syropem klonowym, doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy kapustę, dokładnie mieszamy i odstawiamy do czasu użycia 4. Upieczone bułki przekrawamy, lekko grillujemy w piekarniku, smarujemy majonezem, nakładamy porcję mięsa, porcję surówki, plasterek ogórka kiszonego, wierzch bułki również smarujemy delikatnie majonezem i przykrywamy 5. KONSUMUJEMY
Słodki Kompromisnacięcia plasterki czosnku i rozmaryn piec w 200`C około 45 minut. Większe okazy na pewno dłużej podawać jako dodatek do dań mięsnych lub wersji wegeteriańskiej wpo prostu z surówką
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zdjęciu z patelni obsypać solą i pieprzem, przykryć folią aluminiową i odstawić na około 5 minut. Soki zawarte w mięsie muszą przestać wrzeć. Podawać z dowolnym sosem i surówką. ja uwielbiam z sosem czosnkowym. Smacznego
Kuchnia Pokoleńbardzo słony. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką
Kulinarne przygody GatityPachnąca lubczykiem i kolendrą rolada wzbogacona kolorowymi warzywami to nie tylko ciekawa propozycja mięsnego składnika do tradycyjnego obiadu z ziemniakami i surówką, ale również doskonała zimna przekąska na każdą imprezę. Składniki: 350g mięsa gulaszowego 500g fileta z kurczaka 200g boczku surowego 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżki bułki tartej 2 łyżeczki lubczyku 3 łyżeczki kolendry w ziarnach
Szalona Kuchnia Ewelinymałym ogniu, stale mieszając, aż sos zgęstnieje (przez około 5 minut). Gulasz przyprawić solą i pieprzem do smaku. Gulasz podawać gorący z ziemniakami/kaszą/plackami ziemniaczanymi/makaronem i ulubioną surówką. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 5 - 6 osób. Suszonych grzybów nie trzeba wcześniej namaczać w wodzie. Staną się miękkie dzięki długiemu duszeniu. Im mięso będzie
Gospodyni MiejskaKebab to popularne na całym świecie danie kuchni arabskiej, które występuje w kilkunastu różnych odmianach. W wersji klasycznej serwuje się je z surówką i owczym serem, fast foodowej – bułce typu pita, macy lub tortilli z dodatkiem wybranych warzyw oraz sosów. Jak przygotować to danie w domowym zaciszu? Odpowiedź, czyli przepis na kebab, znajdziesz poniżej. Drobiowy kebab – przepis
Krokusowy Dompotrzeby doprawcie go solą i pieprzem. Gotowe! Przelewamy go do sosjerki, a kurczaka odkrywamy z folii i przekładamy na półmisek - jest gotowy do krojenia! :) Swojego pieczonego kuraka podałam z surówką z czerwonej kapusty, pieczarkami oraz batatami, ale wybierzcie swoje ulubione dodatki i podajcie rodzinie niedzielny obiad idealny! Kurczak w tym wydaniu jest niesamowicie soczysty, przesiąknięty aromatem cytryny i czosnku
Cooking Monsterrozgrzaną patelnie zaczynamy smażyć kotlety po obu stronach na złoty kolor . Kiedy nasze kotlety mamy już wszystkie usmażone możemy podawać do jedzenia z gotowanymi ziemniakami oraz pyszną surówką
Mój Smakdwoma łyżkami ciepłej wody. Dokładnie wymieszać, formować podłużne kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju złociście z obu stron. Podawać z ziemniakami lub ryżem z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej
Tradycyjna Kuchniaopisując, sam nie wie, co robić ;) Dodatki obiadowe to będzie nasze kolejne zadanie kulinarne. Chodzi mi o te wszystkie potrawy, które stanowią uzupełnienie do dania głównego. Niech to będą surówki, sałatki, warzywa gotowane na parze, marynowane itp., itd. Na blogu jest już trochę przepisów, pasujących do tej definicji. Jednak szczególnie polecam Wam Maćka sałatkę z buraczków . Jest najlepsza
zadanie-gotowanieSchabowe to nie zawsze musi być usmażony w panierce kotlet do ziemniaków z surówką. Można go zacnie nadziać i uzyskamy w ten sposób zupełnie nową jakość. Kotlet wówczas jest delikatny, soczysty, przełamany smacznymi dodatkami i choć usmażony jak tradycyjny schabowy - różnica jest diametralna. Pomysł mojego Taty :) Nie będę pisała czego ile dokładnie należy użyć, ponieważ zależy to głównie od Waszych
MamaOskarkaPulpety lubię bardzo i często je przygotowuję. Zwłaszcza jeśli mam ochotę na mięso, ale niekoniecznie to smażone. Do tego aromatyczny sos lub kasza, ryż, jakiś makaron, surówka lub na przykład ogórek kiszony i niczego więcej nie potrzeba, pyszny obiad skompletowany. Wersji tego dania jest bez liku. Ja dzisiaj proponuję mięsko doprawione podduszonymi suszonymi pomidorami i cebulką, otulone pysznym pomidorowym sosem
Pichceniomaniaobtaczaj w bułce tartej i formuj nieduże kotlety. Smaż na rozgrzanym oleju, najlepiej na nierzywierajacej patelni, przez około 3-4 minuty z każdej strony - na złoty kolor. Podawaj z surówkami i sosem pomidorowym lub keczupem
Lejdi of the houseWymieszaj dokładnie i zostaw w lodówce na 30-60 minut. Z masy formuj niewielkie kotlety, panieruj w bułce. Obsmażaj na złoto, na nieprzywierajacej patelni. Podawaj z sałatą lub ulubiona surówką
Lejdi of the house