trudności: Łatwe Kasza gryczana po meksykańsku być może oburzy ortodoksyjnych wielbicieli kuchni meksykańskiej, bo to trochę tak jakby ktoś schabowego z ziemniakami i kapustą zrobił w ryżem i zestawem surówek. My jednak uważamy, że w kuchni warto eksperymentować i skoro istnieją rozmaite pęczotta i gryczotta, to na podobną modłę można przerobić ryż po meksykańsu. To klasyczne danie w wersji
Niedzielny kucharzFasolka szparagowa z bułką tartą – to jeden z naszych ulubionych dodatków do obiadu :) Aczkolwiek ile ludzi, tyle gustów i smaków i fasolka, którą lubi mój
Kulinarne Przebojeprzykryciem ok. 45-50 minut. Następnie zdjąć pokrywkę, włączyć termoobieg i piec jeszcze ok. 15-20 minut, aż mięso delikatnie się zezłoci. Podawać na ciepło, np. z dodatkiem ulubionej surówki
Simply Foodnajchętniej oglądanych przepisów na sałatki: 1. Sałatka z tortellini 2. Sałatka z łososiem i szpinakiem 3. Warstwowa sałatka z brokułem i szynką 4. Sałatka makaronowa z chrupiącym salami 5. Surówka z pomidorów i papryki Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na desery: 1. Warstwowy placek biszkoptowo-serowy 2. Sernik Isaura 3. Makowiec na kruchym cieście z polewą kajmakową 4. Pijana śliwka
PatiGotujejajko, a następnie formujemy kotlety (mogą być lekko "ciapowate", ale na patelni nie będą się rozpadać) obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy na przykład z surówką z kapusty pekińskiej lub ogórkiem małosolnym <-- Smacznego
Gotowanie...to proste !minuty z każdej strony, żeby panierka dobrze przywarła, a potem na złoto brązowo po 4 min. Serwujemy na gorąco z czym kto lubi: ryż, ziemniaki, pieczywo lub z samą surówką. Prosty, smaczny, szybki w wykonaniu obiad lub dobra kolacja. Smacznego
chleba naszegodoprawiamy do smaku solą i pieprzem *** *** smacznego *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kurczak po węgiersku pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytempodsmażyć grzyby z cebulką, natrzeć mięso przyprawami i całość włożyć do piekarnika. Po 1,5 godzinie pieczenia mamy gotowe danie . Najlepiej smakuje z dodatkiem gotowanych ziemniaków i dowolną surówką. Mięso jest mięciutkie i aromatyczne. W ten sam sposób można przygotować nieco chudszą szynkę. Do dania można użyć dowolnych grzybów leśnych. Składniki na 6 porcji/ 6 grubych plastrów chudej karkówki
Wanilia i Kardamonsmażymy mięso z dwóch stron na rumiano *** *** Po wyjęciu z patelni, kąski układamy na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** Podajemy na ciepło na przykład z frytkami, surówką i ulubionym sosem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE
Blog z ApetytemFasolka szparagowa z pieczonymi ziemniakami – to super sałatka na grilla lub dodatek do obiadu, zwłaszcza jeśli pod ręką mamy pyszne młode ziemniaki. Wedle uznania możecie
Kulinarne PrzebojeZostało Wam trochę ryżu po wczorajszym obiedzie? A może kawałki kurczaka à la gyros? Marchewka z groszkiem? Surówka? Papryka? Sos pikantny? Wszystkiego tego możecie użyć wraz z moją dzisiejszą propozycją – domowymi pitami! Przepis wykorzystuje uniwersalne ciasto drożdżowe, które znajdziecie tutaj: http://proste-przepisy.pl/uniwersalne-ciasto-drozdzowe/ , oraz dietetyczny sos pikantny, na który przepis podawałem tutaj: http://proste-przepisy.pl/dietetyczny-sos-pikantny/ . Lista zakupów: Ciasto z uniwersalnego
Proste-przepisy.pltrudności: Łatwe Kasza gryczana po meksykańsku być może oburzy ortodoksyjnych wielbicieli kuchni meksykańskiej, bo to trochę tak jakby ktoś schabowego z ziemniakami i kapustą zrobił w ryżem i zestawem surówek. My jednak uważamy, że w kuchni warto eksperymentować i skoro istnieją rozmaite pęczotta i gryczotta, to na podobną modłę można przerobić ryż po meksykańsu. To klasyczne danie w wersji
Niedzielny kucharzsmaku ryba jest wyczuwalna :) Podana w tej postaci wszystkim nam bardzo smakowała. Można użyć zarówno świeżych ryb lub - tak jak ja - mrożonych. Polecam do takich kotlecików ziemniaczki i surówkę z kiszonej kapusty - a w sezonie letnim fasolkę szparagową :) Źródło: ( klik ) Składniki na około 10 kotletów: 500 g mrożonych filetów rybnych 1 jajko 1 kajzerka namoczona w mleku mały pęczek koperku
My simple kitchen