surówki z białej kapusty - 725 przepisów (strona:18/49)

Surówka z kapusty – najprostsza. Kulinarny ‘basic’ 178

kapusty garść drobno posiekanego kopru i natki pietruszki – świetnie komponują się z rybą. Dodatek startego na tarce jabłka lub dwóch sprawi, że surówka będzie świetna do schabowego i karkówki. SKŁADNIKI 1kg białej kapusty 2 średnie marchewki 1 średnia cebula sok z cytryny cukier sól pieprz   OPCJONALNIE ocet ryżowy imbir płatki chili jabłko koper natka pietruszki Zapisz Zapisz

Karo in the Kitchen
Surówka z kapusty pekińskiej 199

wyobrażam sobie drugiego dania bez jakiegokolwiek dodatku. Zawsze staram się zrobić jakąś świeżą surówkę z tego co akurat mam pod ręką. Zazwyczaj jest to kapusta biała,czerwona lub pekińska. Kiedy mam naprawdę mało czasu wtedy z konieczności sięgam do spiżarni po gotowce które przygotowałam latem.  Dziś podaję przepis na surówkę z kapusty pekińskiej za którą wszyscy przepadamy

Kolorowa kuchnia Elki
Surówka z kapusty pekińskiej 160

pół białej rzodkwi -pół ogórka sałatkowego -duży pojemnik śmietany  -pęczek szczypiorku -sól, pieprz do smaku Kapustę drobno siekamy. Rzodkiew oraz ogórek ścieramy na tarce o dużych oczkach, szczypiorek drobno kroimy. Mieszamy z kapustą. Śmietanę spieniamy trzepaczką, solimy i pieprzymy do smaku.  Polewamy gotowe składniki sałatki i dokładnie mieszamy. Dobrze jest odstawić surówkę

Kulinarne przemyslenia
Surówka z kapusty pekińskiej 285

pyszny sposób na obiadową surówkę. Jej skład jest podobny do tej którą robię z białej kapusty, z  tym, że ta z kapusty pekińskiej jest gotowa od razu, natomiast ta ze zwykłej musi się trochę przegryźć, żeby kapusta nieco zmiękła.  Surówka z kapusty pekińskiej Czas przygotowania: 15 minut Proporcje dla 3 osób Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej

Kulinarne przygody Gatity
Surówka z młodej kapusty 616

Niezwykle prosta do przygotowania surówka z młodej kapusty. Wystarczy posiekać kapustę i marchewkę i delikatnie doprawić. Kapustę posiekać. Nie należy szatkować jej zbyt drobno. Marchewki obrać

Bullio
Schabowe po rusku 143

zwróciła uwagi. Banalnie prosty, z minimalną ilością składników, bardzo szybki do przygotowania. Schabowe po rusku. Składniki: - schab bez kości (ilość według potrzeb) - 1 - 2 cebule (z braku białej dałam czerwoną) - 2 – 3 ząbki czosnku - ok. 2 łyżek gęstego majonezu (domowy) - kilka plastrów żółtego sera - olej kokosowy - przyprawy, najlepiej ulubione (dałam sól himalajską, pieprz, paprykę i przyprawę(...)zacznie się za bardzo rumienić można przykryć folią lub – inna opcja – ser nałożyć w połowie czasu pieczenia). Schabowe po rusku podałam z białą kaszą gryczaną i surówką z czerwonej kapusty. Jak dla mnie to połącznie było idealne, ale każdy oczywiście poda z czym lubi. Nietuzinkowy i ciekawy smak, prostota przygotowania – ten przepis to alternatywa dla tradycyjnych kotletów

mojewypiekiinietylko
Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej 437

którą przepis znajdziecie tutaj. Jesienią często wykorzystujemy do surówek kapustę pekińską, która jest łatwiejsza w obróbce, gdyż jest delikatniejsza od białej kapusty, kapusty pekińskiej nie trzeba zmiękczać za pomocą soli. Na blogu znaleźć można przepis na surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem różnych innych składników: surówkę z papryką i Surówkę z kapusty pekińskiej, doprawioną cukrem i sokiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kapuśniak z białej kapusty 195

Często kupuję kapustę do surówek. Niestety główki przeważnie ważą ponad kilogram i zanim bym całą posiekała na obiadową sałatkę, to by zwiędła. Dlatego też dzisiaj robię z niej kapuśniak.  Składniki :* 500 g żeberek wieprzowych* 1/4 główki białej kapusty* 4 ziemniaki * marchewka* pietruszka* 1/4 selera* pół małego pora* natka pietruszki, koperek* sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Magiczne Życie Marty
Surówka z Kapusty Pekińskiej z Porem do Obiadu 191

