdę do omletu możemy dodać cokolwiek mamy pod ręką. Trzeba jedynie

Wypieki i Rumieńce
Jem zdrowo: Rukola z papryką i jajkiem 236

przyprawy 1 łyżeczka masła klarowanego " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Paprykę kroimy w paski i smażymy na maśle. Jak zmięknie dodajemy jajko, przyprawiamy (u mnie bazylia, sól pieprz, suszone płatki pomidorów i chili) przykrywamy i czekamy aż jajko się zetnie. Rukolę myjemy wykładamy na talerz, posypujemy startą mozzarellą, następnie wykładamy paprykę z jajkiem i układamy kiełki. function load

CoolinarniePL
Dorsz zapiekany pod szpinakiem i mozzarellą. 455

wierzch szpinak, przykrywamy folią aluminiową (którą nakłuwamy, aby potrawa odparowywała),  pieczemy w piekarniku w temp. 200 stopni, 15 min., usuwamy folię, kładziemy plastry mozzarelli, kawałki pomidorów,  posypujemy suszoną pietruszką i pieczemy jeszcze 10- 15 min.(można spryskać delikatnie oliwą z oliwek) gotowe

Kuchnia Beaty
Chili con carne 164

czosnku 1 łyżeczka mielonej papryczki chili (u mnie sól morska z papryczką chili) 2 łyżeczki kminku 60 gramów koncentratu pomidorowego (ja dodałam jeszcze,  mojego wykonania, miąższ z pomidorów , które suszyłam i zrobiłam w zalewie ) 1 puszka czerwonej fasoli 30 ml wywaru z wołowiny pieprz natka pietruszki do dekoracji - opcjonalnie Roztopić w garnku masło i zeszklić delikatnie czosnek i cebulę

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Makaron z łososiem 322

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Makaron z łososiem to szybki pomysł na obiad, który wykonacie w 30 minut. Cała moja rodzina się

Marta Gotuje
Dlaczego chleb z margaryną spada zawsze margaryną do PCV? I przepis na pyszną pastę z soczewicy 101

Dla wpadających tylko po przepis to znajduje się na samym dole. Kto starszy ten może pamięta artystę Andrzeja Rosiewicza . Ja się w każdym razie na jego

Nie Bo Piekło
Jak wydobyć smak pieczywa, czyli pieczywo po włosku podane. 171

smaku. Najlepiej smakuje bez dodatków, można zjeść z każdą sałatką. Używamy, najlepiej własnego pieczywa . Bułkę przekrawamy na pół, podgrzewamy w tosterze lub opiekaczu, skrapiamy łyżeczką oliwy i posypujemy suszonymi startymi pomidorami i ziołami. Niech wybór ziół będzie Wasz, ja używam oregano i tymianku. Spróbujcie i koniecznie dajcie znać jak smakowało

BaRepas
Spaghetti bolognese alla Wera 125

Pyszny przepis na spaghetti zaczerpnięty od koleżanki Wery. Czytaj więcej »

Ana Mari's world