surówka - 20359 przepisów (strona:493/1358)

Gulasz z serc indyczych z marchewką i pieczarkami 57

takie serduszka podczas jedzenia. Podaję z kaszą bulgur – ostatnio ulubioną. Można z jęczmienną a jak ktoś woli to i ziemniaki będą pasowały. Zieleninka? Ogórek ze słoika albo surówka, co kto lubi. Smacznego! Lidka Artykuł Gulasz z serc indyczych z marchewką i pieczarkami pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Pulpety z piersi indyka w sosie koperkowym 68

Podgrzałam jeszcze chwilkę i zdjęłam z ognia.  Koperek posiekałam i dodałam do potrawy. Przemieszałam i odstawiłam na kilkanaście minut, by wszystko przeszło smakiem.  Podawałam z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej.  Smacznego! Lidka tak wyglądały przed podaniem obsmażyłam pulpety podlałam wodą i gotowałam ok. 15 minut  Artykuł Pulpety z piersi indyka w sosie koperkowym pochodzi z serwisu

Pieprzyć z Fantazją
Pulpety w sosie pieczarkowym 72

nadmiar płynu odparował. Na koniec posoliłam do smaku. Na gotowy sos wyłożyłam pulpety i chwilkę wszystko podgrzałam. Przed podaniem posypałam natką z pietruszki.  Podawałam z kaszą bulgur i surówką. Smacznego! Lidka    Artykuł Pulpety w sosie pieczarkowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Kotlet schabowy marynowany w majonezie i sosie sojowym 74

każdy plaster obtaczałam w bułce tartej, rozkłóconym jajku i jeszcze raz w bułce tartej.  Smażyłam na rozgrzanym oleju do uzyskania złoto-brązowego koloru.  Podawałam z ziemniakami i surówką.  Pyszne to! Polecam taką odmianę kotleta schabowego. Dzięki majonezowi mięso pięknie kruszeje i rozpływa się w ustach.  Do mieszanki majonezowo – musztardowo – sojowej można dodać przyprawy jakie

Pieprzyć z Fantazją
Pulpety w sosie pomidorowym 89

zagęścił się. Odrobinkę wszystko poprószyłam solą, pieprzem oraz świeżym tymiankiem. Pulpety podawałam z kaszą bulgur, można również z ziemniakami jak i z makaronem.  Jako dodatek akurat miałam surówkę z kiszonej kapusty →  przepis Smacznego! Lidka Artykuł Pulpety w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Gulasz z serc indyczych z majerankiem 60

soli, pieprzem czarnym i ziołowym. Podawałam z kaszą gryczaną.  Można podawać z ziemniakami, różnego rodzaju kaszami a jak ktoś lubi z pajdą chleba. Obowiązkowo ogórek kiszony bądź ulubiona surówka   Z moich obserwacji: * kiedy jest potrzeba podlewać serca wodą, jeśli szybko odparuje * sprawdzać miękkość serc po ok. 1 godzinie duszenia * jeśli ktoś nie lubi zagęszczanego gulaszu nie ma potrzeby

Pieprzyć z Fantazją
Gulasz z kurczaka pora i pieczarek 66

można i zwykłej, proponowałabym tylko dodać ziół np. natki z pietruszki czy tymianku * z podanych składników wychodzi porcja dla 4 osób * podawać z kaszą, ziemniakami albo makaronem oraz ulubioną surówką * można dodać śmietany 18% zamiast 30%, wcześniej tylko zahartować Smacznego! Lidka Artykuł Gulasz z kurczaka pora i pieczarek pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Pałki kurczaka zapiekane w ryżu i sosie pomidorowym 62

można zmieniać wedle własnego smaku * proponuje posypać ziołami * wybierać dobrej jakości koncentrat pomidorowy, można dodać go więcej niż 1/2 słoiczka * używać ryżu suchego a nie ugotowanego * podawać z ulubioną surówką Smacznego! Lidka Artykuł Pałki kurczaka zapiekane w ryżu i sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Pulpety w sosie z kurek 80

posoliłam odrobinę. Sos kurkowy przelałam do pulpetów, wymieszałam i odstawiłam na kilka minut ( można jeszcze odrobinę całość podgrzać). Tak przygotowany sos podawałam z ziemniakami (na życzenie domowników) oraz surówką z marchwi.  Pyszne było! Smacznego!  Lidka Artykuł Pulpety w sosie z kurek pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Kurczak w złotej panierce 66

Cześć! Takie kotleciki posmakują wielu. Bardzo smaczny pomysł na obiad. Podałam je z tradycyjnymi dodatkami: ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej. Składniki: * 3 filety z kurczaka (ok. 60 dkg) * 2 łyżki mąki pszennej * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * 3 jajka * 1 łyżka majonezu * 10 dkg żółtego sera * sól, papryka ostra, papryka słodka * 1 ząbek czosnku lub granulowany * olej do smażenia Filety

Pieprzyć z Fantazją
Gulasz z szynki (bardzo prosty) 78

rolce. Można je używać wielokrotnie po opłukaniu.  Rozpędziłam się troszkę, ale gulasz był smaczny jestem zadowolona bo najedzona.  Podałam mój gulasz z ziemniakami tłuczonymi z masłem oraz surówkami. Smacznego! Lidka Artykuł Gulasz z szynki (bardzo prosty) pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Grillowany łosoś w sosie malinowo-czekoladowym z miętowym purre 107

kęsa! Tej symfonii smaków nie da się zapomnieć! Łosoś podany w dwóch sosach – w aksamitnym, wytrawnym sosie czekoladowym oraz w kwaśnym, aromatycznym sosie malinowym. Całość dopełnia ciepła „surówka” z kwaśnych jagód i obłędne, orzeźwiające miętowe puree z ziemniaków. Łosoś w lekko słodkich dodatkach to w pewnością propozycja dla odważnych, którzy lubią niebanalne propozycje na talerzu. Jako dodatek

Eat me! Fit me!
Wino na świąteczny stół 81

karpia na parze, znakomicie w jego towarzystwie odnajdzie się Gruner Veltiner 2017, Lamm, Schloss Gobelsburg. 2. To takie, które są PIKANTNE. Dania pikantne, a takim może być np. surówka z czerwonej kapusty lub czerwona kapusta na ciepło powinny być parowane z winami białymi lub winami czerwonymi o niewysokim poziomie tanin, a żadne z nich nie powinno mieć wysokiego poziomu alkoholu

Kate's Kitchen
Klopsiki siekane z indyka i niespodzianką :) 71

obydwu stron na złoty kolor. Na początku smażyć na małym ogniu około 3-4 minut z każdej strony. Na koniec zwiększyć temperaturę i mocniej przysmażyć. Podawać z ziemniakami i surówką. Klopsy są pyszne polecam

Kuchnia Pokoleń
KACZKA PIECZONA Z NADZIENIEM Z WARZYW 101

idealna propozycja na świąteczny obiad. W ten sam sposób możemy przygotować także tuszkę gęsi. Nasza wyszła przepyszna. Wprost rozpływająca się w ustach. Do tego domowe pyzy (kluski na parze) , surówka lub gotowana modra kapusta i świąteczny obiad gotowy. To nadzienie bywa u nas tradycyjnie już od kilku pokoleń. Po dłuższej przerwie (jakoś tak ostatnio zaniechałam pieczenia drobiu z nadzieniem), więc

Smaczne Zdrowe