surówka - 20359 przepisów (strona:555/1358)

Pieczone czosnkowo-paprykowe ziemniaczki 157

Dziś polecam Wam pieczone czosnkowo-paprykowe ziemniaczki . Pyszna propozycja na obiad. Idealnie smakują same, w towarzystwie zestawu domowych surówek , w towarzystwie ulubionych sosów, jako dodatek do mięs itd. Proste w przygotowaniu i naprawdę pyszne. Nie wiem jak Wy, ale ja nigdy nie odmawiam takich ziemniaczków Spróbujcie, polecam. Do przygotowania pieczonych czosnkowo-paprykowych ziemniaczków użyłam masła klarowanego Sertop. Polecam! Aby poznać

Słodkie okruszki
Gołąbki bez zawijania 127

tradycyjne „gołąbkowe” składniki, w tym kapustę, ryż i tradycyjnie mięso mielone. W tej wersji jest to danie jednogarnkowe, które najlepiej podać razem z ziemniakami i pyszna domową surówka lub sałatą z dodatkiem jogurtu. Zajrzyj także do innych moich przepisów: – gołąbki z włoskiej kapusty – zupa z włoskiej kapusty – kwaśnica z żeberkiem GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA Ilość porcji

nietylkopasta.pl
Schab gotowany z azjatyckimi grzybami 193

wydawał się prosty. Bardzo polecam bo schab wyszedł bardzo smaczny. Może następnym razem pokroję mięso w paski aby dało się jeść pałeczkami. Z plastrami miałam nieco kłopotu. Podałam z surówką z ogórków i marynowanego imbiru.  Inspiracją był  ten  przepis Składniki (3-4 porcje) ok 600 g schabu bez kości  1 i 3/4 szklanki bulionu drobiowego

Stare Gary
Wreszcie piąteczek i pora na pizzę 179

kamieniu do pizzy całkiem niedawno, piekę na nim niemalże całe moje pieczywo. Pizza na pieczona na kamieniu jest wspaniała! Oczywiście piątek z pizzą nie może się obejść bez surówki z białej kapusty . Przepis na pizzę Składniki: na 3 pizze Ciasto na spód 500 g mąki 20 g świeżych drożdży 1½ łyżeczki soli 2 łyżki oliwy 350 – 400 ml ciepłej

codojedzenia
Kluski śląskie 91

Domowe, najlepsze, delikatne podane z sosem grzybowym typowo warzywnym, przesmażoną cebulką – samą lub z dodatkiem mięsa, np. talarków kiełbasy, wędliny, z gulaszem i ostrą surówką. Smakujemy z pieczonym drobiem, najczęściej kaczką. Lubimy też: świeże wyjęte z wody podane z przesmażoną bułką tartą i masełkiem, z dodatkiem soli i pieprzu lub przesmażone na rumiano lekko chrupiące zjadane ot tak same

Zasmakuj Kuchni
Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym 200

Bardzo prosta ale zarazem smaczne sałatka brokułowa z sosem czosnkowym. Sałata ta idealnie sprawdzi się na każdą okazję – jest bardzo szybka w przygotowaniu i nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczona babeczka z ryby, brokuła i białej kaszy gryczanej w lekkiej zupie brokułowej 132

łodygi brokuła, którą najczęściej się wyrzuca. Mam chyba słabość do łodyg brokuła, bo ich nigdy nie wyrzucam. Wykorzystuję czy to w zupie, czy też ostatnio w mojej ulubionej surówce colesław . Szkoda marnować produkt, który ma taki fantastyczny potencjał. Składniki na 4 porcje : 500g kwiat brokuła 100g białej ryby (u mnie kawałek polędwicy z dorsza) 100g niepalonej kaszy gryczanej 1 jajko

Dietolog
Schabowe pakieciki z serem i szynką parmeńską panierowane w krakersach 192

zarówno na codzienny jak i niedzielny obiad. Fajnym pomysłem jest sposób nadziewania inaczej niż zwykłe rolowane. Doskonale wyglądają na talerzu i tak samo smakują. Można podać z ulubionym bukietem surówek i gotowanymi ziemniaczkami. Polecam. Na 4 porcje: 4 grube plastry schabu bez kości 4 plastry szynki parmeńskiej 4 plastry sera żółtego edamski lub gouda 4 łyżeczki delikatesowej musztardy Sól himalajska

Wanilia i Kardamon
Placki z wężymordu - skorzonery 129

potem usmażyć przepyszne placki. Ja wężymord ostatnio pokochałam i często używam go w kuchni. Kupuję w sieci marketów, jest w ciągłej sprzedaży. Polecam na obiad, są syte a z surówką będą znakomicie smakowały. Placki z wężymordu - skorzonery. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Drobiowa pieczeń z serem i kolorowymi paprykami 1188

Pieczeń z kurczaka wzbogacona kolorowymi paprykami i serem to nie tylko ciekawa propozycja mięsnego składnika do tradycyjnego obiadu z ziemniakami i surówką, ale również doskonała zimna przekąska na każdą imprezę lub dodatek do kanapek. Składniki: 1kg mięsa z uda kurczaka (waga po obraniu bez kości) 300g żółtego sera 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku

Szalona Kuchnia Eweliny
Rozgrzewająca zupa z soczewicy 168

Rozgrzewająca zupa z soczewicy i pomidorów to idealne danie na chłodne dni. Nie dość, że nas rozgrzeje to jest tak bardzo sycąca, że zastąpi nam cały

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegańska kalafiornica z pomidorami (dieta dr Dąbrowskiej) 143

Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym grillowaną cukinię z warzywami po grecku frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków

Kulinarne przygody Gatity
Chrupiące kęski z kurczaka 1356

Dziś polecam Wam przepis na chrupiące kęski z kurczaka . Pyszne, proste w przygotowaniu. Idealne na obiad w towarzystwie ziemniaków, frytek, zestawu surówek itd. Wspaniale nadają się również na przyjęcie. Wówczas polecam podać chrupiące kęski z kurczaka z zestawem ulubionych sosów. Ja ostatnio przygotowałam taki kęski z kurczaka na rodziny obiad. Mój siostrzeniec i moje dzieci je uwielbiają. Zresztą przyznam szczerze

Słodkie okruszki
Ryba w sosie musztardowym 129

mąkę kukurydzianą bądź ziemniaczaną. Sos gotować na małym ogniu przez 4 do 5 minut. Gdy gotowy, wsypać drobno krojony, świeży koperek. Rybę podawać polaną sosem musztardowym z ziemniakami i surówką. Ryba w sosie O czym warto pamiętać przygotowując smażoną rybę. Rybę po usmażeniu warto położyć na papierowym ręczniku. Pozbędziemy się w ten sposób nadmiaru tłuszczu. Do smażenia najlepsze będą swieże

mecooks
OBIADOWA SURÓWKA Z PIECZONYCH BURAKÓW 174

Nigdy nie znudzi mi się barszcz ... gotuję go w tysiącach odmian. Domowe zasmażane buraczki są też moim ukochanym dodatkiem do obiadu. A dziś wersja buraczków na zimno, w formie surówki. Buraki wcześniej upiekłam w piekarniku, aby nie wypłukiwać ich wartości i smaku. Zrobione w ten sposób są smaczniejsze i zdrowsze, więc zachęcam do pieczenia zamiast tradycyjnego gotowania w wodzie

Walijskie Pichcenie