Smaczny dodatek do obiadu 1/2 główki białej kapusty 1 marchew 2 średnie ogórki małosolne 1 mała czerwona cebula 1 łyżka posiekanego koperku sól świeżo
Kolorowa kuchnia Elkiroku, które cieszyły się Waszym największym zainteresowaniem. Aby przejść do przepisu wystarczy kliknąć na zdjęcie lub nazwę dania. Ciasto W-Z (wuzetka) Ziemniaczana zapiekanka Surówka z kapusty pekińskiej, papryki, kukurydzy i pora Tort "Biały Napoleon" Gotowany sernik Zapiekane tortellini Ciasto Prince Polo Jajka na twardo w sosie tatarskim Ciasteczka ziarenka kawy Placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków Pieczeń z mięsa mielonego
Przepisy AleksandryZrobienie domowej kapusty kiszonej nie jest pracochłonne. Wystarczy kilka prostych składników oraz 2-3 tygodnie cierpliwości. Smakuje wyśmienicie. Nadaje się zarówno na surówkę, jaki i zupę kapuśniak. Składniki: 2 kg kapusty białej 4,5 dkg soli 2-3 marchewki kilka ziarenek ziela angielskiego kilka liści laurowych. Jeśli posiadamy robot z tarczą do szatkowania, w mig kapusta będzie poszatkowana
tojestpyszne.blogspot.comJajecznica z cebulką, koperkiem i pietruszka, w towarzystwie surówek. 1. Ogórek, cebula i maślanka. 2. Marchew, por, biała kapusta, czerwona papryka
ClauditteMissCookingColesław to jedna z najpopularniejszych surówek w UK. Składa się tylko z dwóch składników: poszatkowanej białej kapusty i marchewki (i oczywiście przypraw). Niestety ta oryginalna nie smakuje mi, zbyt dominuje w niej octowo-słodki smak ... ale taka domowa to pychotka, którą mogłabym jeść do obiadu każdego dnia.Podstawowy przepis jest następujący:Składniki:biała kapustamarchewkamała cebulkasólpieprzsok
Walijskie PichcenieSałatka z białej kapusty i buraczków nie jest droga w wykonaniu, za to w smaku pyszna, a co najważniejsze można ją zrobić o każdej porze roku, bo buraczki i kapusta dostępne są w sklepach zawsze. Do tego jest zdrowa i można(...)długo przechowywać. No, a poza tym zawsze dobrze mieć coś zmagazynowanego na czarną godzinę, kiedy przydałaby się jakaś sałatka, czy surówka do obiadu, a nie ma czasu, czy pomysłu na coś. Polecam :) Składniki: 2kg białej kapusty 2kg buraków Zalewa: 1 szklanka octu 1 szklanka wody 1 szklanka cukru 1 ½ łyżki soli Około 10 ziarenek ziela angielskiego Białą
Smakowy RajSurówkę z kapusty pekińskiej lubią często nawet Ci, którzy taka ze zwykłej, białej kapusty nie odpowiada. Pekinka jest delikatniejsza w smaku. Można ją łączyć z różnymi innymi warzywami czy owocami za każdym razem robią sobie inna wersję. Do tego jest dzisiaj powszechnie dostępna. Zobacz przepis na łagodną surówkę z pekinki, marchewki i jabłka ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaOd dłuższego czasu miałam małą główkę białej kapusty w domu. I tak sobie leżała, leżała i w końcu doczekała się. Składniki 3/4 małej główki
Piekielna Kuchnia Patibiałej kapusty 1 cebula 1 marchewka sól, pieprz do smaku Zalewa: 1/5 szklanki cukru 1/5 szklanki oleju 1/5 szklanki octu 10% Sposób wykonania: 1. Kapustę szatkujemy. Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej, a cebulę kroimy w piórka. 2. Składniki zalewy zagotowujemy, gorącą zalewę dodajemy do warzyw, dokładnie mieszamy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Surówkę
