surówka - 20359 przepisów (strona:115/1358)

Surówka z pomidorów i cebuli 109

Najszybsza i najprostsza surówka świata chyba, ale za to przepyszna. Po raz kolejny potwierdza się reguła: że w prostocie siła. Ta surówka ma w sobie "coś", ten smaczek robi całą robotę, cebula i ocet jabłkowy, rewelacja. Spróbujcie koniecznie, polecam. Pomidorowa surówka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Surówka z cukinii i papryki na zimę, do słoików 161

Jeśli macie nadmiar cukinii, zróbcie koniecznie ten przepis. Surówka, sałatka wychodzi przepyszna! Ja robiłam ją z podwójnej porcji i zastanawiam się czy czasem nie zrobić jeszcze jednej tury, bo jeden słoik nie postał nawet 24h w spiżarni ;) Surówka ta jest również idealna zaraz po przygotowaniu! Składniki: - 2 kg cukinii - 2 marchewki - 2 średnie cebule - 0,5 kg papryki (użyłam czerwonej(...)paski. Warzywa dodajemy do odciśniętej z soku cukinii. Dokładnie mieszamy. Z podanych składników przygotowujemy zalewę - wszystkie składniki zagotować. Ciepłą zalewą zalać cukinię. Mieszamy i odstawiamy na 2h. Gotową surówkę przekładamy do słoików ciasno. Pasteryzujemy 10 minut od zagotowania wody. Studzimy pod przykryciem. Przechowujemy w chłodnym i ciemnym miejscu. Smacznego! Źródło przepisu

CookYourself
Jesienna pekinka 88

Jesienna pekinka Surówka z kapusty pekińskiej często wita na naszym stole . Jest pyszna w każdej kombinacji a do tego błyskawiczna w wykonaniu . Kiedy nie bardzo wiadomo co podać jako przystawkę do obiadu , zazwyczaj wybór pada właśnie na surówkę z pekińskiej kapusty . Po naszemu pekinkę Ta kapusta ma jeszcze jedną zaletę , spokojnie dość długo może zalegać w lodówce bez uszczerbku(...)kostkę pomidory . Na koniec oczyszczona z nasion i pokrojona papryka . Warzywa mieszamy ręką , lekko ugniatając ,żeby pomidory puściły sok . Składniki na dresing mieszamy ze sobą i wlewamy do surówki . Ponownie mieszamy . Odstawiamy na około 30 minut . Serwujemy jako dodatek do dań obiadowych Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Jesienna pekinka pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kebabowa surówka z pekinki 4129

Kebabowa surówka z pekinki Pyszna surówka o smaku kebabu doskonała do frytek . Genialnie prosta , a do tego wegetariańska. Moi chłopcy nie przepadają za surowymi warzywami ale ta zrobiła pozytywne wrażenie . Świetnie nadaje się także do kanapek . Lubie ją w chrupiącej bułce z plastrem sera i szynki . To już bardziej mięsna wersja Dzisiaj towarzyszyła pieczonemu kurczakowi i była doskonałym dodatkiem Polecam(...)pieprzem . Mieszamy z majonezem i ketchupem . Odstawiamy na około 30 minut . Gotowe Smakuje doskonale w każdym towarzystwie Do tego chrupiące frytki i obiad jak marzenie … Smacznego ! Artykuł Kebabowa surówka z pekinki pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Surówka z pora 104

mnie idealna lekko ostro-słodka surówka pasuje do pieczonych czy smażonych mięs, szczególnie drobiu. Surówka z pora z dodatkiem jabłek wzbogacona smakiem prawdziwego i pysznego majonezu. Wspaniała do obiadu lub dań z grilla. Podałam ją do smażonego kurczaka w sosie ze słodkiej śmietanki i pieczonych ziemniaków. Obiad w tygodniu idealny! SMACZNEGO Składniki: 2 spore pory, tylko jasna część 3 duże

