stron na rumiany kolor i wykładałam na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Tak przygotowane kotleciki można podawać jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką, lub jako przekąskę, serwując je np. z sosem czosnkowym. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjealuminiową i schłodziłam w lodówce. Schłodzoną pokroiłam na plasterki jak wędlinę. Pieczeń można też podać zaraz po upieczeniu, na gorąco, jako pieczeń obiadową np. z frytkami czy ziemniakami i surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia pozostałych moich przepisów na mięsa pieczone i gotowane, np.: karkówka faszerowana pieczarkami (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/karkowka-faszerowana-pieczarkami.html), pieczeń z karkówki (link do przepisu
Waniliowe Improwizacjepokroiłam na cienkie plasterki. Plasterki usmażyłam na patelni na niedużej ilości oleju. Gdy były rumiane wyłożyłam je na talerz. Usmażone plasterki mięsa można podać na talerzu np. z frytkami, surówką i ulubionym sosem. Można je też podać w tortilli. Wtedy każdą tortillę smarujemy majonezem. Na środku układami kilka plasterków mięsa i zwijamy jak kebab. Takie tortille można dodatkowo zgrillować. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjejego połowę) wykładałam porcję gulaszu, posypywałam żółtym serem startym na tarce i składałam placek na pół. Ser powinien się roztopić i ładnie skleić placek. Placek można podać z dowolną surówką lub dodatkowo ze śmietaną. SMACNEGO
Waniliowe Improwizacjeodsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Tak jak wspomniałam na początku, kuleczki można podawać jako przekąskę na ciepło lub na zimno, lub jako danie główne np. z ryżem i surówką lub ulubionym sosem. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjezimno z różnymi sosami, można je nadziewać na patyki od szaszłyków lub robić z nich koreczki. Można je również podać jako danie główne np. z frytkami i surówką. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 500g mięsa wieprzowego (u mnie schab) 1 jajko 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 łyżki piwa jasnego 1 łyżka bułki tartej + do panierowania sól, pieprz
Waniliowe Improwizacjeketchupem. Blachę z kotletami wstawiłam do piekarnika i zapiekałam kotlety ok. 15 minut w temp. 200 stopni. Kotlety podałam na gorąco. Najlepiej według mnie smakują z opiekanymi ziemniaczkami i surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia innych moich przepisów na schabowe w różnej postaci, np.: schabowe zapiekane z serem i pieczarkami (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/12/schabowe-zapiekane-z-pieczarkami-i-serem.html), schabowe devolay
Waniliowe Improwizacjesmażyłam kilka minut z obu stron, aż nabrały ładnego złocistego koloru. Usmażone naleśniki wyłożyłam na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Kotleciki można podać z ziemniakami, frytkami czy ryżem oraz ulubioną surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z przepisem na inne kotleciki drobiowe - tzw. kotleciki szuszu. Przepis na nie znajdziecie na moim blogu, pod tym linkiem: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/kotleciki-szuszu.html.
Waniliowe Improwizacjetłuszczu. Zawierają związki karotenowe i witaminy "ADEK" , które są rozpuszczalne właśnie w tłuszczach i tylko w ich obecności są przyswajalne dla naszego organizmu. Warto o tym pamiętać przy przygotowywaniu surówki z marchwi - należy dodać do niej odrobinę dobrej oliwy, bo inaczej to nawet 5 kilo marchwi nie zadziała np. na koloryt skóry :) Trzymajcie się zdrowo, łapcie słońce... a'propos trzymania
Gary Bez dnawśród bulw W ogródku bulw nie zabraknie perełek. CZARNYCH PEREŁEK. Czarna rzepa - wygląd buraka, kolor czarnej ziemi, konsystencja - trochę jakby kalarepy czy selera. Ostatnio moja mama zaproponowała swoją wersję surówki z czarnej rzepy z dodatkiem jabłek i kolorowych warzyw - niebawem przyjdzie kolej na moje wydanie :) Sezon na orzechy! Z drzew orzechowych sypią się teraz orzechy - niemal lawiną. Mój tatko
Gary Bez dnasię porównać! Pasternak - jak to się je? Jeżeli dysponujesz świeżymi korzeniami pasternaku - możesz z powodzeniem jeść je na surowo - bardzo fajnie chrupie - dzięki temu może być ciekawą bazą do surówki :) Ze względu na wytrzymałość pasternaku - jak to u korzeniowych bywa - można go dość długo przechowywać. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Po pewnym czasie warzywko nie jest już jednak wystarczająco jędrne
Gary Bez dnanich nałóż wzdłuż farsz z patelni, dodaj awokado i zwiń w rulonik. 7. Polej łyżką jogurtu i posyp siekaną natką pietruszki. Dla smaku dodałam jeszcze pomidorki koktajle - w końcu surówkę zawsze warto dołączyć do obiadu
Z notatnika dietetykazrób zasmażkę, którą rozpuść częścią bulionu do powstania sosu. Ragout możesz podać np. z ziemniakami czy ryżem. Ja tym razem postawiłam na makaron razowy. Nie zapomnij też o surówce
Z notatnika dietetykapuszki. Ugotowaną kaszę odsączyć i dodać do gulaszu, posolić, popieprzyć i ewentualnie doprawić ostrą papryką do smaku, wymieszać. Taki gulasz nie wymaga już dodatków w postaci surówek, ale można do niego podać ogórka kiszonego
Kulinarne przemysleniapiekarniku nie jest tłusty. Danie jest niezwykle proste oraz dość szybkie w przygotowaniu i już nie raz gościło na moim stole. Świetnie smakuje podane z pieczonymi ziemniaczkami i surówką. Składniki: 2 filety z kurczaka (około 600 g) 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano 1/2 cebuli 3-4 pieczarki 100 g szynki drobiowej 1/3 czerwonej papryki 125 g mozzarelli
Kuchnia MagdaLeny