mną chodziła! Lekko kwaskowata i koniecznie z zasmażką. Do mielonych kotletów lub panierowanych schabowych jak trza! Podobne danie przyrządzam z białej kapusty . Kocham kapustę w każdej postaci i w każdym kolorze! Dietetyczna i zdrowa. Idealna na surówkę lub gotowania. Czerwona kapusta z zasmażką Składniki: 1 główka kapusty 200 ml wody 2 duże czerwone cebule 3 łyżki octu balsamicznego
codojedzeniaMoja ulubiona surówko - sałatka z białej kapusty.Gościom też bardzo smakowała.Polecam do dań z mięsem. 0.5 główki małej kapusty białej 1 duża Marchewka startą na tarce o dużych oczkach 0.5 pora 1 duża cebula czerwona olej 1 łyżeczka musztardy sarepskiej Szczypta soli i cukru odrobina octu winnego na białym winie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiKolejna sałatka z białej kapusty do słoików Przepis pochodzi z bloga Pyszne Kaprysy ja dodałam od siebie zieloną paprykę. 1 kg białej
Kolorowa kuchnia Elkidokonują żywota w mojej lodówce. Chyba dlatego też moją ulubiona surówka jest ta z marchewki i pora. Pikantna i pełna smaku. Surówka z marchewki, pora i kapusty 1 marchewka, obrana starta na grubych oczkach 1 por, biała część, posiekana 1/4 główki kapusty pekińskiej, posiekana 1/2 kwaśnego jabłka, obranego, startego na grubych oczkach sól, pieprz i cukier po szczypcie czubata
Dzieje kuchennej Wiewiórymój faworyt. Składniki: około 1 kg białej kapusty 1 średnia marchewka 1 mała cebula Sos: 2/3 szklanki majonezu 1/2 szklanki mleka 4 łyżeczki cukru pudru 3 łyżeczki octu winnego z białego wina 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka soli 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu Przygotowanie: Kapustę, marchew i cebulę zetrzeć na tarce na dużych oczkach.Wszystkie(...)składniki sosu dokładnie wymieszać, wlać do warzyw i całość dokładnie wymieszać. Surówkę włożyć na minimum 2 godziny do lodówki by się schłodziła a smaki się przegryzły. Przepis z Kuchnia szeroko otwarta
Ala piecze i gotujeobranej, pokrojonej marchwi - przez ok 75 minut. Udka wychodzą aromatyczne, soczyste i pyszne. Doskonale smakują zarówno z surówką z kapusty pekińskiej jak i ziemniaczkami przypiekanymi ze szczypiorem na maśle oraz pieczonymi warzywami. Następnym razem dodam do pieczenia mięsa odrobinę białego wina. Polecam. Receptura jest prosta a obiad wychodzi smakowity i nie wymagający zbyt wiele pracy
Kuchnia po mojemudziś polecam połączenie kapusty z kukurydzą i papryczkami pepperoni. Składniki: 1/2 małej główki białej kapusty 1 marchewka 1/2 cebuli 1 łyżeczka chrzanu 1/2 puszki kukurydzy papryczka pepperoni łyżka posiekanego koperku łyżka majonezu sól pieprz szczypta cukru Kapustę i marchewkę drobno zetrzeć. Kapustę nasolić i odstawić na kwadrans a następnie odcisnąć. Kukurydzę odsączyć. Papryczkę pozbawić nasion i drobno(...)pokroić. Cebulę drobno posiekać. Majonez wymieszać z chrzanem, solą, cukrem i pieprzem. Wszystkie składniki razem wymieszać, na końcu dodając koperek. Surówka najlepiej smakuje po około godzinie, kiedy smaki się połączą
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawarto spróbować. kawałek czerwonej kapusty kawałek białej kapusty 1 jabłko 1 pomarańcza sok z 1 pomarańczy skórka otarta z 1 pomarańczy 1 łyżka miodu 3 łyżki octu winnego Jamar 5 łyżek oleju kujawskiego ze smakiem czosnek i bazylia 1 szkl.jogurtu naturalnego sól, pieprz Obie kapusty poszatkować, jabłko zetrzeć na tarce. Ocet wymieszać(...)olejem, miodem, solą i pieprzem, wlać do kapusty i dobrze wymieszać.Odstawić do lodówki na 2 -3 godziny.Pomarańczę obrać, usunąć białe błonki, usunąć pestki i pokroić w kostkę, dodać do kapusty.Jogurt wymieszać z sokiem pomarańczowym i skórką pomarańczową, dodać do kapusty i wymieszać. Surówka bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek"organizowanym przez
Moje domowe kucharzenieBardzo smaczna i szybka w przygotowaniu surówka do obiadu , z zielonych warzyw oraz owoców , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki pół kapusty białej 1 jabłko zielone pół ogórka zielonego 3 łyżki oleju pęczek kopru świeżego szczypta soli szczypta pieprzu czarnego szczypta cukru Wykonanie Kapustę szatkuje bardzo cienko
Mój Smakprosta surówka jest smaczna i w sezonie gdy mamy młodą kapustę jest warta wypróbowania. Składniki : mała główka białej kapusty mały pęczek koperku i szczypiorku 2-3 zielone ogórki sól, pieprz. oliwa, cukier Przygotowanie ; Kapustę umyć, drobno poszatkować, posypać solą Obranego ogórka drobno pokroić, koperek i szczypiorek również Kapustę odcisnąć ze słonej wody Do odciśniętej kapusty dodać ogórek, koperek
Proste Potrawykapusty. Jak zapewne wiecie posiada ona mnóstwo witamin i właściwości leczniczych.Pewnie Was to zdziwi ale ja uwielbiam kanapki z dodatkiem surówek :) Zapraszam do wypróbowania, nie zabiera dużo czasu w przygotowaniu:) Kapusta czerwona ma wszystkie zalety lecznicze białej kapusty, ale lżejszą konstrukcję, więc idealnie nadaje się do faszerowania. Jej aromat jest przyjemniejszy, dlatego bywa chętniej dodawana
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: 1/4 główki średniej główki białej kapusty 1 jabłko por - około 6 cm białej części sól, cukier, olej słonecznikowy Przygotowanie: Umytą kapustę
Proste PotrawyKolejny przepis to propozycja na surówkę do obiadu. Surówka jest banalnie prosta, ale za to bardzo smaczna! Zapraszam ! :) Składniki (dla 2-3 osób) 1/4 małej główki białej kapusty 2 jabłka 1 marchewka 4 łyżki kukrydzy śmietana 18% szczypta soli odrobina pieprzu odrobina cukru do smaku Przygotowanie: Kapustę myjemy i kroimy w miarę drobno. Jabłka i marchew myjemy, obieramy
Gotuj z MąkąMoże nie powinniśmy się przyznawać, ale dokładnie pamiętamy wysyp kuchni „azjatyckiej” w Polsce. Budki na placu Konstytucji w centrum Warszawy i licytacje wśród znajomych
slodkokwasnaplmiejsca. Miłej lektury moi drodzy :) 1. Zapiekanka gyros 2. Ciasto dyniowe 3. Deser z truskawkami i białą czekoladą 4. Pomidorowa sałatka z ogórków 5. Ogórki z chili i miodem 6. Surówka z młodej kapusty 7. Waniliowa kawa mrożona 8. Domowy sos pomidorowy 9. Sernik gotowany z brzoskwiniami i galaretką 10. Ciasto jogurtowe z truskawkami 11. Trójkolorowy sernik
My simple kitchen