Zasmakuj Kuchni
Surówka z cukinii i papryki na zimę, do słoików 253

Jeśli macie nadmiar cukinii, zróbcie koniecznie ten przepis. Surówka, sałatka wychodzi przepyszna! Ja robiłam ją z podwójnej porcji i zastanawiam się czy czasem nie zrobić jeszcze jednej tury, bo jeden słoik nie postał nawet 24h w spiżarni ;) Surówka ta jest również idealna zaraz po przygotowaniu! Składniki: - 2 kg cukinii - 2 marchewki - 2 średnie cebule - 0,5 kg papryki (użyłam czerwonej(...)paski. Warzywa dodajemy do odciśniętej z soku cukinii. Dokładnie mieszamy. Z podanych składników przygotowujemy zalewę - wszystkie składniki zagotować. Ciepłą zalewą zalać cukinię. Mieszamy i odstawiamy na 2h. Gotową surówkę przekładamy do słoików ciasno. Pasteryzujemy 10 minut od zagotowania wody. Studzimy pod przykryciem. Przechowujemy w chłodnym i ciemnym miejscu. Smacznego! Źródło przepisu

CookYourself
Surówka z kapusty białej i kalarepy 119

Pysznych i zdrowych surówek nigdy dość. Dziś przedstawiam surówkę znakomitą, idealną do obiadu i do samodzielnego zajadania, jest przepyszna. Zdrowa surówka z białej kapusty kalarepy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i pomarańczą 128

obniża poziom cholesterolu we krwi,zmniejsza ryzyko ryzyko wystąpienia chorób serca a także poprawia stan skóry. Jedzmy zatem kiszoną kapustę w postaci surowej robiąc z niej przeróżne sałatki i surówki.  ok. 500 g kapusty kiszonej 1 marchewka 1 jabłko 1 pomarańcza 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka dobrego oleju (np tłoczonego na zimno) Kapustę kiszoną lekko posiekać. Marchewkę(...)jabłko zetrzeć do kapusty na grubych oczkach tarki. Połowę pomarańczy obrać z białych błonek,porozrywać na kawałki,dodać do kapusty. Z drugiej połówki wycisnąć sok,skropić nim surówkę. Dodać olej i posiekaną natkę,wszystko dokładnie wymieszać. Surówkę podawać do obiadu lub zjeść jako przekąskę

Kolorowa kuchnia Elki
Surówka z marchewki, jabłka i pora 119

Surówka z marchewki, jabłka i pora. Prosta, pyszna, idealna do drugiego dania. Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię surówki z marchewki. Dzisiejszą podałam w towarzystwie pysznych chrupiących kawałków kurczaka – domowe nugettsy Spróbujcie i Wy. Jak często piszę – w prostocie tkwi siła Składniki: 4 marchewki 1 jabłko 2 cm pora (biała część) około 2 łyżki majonezu(...)solą należy uważam, zależy od użytego majonezu, ja dodaję więcej pieprzu i niedużą ilość soli). Całość mieszamy, próbujemy. Opcjonalnie doprawiamy i / lub dodajemy majonezu lub jogurtu. Smacznego Do surówki użyłam majonezu lekkiego Społem Kielce, który otrzymałam jakiś czas temu w paczce niespodziance. Korzystając z okazji polecam Wam spróbować też innych produktów WSP Społem, w szczególności musztardy czeskiej i starofrancuskiej. Idealne

Słodkie okruszki
Surówka z kalarepy 212

Surówka z kalarepy to fantastyczna alternatywa do popularnych surówek do dań mięsnych. Jakże zdrowa, jakże smaczna, jakże szybka w przygotowaniu a kiedy jej spróbować jak nie w sezonie na kalarepę. Składniki na ok 4porcje: 2 średnie kalarepy 4 łyżki śmietany 18% płaska łyżka musztardy (kremowej) koperek suszony sól himalajska pieprz czarny Przygotowanie: Z kalarepy usuwamy liście i płuczemy pod bieżącą(...)grubych oczkach. Dodajemy musztardę, śmietanę, koperek oraz doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut najlepiej do lodówki. Przed podaniem ponownie mieszamy. Ps. : Ja osobiście do takich surówek używam soli himalajskiej co i Wam sugeruję

Mechanik w kuchni
SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY + FILMIK 468

