Takie pożywne sałatki są znakomite na te jesienne chłody. Dodają nam energii i brzuch syty się czuje. Polecam wszystkim smakoszom owoców morza a także wszystkim którzy
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 200 g białego ryżu; 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (waga netto, po odsączeniu 130 g); 1 puszka kukurydzy konserwowej (waga netto, po odsączeniu 285
Gospodyni MiejskaTa sałatka kojarzy mi się z wczesną jesienią. Kiedy na straganach są dorodne kalafiory i najsłodsze pomidory pod słońcem. Kiedy w sklepach jest tegoroczny mrożony groszek
Posadzone i zjedzoneSałatka nieco dziwna na pierwszy rzut oka, ma trzy proste składniki, które jak się okazuje świetnie ze sobą współgrają:). Makaron tortellini, brokuł i marchew gwarantują smaczną
Szefowa kuchniZamiast klasycznego kalafiorka polanego masełkiem z bułeczka polecam do obiadu taka prostą sałatkę. Kalafior świetnie komponuje się z koperkiem oraz lekkim sosem czosnkowym i doskonale pasuje
Monia miesza i gotujeSkładniki: 1/2 główki małej kapusty czerwonej 1 marchewka 1 mała cebula 1 jabłko (szara reneta) 20 dag kukurydzy z puszki sól Sos: 3 łyżki majonezu 2
Qchnia po prostuSałatka ” Słowiańska „ Znowu zapowiada się długi weekend , a co za tym idzie , możliwy jest najazd gości , więc wypada się jakoś przygotować . Na takie niespodziewane
Ogrodnik w podróżySałatki są najlepszym i najsmaczniejszym sposobem, aby szybko zaspokoić głód po powrocie z pracy lub przed udaniem się na spoczynek. Dobrodziejstwem niemalże każdej sałatki są zawarte
Kuchcik gotujeBardzo smaczna i nieskomplikowana sałatka. Do przygotowania potrzebujemy tylko kilku warzyw i majonez, żadnych przypraw ani zbędnych dodatków. Składniki … Czytaj dalej →
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyWłaśnie teraz, na kilka miesięcy przed końcem roku, jest najlepszy czas na zmiany, także w naszej kuchni. Warto zapełnić wolne miejsce nowym sprzętem, niezbędnym w każdej
Moja smaczna kuchniaDziś sałatka, pyszna, pożywna i aromatyczna. Do sałatki użyłam świeżej fasolki ale rewelacyjnie nada się też mrożona. Bundz to ser z mleka owczego, kremowy, pyszny i
Moje Małe CzarowanieProsta, pyszna z aromatycznym dressingiem. Składniki 250 g żółtych pomidorów 1 szalotka szczypiorek bazylia 50 ml oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka musztardy
R'n'G KitchenCharakterystyczny smak rukoli i szynki parmeńskiej został przełamany słodyczą żurawiny i delikatnego sera. Okazało się, że nic więcej oprócz soli, świeżo zmielonego pieprzu i oliwy z
Zasmakuj KuchniAwokado albo smaczliwka (Persea Scheffer) to daleki kuzyn gruszki. Uchodzi za jeden z najbardziej wartościowych darów natury. To prawdziwa skarbnica cennych składników i najlepsze „paliwo” dla
mojewypiekiinietylko