Kuchnia domowa Aniłyżki sosu sojowego przyprawa do ryb (opcjonalnie) masło klarowane (do smażenia) Masło czosnkowe: ok. 2-3 łyżki masła 2 ząbki czosnku Surówka: ok. 300 g kiszonej kapusty 1 średnia marchew 1 nieduży por (biała część) sól cukier pieprz olej Pieczone ziemniaczki: ok. 6 sporych ziemniaków przyprawa do ziemniaczków np. Prymat lub pieprz, sól, papryka słodka i ostra, tymianek Wykonanie(...)tymiankiem (proporcje wedle uznania). Możemy też użyć gotowej przyprawy do ziemniaków. Tak przygotowane kartofle kładziemy na wysmarowanej olejem blaszce i pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut. Surówka z kiszonej kapusty: Kiszoną kapustę odciskamy z nadmiaru soku, a następnie szatkujemy. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kroimy w cieniutkie plasterki pora i wszystko razem mieszamy dodając olej
MyCookBook.plfareast-language:EN-US;} Młoda kapusta idealnie nadaje się na kiszoną. Jest delikatniejsza, szybciej się kisi i doskonale smakuje w surówce jako dodatek obiadowy ale chyba najlepiej smakuje wyjadana prosto ze słoika. Na 1 główkę białej kapusty ok. 2-3 łyżki soli, jeśli lubimy można ukisić kapustę z marchewką a nawet z koperkiem. Ja zazwyczaj kiszę samą
W garach u GosiBardzo dobra surówka Coleslaw jest idealna jako dodatek do obiadu czy grilla. W sam raz do domowych burgerów- taka surówka kojarzy mi się zawsze z KFC ;) Składniki: 1 mała główka białej kapusty, 1 marchewka, 1 mała cebula. Sos: pół szklanki majonezu, 1/3 szklanki mleka, 1 łyżka octu winnego, 3 łyżeczki cukru pudru, 1 łyżka soku z cytryny
Zrób to smaczniejest tak delikatne, że nie wymaga długiego smażenia). Siekamy świeży koperek i posypujemy usmażoną rybę. Smażone filety z gładzicy, do tego frytki belgijskie i surówka z kapusty pekińskiej to wyśmienite danie obiadowe. Gładzica ma białe bardzo delikatne i soczyste mięso. Jest tak dobre, że nie potrzebuje dodatkowych przypraw. W przypadku tej ryby sprawdza się zasada minimalizmu – czasem mniej znaczy
mojewypiekiinietylkokażdy nazwie sobie jak tam chce. A odnośnie sedna sprawy to szybki do przygotowania dodatek do obiadu i dość tradycyjne połączenie. Surówka - sałatka z kapusty z czerwoną cebulą SKŁADNIKI: 1/2 małej kapusty białej 2 marchewki 1 cebula czerwona sól, pieprz 2-3 łyżki majonezu PRZYGOTOWANIE: Białą kapustę ścieramy na tarce. Marchewki obieramy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSurówka z kapusty z pomidorem w jogurcieSkładniki: 1/2 główki białej kapusty 3 duże pomidory kubek jogurtu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Z kapusty odrywamy zewnętrzne liście, odcinamy twardą część i szatkujemy, pomidory kroimy w kostkę, a natkę siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy jogurt wymieszany wcześniej z solą i pieprzem, mieszamy
Moja smaczna kuchnianią nie przepada. Ale taka wersja czyli duszona z owocami i miodem jest cudownie pyszna i nawet On się skusi. Kapusta czerwona jest mniej soczysta niż jej biała krewniaczka. Jest też twardsza więc rzadko przygotowuje się z niej surówki i raczej poddaje obróbce termicznej. Podczas duszenia mięknie, ale żeby kapusta zachowała swój piękny kolor danie trzeba nieco zakwasić octem
Smaczna Pyza