Polecam na kolację, a nawet na obiad. Dodatków nie potrzeba, za to można ją lekko podgrzać w piekarniku. Generalnie smakuje zarówno na zimno, jak i na
Zasmakuj KuchniJesienią zdecydowanie częściej przygotowujemy ciepłe śniadania i kolacje. Nie muszą być pracochłonne, aby posmakowały każdemu. Tradycyjne mleko z musli czy tosty z dżemem warto zastąpić bardziej
Moja smaczna kuchniaBardzo pożywna, dzięki dodaniu jajek i kiełbasy, ale też lekka i zdrowa, dzięki sałacie i jogurtu naturalnego. Dodatkowego słodko-wytrawnego smaku sałatce dodaje sos na bazie
Zasmakuj KuchniNie mogę uwierzyć, iż tak długo ociągałam się z nowym postem. Postaram się wkrótce nadrobić zaległości i przysiąść do tworzenia nowych przepisów a co za tym
mecooksSałatka z fig z rukolą i kozim serem Tę sałatkę po raz pierwszy zrobiłam całkiem przypadkowo. Byłam na wakacjach w miejscu gdzie figi rosną w każdym
mecooksSałata rzymska z rzodkiewką i creme fraiche Dzisiaj jako dodatek do obiadu (ale nie tylko do obiadu),chciałabym wam zaprezentować pyszną sałatkę pełną witamin, świeżości i
Mój pomysł naZdrowa Sałatka a'la Margaret Są takie dnie kiedy nie mamy ochoty zjeść niczego ciężkiego i wtedy idealnym pomysłem jest sałatka. Taki dzień był właśnie
Mój pomysł naMarchewka ze słonecznikiem Zdrowa, pyszna i soczysta marchewka, którą bardzo lubię w wersji ze słonecznikiem. Aromatyczny prażony słonecznik znakomicie współgra z marchewką. Przepis: Składniki: 4
Mój pomysł naSałatka makaronowa z bazyliowym pesto Łatwy i tani sposób na szybką i prostą sałatkę makaronową. Tylko 3 składniki a sałatka jest naprawdę dobra. Wyśmienita na
Mój pomysł naMizeria z zielonych ogórków Przepraszam, że znowu tak mało mnie na blogu, niestety czasem tak jest, w tym zabieganym świecie. Ostatnio też chorowałam i tak
Mój pomysł naJeśli lubisz ciecierzycę, zwaną także "włoskim grochem" musisz koniecznie przygotować hummus. To pasta pochodząca z Libanu, w skład której, poza wchodzi pasta sezamowa tahini, czosnek, oliwa
Moja smaczna kuchniaPomysł idealny na jesienne chłodne dni. Taką sałatkę przygotowujemy w piekarniku, najlepiej smakuje na ciepło. Doskonała na lekka kolacje lub jako dodatek do mięs. Składniki ok
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPrzepis autorski (mój). Miałam ochotę na sałatkę z kurczakiem i chrupiącymi nasionami dyni oraz słonecznika. Po przeglądzie lodówki i pod wpływem chwili powstała właśnie taka
Di gotujeTę sałatkę nazywam imprezową, bo robi się ją bardzo szybko:). A kiedy nadchodzi impreza i trzeba wykarmić kilka osób, bazuję na takich właśnie szybkich i nieskomplikowanych
Szefowa kuchni"Tak aromatycznej i pysznej sałatki jeszcze nie jadłem" - usłyszałam od mojego Męża, gdy zrobiłam (wymyśloną przez siebie) sałatkę po raz pierwszy do wieczornego domowego seansu filmowego
Zasmakuj Kuchni