Witam serdecznie Propozycja na surówkę do obiadu z kapusty pekińskiej z porem . Jest bardzo smaczna , szybka w przygotowaniu i pasuje do wielu potraw . Będziemy potrzebować : 1 kapusta pekińska ( około 500 – 600 g) 1 jabłko ( około 300 g) 1 por (biała część ) 1 łyżka soku z cytryny na sos: 5 łyżek oleju(...)łyżki octu winnego jabłkowego 1 łyżeczka miodu szczypta kminku mielonego szczypta tymianku sól Link do filmu z przygotowania : Surówka z kapusty pekińskiej  https://www.youtube.com/watch?v=TwKGllUsTnA Przygotowanie : Umytą i osuszoną kapustę pekińską drobno szatkuję i daję do miski . Oczyszczoną białą część pora przekrawam wzdłuż na pół i kroję w cienkie pół plasterki i dodaję do kapusty pekińskiej . Jabłko

Uwaga Babcia Gotuje
Coleslaw z czerwoną kapustą 119

kogo dziś rybka smażona na obiad? U mnie niby nie, ale dla Was mam surówkę idealną, która w sam raz wpasuje się właśnie do piątkowego, postnego obiadu!  Zwykły coleslaw z białej kapusty jest smaczny, ale ten z dodatkiem czerwonej jest dla mnie jednym z najsmaczniejszych odkryć w tym miesiącu :) Niby zwykła surówka, ale przyznam, że nawet(...)family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 200g białej kapusty 200g czerwonej kapusty 1 cebula 1 jabłko 1 duża marchewka 3 łyżki majonezu Sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania w Tefal Companion: Kapustę pokroić na mniejsze części, jabłko

Kuchnia w czekoladzie
Colesław z czerwonej kapusty - fit 169

Surówka z kapusty lub colesław - pod taką nazwą egzystuje w krajach anglosaskich. Typowy colesław podawany jest z sosem majonezowym. To najpopularniejsza z surówek, której głównym składnikiem jest poszatkowana biała lub nieco rzadziej czerwona kapusta. Każdy kraj ma specyficzne dodatki i przyprawy. Np. libańska biała wersja koniecznie z kuminem i miętą. Dziś prosta, smaczna czerwona odmiana kapusty z octowo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Surówka z kapusty pekińskiej i pomidorów 268

ząbek czosnku sól Kapustę pekińską pokroić bardzo drobno. Pomidory umyć i pokroić, na grubą kostkę. Z pora odciąć tylko białą część i pokroić w cienkie półplasterki. Ogórki konserwowe pokroić w dosyć drobną kostkę.Dodać jogurt, 2 łyżki majonezu i przeciśnięty czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać. Surówkę posolić dopiero 5 minut przed podaniem, żeby

Świat Domowej Kuchni
Surówka z młodej kapusty z musztardą 217

Kolejna kapuściana propozycja na pyszną surówkę. Najlepsza z młodej kapusty . Składniki: ½ główki kapusty 1 białe cebule 5 łyżek oleju 2 łyżki musztardy sól i pieprz do smaku cukier do smaku ocet do smaku Wykonanie: Kapustę oczyścić i pokroić razem z cebulą. Olej połączyć z musztardą i przyprawami, wymieszać z kapustą, lekko skropić octem i podawać

Tradycyjna Kuchnia
Kebab na patyku 149

łyżki przyprawy kebab - gyros 1/2 łyżki soli ziołowej 1/2 łyżki suszonego majeranku 1/2 łyżki pieprzu młotkowanego z kolendrą 1/4 łyżki suszonego tymianku szczypta białego pieprzu 1 łyżka oleju Surówka: kilka liści kapusty pekińskiej 1 pęczek koperku 1/2 puszki kukurydzy  3 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz Cebulę kroimy w grubą kostkę, ząbki czosnku zgniatamy bokiem noża i wszystko podsmażamy

Czary - gary w kuchni
Gulasz holenderski 114

się nie przypalił. Jak mięso zmięknie, a sos się zredukuje i zgęstnieje doprawiam ewentualnie solą i pieprzem. Najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i surówką z czerwonej kapusty. Ja zaś podałam z białym pieczywem :) SMACZNEGO! źródło: wikibook

Bea(u)ty kitchen
Surówka z kapusty i marchewki z koperkiem 238

Pyszna i prosta suróweczka do obiadu ze świeżych warzyw prosto z mojego warzywniaczka. Kapusta, marchewka i koperek - takie proste surówki są najlepsze:)składniki:1/2 główki dużej kapusty białej lub jedna mniejsza4-5 marchewekpęczek koperku4-5 łyżek jogurtu naturalnego4 łyżki majonezu, użyłam KieleckiegoKapustę drobno poszatkować. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Koperek drobno posiekać. Wszystkie warzywa

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania