surówka - 20359 przepisów (strona:500/1358)

Roladki drobiowe z salami i serem – Odrobina wymyślności 103

wstyd podać gościom. Mięso wychodzi soczyste i będzie smakować zarówno tradycjonalistom, jak i fanom eksperymentów. Po drugie: wprowadza zróżnicowanie. Roladki można podać z ziemniakami, ryżem, kaszą lub same. Z surówką albo bez. A nawet w sosie! Równie dobrze możemy –na ciepło lub zimno – pokroić je sobie na pieczywo i też będą świetne. Po trzecie: to dobry sposób na wykorzystanie resztek

Proste-przepisy.pl
Kawałki kurczaka w kukurydziano-pszennym cieście 178

potem obtaczamy w mieszance mąk. Kawałki kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju (olej powinien je przykrywać do około połowy) z obu stron na złoto. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. zestawem surówek i sosem czosnkowym. Smacznego

Słodkie okruszki
Żeberka pieczone z warzywami w worku 162

JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ Artykuł Żeberka pieczone z warzywami w worku pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Pasta Z Fasoli Z Suszonymi Pomidorami I Olejem Konopnym 106

Olej konpony idealnie komponuje się z takimi pastami i m. in. w taki sposób będę go też wykorzystywać, myślę że równie dobrze będzie smakować też w sałatkach czy też surówkach :) Oleje konopny, oleje lniane, dyniowe czy inne, zdrowe produkty znajdziecie w sklepie India Cosmetics

Gotowanie...to proste !
Roladki schabowe z farszem grzybowym 133

doprawiamy do smaku mieloną papryką, solą oraz pieprzem. W razie potrzeby sos możemy dodatkowo zaciągnąć zawiesiną z mąki i wody lub śmietanką *** *** Roladki podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA

Blog z Apetytem
Naleśniki w sosie pomarańczowym + nowości w mojej kuchni 143

mnie w sam raz. Ostatnia rzecz z tego szklanego działu to salaterki. Są wielofunkcyjne, praktyczne, a przy tym efektowne, sprawdzą się zarówno jako miejsce na sałatkę, surówkę, jak i na owoce oraz warzywa czy wszelkie inne przekąski.  Ostatnią rzeczą, na którą się zdecydowałam jest CHLEBAK ZE STALI NIERDZEWNEJ . Nie taki zwykły, bo występuje w zestawie z trzema innymi pojemnikami

Zdrowie na języku :P
Pulpeciki z ryżem i kaszą manną w sosie pomidorowym 112

prosty obiad dla całej rodziny. Pyszne, sycące pulpeciki z dodatkiem ryżu i kaszy manny w prostym sosie pomidorowym. My najczęściej jemy takie pulpeciki wyłącznie z zestawem różnych surówek. Ale można je również podać np. z pieczonymi ziemniaczkami. Spróbujcie, polecam. Składniki: Na pulpety: około 410 g mięsa mielonego 1,5 szklanki ugotowanego wcześniej ryżu – użyłam basmati Karoon 0,5 łyżeczki

Słodkie okruszki
Jak mrozić seler 95

dieta dr Dąbrowskiej Koktajl z selerem naciowym – dieta dr Dąbrowskiej Sok z kiszonych buraków i selera Zupa z selera – post dr Dąbrowskiej Seler naciowy w słoikach Pasztet z selera Surówka siekana z selerem naciowym, brokułem, kiełkami i olejem z pestek dyni Sałatka z kaszy gryczanej z brokułem, pomidorami, selerem naciowym i oliwkami Artykuł Jak mrozić seler pochodzi z serwisu Dorota

Dorota Smakuje
Wtorek: Chrupiące nuggetsy w panierce migdałowej 92

nuggetsów. Przekładaj mięso na blaszkę do pieczenia. Wstaw do piekarnika, gdzie pieką się frytki i piecz 20 minut. Krok 5 Wyjmij frytki i nuggetsy z piekarnika. Podawaj z surówką z kapusty lub świeżymi warzywami. Artykuł Wtorek: Chrupiące nuggetsy w panierce migdałowej pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Leniwe zraziki z mięsa mielonego 121

wody rozrobionej z 1 łyżką mąki *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Leniwe zraziki z mięsa mielonego pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
"Danie inspirowane podróżą" - podsumowanie akcji 105

autorka:  Badylarka  | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Gnocchi z grzybami, romanesco i suszonymi pomidorami autorka:  Badylarka  | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Surówka z kapusty, pora i marchewki autorka:  Badylarka  | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Domowe Stroopwafels, czyli holenderskie wafle z syropem autorka:  justyna9220  | blog: Kuchnia

Weekendy w domu i ogrodzie
Kremowa zupa z selera korzeniowego 80

zachwytów nad brukwią, topinamburem i skorzonerą, zapominamy o prostych warzywach, takich jak seler. Korzeń selera to bardzo wdzięczny produkt. Można go piec, gotować i jeść na surowo. Wprost uwielbiam surówkę z marchewki i selera , a także mam słabość do kaszy jęczmiennej pęczak z dodatkiem warzyw korzeniowych. Ostatnio mam większą ochotę na zupy (to pewnie przez tą jesień!), a że lubię

Dietolog
Ziemniaki faszerowane zapiekane z serem 143

stopni przez około 20 minut. Po 20 minutach posypać serem, startym na drobnych oczkach i zostawić w gorącym piekarniku na 5-10 minut. Podawać z ulubionymi sosami i surówką ze świeżych warzyw. Smacznego Ziemniaki faszerowane zapiekane z serem Ziemniaki faszerowane zapiekane z serem Ziemniaki faszerowane zapiekane z serem Artykuł Ziemniaki faszerowane zapiekane z serem pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Babka ziemniaczana rodem z Podlasia – tradycyjny przepis na wyjątkową zapiekankę ziemniaczaną 95

daniem głównym, ale często jest również jedzona kolejnego dnia jako dodatek do mięsa czy gulaszu. Serwuje się też jako danie bezmięsne z ogórkiem kiszonym, kiszoną kapustą lub z ulubionymi surówkami. Je się ją również podsmażoną na chrupiąco, popijając szklanką zimnego mleka i ta wersja jest zdecydowanie moją ukochaną, bo tak ją jadłam jako kilkuletnie dziecko i to jest zdecydowanie jeden

Eat me! Fit me!
Łopatka wieprzowa zapiekana z warzywami 149

przyprawy w mięso. Tak przygotowaną łopatkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i pomiędzy kratkę wykładamy przygotowane warzywa. Pieczemy pod przykryciem w nagrzanym piekarniku ok godziny, półtorej. Podajemy z ziemniakami i surówką

Moje Wyroby