wymyślenie co podać na stół, tym sytuacja staje się coraz bardziej nerwowa. Zaczyna się przeszukiwanie internetu, przeglądanie nieskończonej liczby możliwości i wreszcie kończy się na pomidorowej i schabowym z surówką:) Też tak macie? U nas w Niedzielnym kucharzu tak kiedyś było, ale od kiedy planujemy obiady na cały tydzień, obiad niedzielny wymyślamy w pierwszej kolejności. Proponujemy Wam dzisiaj zestaw pięciu
Niedzielny kucharzryby przekładamy na blaszkę do pieczenia. Na każdą wykładamy starte jabłko, cebulę z ketchupem oraz plasterki sera. Całość zapiekamy tylko do roztopienia się sera. Podajemy z ziemniakami i ulubionymi surówkami
Domowy Smak Jedzeniacebulą. Pycha! Jeśli znudziły się Wam tradycyjne kotlety schabowe lub nie macie pomysłu na obiad, koniecznie wypróbujcie ten przepis Schab podajcie z ziemniakami, ryżem lub kaszą i z ulubioną surówką albo sałatką. Można też zjeść sam np. z pieczywem. Polecam Składniki: 500 g schabu bez kości 2 duże cebule około 1/2 szklanki bulionu (lub wody) 2 łyżeczki ziaren jałowca
Oryginalny smakłatwe, szybkie danie z piersi kurczaka. Kotlety smażone w majonezie. Są wilgotne, puszyste i mega smaczne. Niewiele pracy i mamy szybkie danie mięsne. Podałam z ziemniakami pure oraz z surówką z kapusty pekińskiej. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce Mięsa. Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Z góry bardzo dziękuję
O kuchni z uczuciemuduszeniu szynkę zostawić na 5 minut na desce lub talerzu żeby odpoczęła. Następnie pokroić w grube plastry, polać cebulką i zajadać. Można podawać z tłuczonymi ziemniakami oraz surówką lub z gotowanymi warzywami. A można również zostawić do całkowitego wystygnięcia i traktować jako wędlinę na kanapki. Smacznego
Ze smakiem bez glutenuoleju. Przygotowujemy jajka sadzona-ważne,żeby żółtka pozostały półpłynne. Na szpinak kładziemy kotlety drobiowe, na nich jajko. Do podania: ( u mnie) ziemniaki hasselback https://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/02/ziemniaki-po-szwedzku.html oraz surówka z białej kapusty
Kopystką po garachbyły mniej tłuste, można je chwilkę podsmażyć na patelni, a następnie włożyć do piekarnika - wtedy mniej nasiąkną tłuszczem. Mogą być serwowane w formie obiadu, np. z ziemniakami i surówką lub w formie burgera w bułce, np. z sałatą, pomidorem i innymi dodatkami. Jest to też doskonały pomysł na nakarmienie z dwóch filetów większej liczy osób, bo z danej porcji wychodzi
Kuchnia MagdaLenyrozgrzaną patelnie zaczynamy smażyć kotlety po obu stronach na złoty kolor . Kiedy nasze kotlety mamy już wszystkie usmażone możemy podawać do jedzenia z gotowanymi ziemniakami oraz pyszną surówką
Mój Smakokoło 1-2 godziny, w temperaturze 180 % C. Po 1,5 godzinie odkrywamy pokrywki i podpiekamy mięso pozwalając płyną odparować. Golonki podajemy ciepłe z pieczonymi ziemniaczkami i ulubioną surówka. Smacznego . Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje Marioliminut - sprawdzając co jakiś czas czy nie przywiera do garnka, oraz w celu odwrócenia żeberka. Jeśli mięsko jest miękkie a sos odpowiednio gęsty serwujemy nasze danie z ziemniaczkami oraz surówką. U mnie Coleslaw
BezglutenowaIzabelamajonez (3/4 szklanki). Dodać ocet jabłkowy (3 łyżki), biały cukier (2 łyżki) i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Do miski z warzywami wlać sos i dokładnie wymieszać. Surówkę przykryć folią spożywczą i do czasu podania przechowywać w lodówce. BURGERY: Bułki do hamburgerów przekroić na pół, każdą połówkę posmarować cienką warstwą masła i podpiec na patelni grillowej (opcjonalnie
Gospodyni Miejskaodrobiną oleju w trakcie doprawiamy solą lub Jarzynką wtedy pieczarki puszczą więcej soku gdy już pieczarki dojdą do siebie dodajemy do kaszy i dokładnie mieszamy Możemy podawać z surówką lub zjeść bez niczego :) Smacznego
Gotowanie z pasjąWystarczy dodać ulubione warzywo, np. marchew i trochę ziaren dla lepszej konsystencji. Polecam taki sposób na zdrowy, niezwykle smaczny, szybki i tani obiad. Najlepszy w zestawie z dużą porcja surówki. To mój patent na zimowe dania obiadowe. Częstujcie tym pasztetem Wasze rodziny i gości. Gwarantuję ich zadowolenie. 😊 Proponuję użyć formy do pieczenia chleba. Wykorzystałam naczynie ceramiczne z powodu
Jeść, by żyć w zdrowiuPyszna, zdrowa pieczona ryba, dobrze doprawiona. Świetnie smakuje z surówką z papryką, cebulą, bazylią i rzodkiewką! Składniki: 2 dorady, przyprawy: sól, pieprz cytynowy, bazylia, oregano, imbir 2 gałązki koperku Przygotowanie: Ryby muszą być ypatroszone, wyczyszczone z łusek, u mnie także bez głowy. Ryby posypujemy z obu stron i środku przyptawami, W środek ryby wkładami po gałązce koperku. Odkładamy
Lena Gotuje