Surówka z młodej kapusty jest smaczną surówką, z dodatkiem koperku przygotowywaną wiosną. idealna do dań obiadowych lub pieczonych mięs.  SKŁADNIKI :  1 główka młodej kapusty  1 marchewka 1/2 pęczka koperku 1 łyżka cukru 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki octu jabłkowego 1/2 łyżeczka pieprzu 1 łyżka oleju ( niekoniecznie(...)PRZYGOTOWANIE :   Kapustę myjemy, obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach, koperek siekamy. Do surówki dodajemy przyprawy, ocet, marchew i koperek. Dokładnie mieszamy ugniatając kapustę.  Przekładamy do miseczki i podajemy.  Smacznego.                                     Zapraszam

Kulinarne Fantazje Marioli
Surówka z kapusty pekińskiej 96

Dziś przychodzę do Was z surówką z pekińskiej kapusty z dressingiem ala coleslaw. Ta surówka to ukłon w stronę osób nietolerujących laktozy, czyli cukru występującego w mleku. Do jej wykonania sosu użyłam mleka bez laktozy. Składniki : 1 sztuka kapusty pekińskiej 1/3 szklanki mleka bez laktozy marki MLEKOVITA 1 marchewka 1 cebula 2 łyżki majonezu pół papryki czerwonej pół papryki żółtej(...)obie papryki i szczypiorek kroimy w drobna kosteczkę. Warzywa przekładamy do salaterki. Przygotowanie sosu: majonez, jogurt, cukier puder, ocet winny, sól i pieprz dokładnie mieszamy, powstałym sosem polewamy składniki surówki Mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Smacznego

Kasia i jej kobiecy świat
Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i suszonej śliwki 195

Uwielbiam takie surówki, kolorowe, pyszne, zdrowe i chce się je jeść więcej i nie wypada ale zajadamy. No ale tutaj można więcej i więcej, same witaminy, a jak zamiast majonezu dodacie jogurtu to będzie jeszcze zdrowiej. Zachęcam do zajadania surówek. Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i suszonej śliwki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Surówka z kalarepy, selera naciowego i papryki 113

Kolorowa surówka z kalarepy, selera naciowego i czerwonej papryki to świetny dodatek do obiadu. Zachwyca oko barwami, a podniebienie wiosennymi smakami. Kalarepa najsmaczniejsza jest na wiosnę i na surowo, ma wtedy najwięcej wartości odżywczych. Warto wybierać młode i zielone bulwy, bez pożółkłych liści i które nie są zbyt duże (max. 8-10cm). Kalarepa im jest starsza, tym jest twardsza(...)Warto o tym pamiętać na zakupach, tym bardziej, jeśli w planie jest surówka z kalarepy. Składniki na 4 porcje : 2 młode kalarepy (ok. 400g) 2 łodygi selera naciowego 1 niewielka czerwona papryka 20g rodzynek Sos: 1 łyżka dobrej jakości oliwy lub ulubionego oleju sałatkowego (do stosowania na zimno) 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżka keczupu sól i świeżo mielony pieprz

Dietolog
Surówka z kalafiora, jabłka i natki pietruszki 195

Banalnie prosta surówka z kalafiora. Robi się ją w pięć minut. Surowy kalafior jest chrupiący i sprężysty, ma lekko ostry posmak. Jeśli nie próbowaliście go na surowo, czas nadrobić zaległości. Jako dziecko nie znosiłam kalafiora. Zmieniło się to, gdy odkryłam, że tak na prawdę nie lubię bułki tartej zasmażanej z masłem, którą kalafior był polewany. Kiedy odkryłam kalafiora „saute(...)filmu, zamiast popcornu. Jeśli nie lubicie jego surowej wersji, nic nie szkodzi, gotujcie, parujcie, pieczcie lub przygotujcie sobie przepyszne kalafiorowe placki . A dla wszystkich, którzy mają ochotę spróbować, moja surówka z kalafiora z recepturą poniżej. Składniki na 2 porcje : 1 młody kwiat kalafiora 1 duże, soczyste i twarde jabłko 1/4 pęczka natki pietruszki łyżka soku z cytryny łyżka oleju lnianego

Dietolog