Znowu użyłam oleju, który dostałam do testów. Niestety oleju ubywa a jest smaczny. Widziałam olej Rapso w sklepie, ale zwyczajnie mnie na niego nie stać. Używam
Ewa w kuchnigłówki młodej kapusty... jest niezastąpiona przy wiosenno-letnim obiadku ;)Składniki: 1 główka młodej białej kapusty, 2 marchewki, pół pęczka koperku, szczypta kwasku cytrynowego, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka cukru, sól, pieprz. Przygotowanie: Młodą kapustę szatkujemy i solimy, odstawiamy na około 20 minut. Następnie dodajmy startą na tarce marchewkę. Polewamy oliwą(...)oliwek, przyprawiamy pieprzem, cukrem oraz kwaskiem cytrynowym. Na samym końcu siekamy drobno świeży koperek i dodajemy do surówki. Mieszamy dokładnie. Najlepsza jest przyrządzona 2 godziny przed podaniem
Aga w kuchniSurówka z młodej kapusty...Zdrowo chrupiąca.Pysznie kolorowa.Pełna witamin.Niezastąpiony dodatek do obiadu.Spróbujcie! Nie pożałujecie!Składniki:1/2 główki małej, młodej kapusty (około 500 g);2 małe marchewki (około 100 g);1 mała, biała cebula;1/2 natki pietruszki;1 ząbek czosnku;4 łyżki oleju/oliwy;2 łyżki białego octu winnego lub soku z cytryny;1 łyżeczka(...)Pieprz. Sposób wykonania:Kapustę umyć, osuszyć, drobno poszatkować.Marchewkę umyć, osuszyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do kapusty.Cebulę obrać, drobno posiekać, dodać do surówki.Natkę pietruszki drobno posiekać, czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do surówki.Wszystkie warzywa ze sobą wymieszać. Polać olejem/oliwą, octem/sokiem z cytryny, dodać cukier i dokładnie wymieszać.Całość
Gospodyni MiejskaSkładniki: kapusta kiszona 1/2 kg, ogórek zielony 1 sztuka, cebula 1 sztuka, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, oliwa z oliwek 3 łyżki, koperek
W Mojej Kuchni LubięZapowiadana surówka z młodej kapusty.Składniki:-pół główki kapusty-jedna duża marchewka-jabłko-szczypior-koperek-sok z cytryny do smaku-2 łyżki oleju-przyprawa warzywna Kapustę drobno szatkujemy. Obrane jabłko i marchewkę tarkujemy na grubych oczkach. Szczypiorek i koperek drobno kroimy.Wszystko łączymy w misce, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny
Maminek kulinarnySkładniki: 1/2 młodej kapusty 1 marchewka 1/2 cebuli 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przygotowania
A Ty Smakuj Mnieskładnika - młodej białej kapusty, może być tak pyszna! Zawsze dodaję do surówki z kapusty startą marchewkę i inne warzywka: paprykę, kukurydzę, rzodkiewkę, ogórka - w celu urozmaicenia smaku. A tym razem z braku czasu znalazłam na blogu Joasi - Kulinarne Szaleństwa Margarytki szybciutką i prościutką surówkę koperkową. Myk, myk i surówka była zrobiona, a jej pierwszy(...)prostocie sprawdza się tutaj w 100%. Składniki: 1/4 dużej młodej kapusty 1 łyżka posiekanego koperku szczypta soli kilka kropli soku z cytryny płaska łyżeczka cukru łyżka oleju Wykonanie:Kapustę kroimy nożem cienko lub szatkujemy szatkownicą. Lekko solimy i ugniatamy delikatnie rękoma. Odstawiamy na 10-15 minut. Następnie surówkę doprawiamy cukrem, cytryną, olejem, dodajemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy
Walijskie Pichceniesurówka z młodej kapusty i rzodkiewki jest prosta do przygotowania i bardzo smaczna. Stanowi idealny dodatek do obiadu w czasie upalnych letnich dni. Doskonale pasuje również do grillowanych mięs czy burgerów. Poza sezonem można użyć kapusty pekińskiej lub zwykłej białej, choć wiadomo, że ta młoda jest najpyszniejsza. [embed]https://youtu.be/AfACmfYch9w[/embed] Składniki na szybką surówkę z młodej(...)/caption] Zobacz inne przepisy na surówki z młodej kapusty: Zielona Surówka Z Młodej Kapusty Pyszna Surówka Z Młodej Kapusty Szybka Surówka Z Kapusty I Kukurydzy Prosta Surówka Z Młodej Kapusty Surówka Z Młodej Kapusty Artykuł Szybka surówka z młodej kapusty i rzodkiewki pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnemłodej kapusty z dużą ilością świeżego koperku. Idealna jako dodatek do wiosennego obiadu. Ja bardzo lubię wszelkiego rodzaju surówki z kapusty ale ta jest zdecydowanie moja faworytką. Nie potrzebuję do niej nawet oliwy, dodaję ją przed samym spożyciem, by kapusta zbyt mocno się nie zmorzyła. Bardzo łatwa i bardzo smaczna... ;-)Składniki:- 1 główka młodej kapusty (moja
Smaczne Zdrowewarzyw :)Składniki:1 mała główka młodej kapusty1 mała cebulka1 pęczek koperkusól, pieprzsok z cytryny do smaku1-2 łyżki oleju rzepakowego1 łyżeczka cukruSposób przygotowania:1. Kapustę oczyścić z liści wierzchnich, poszatkować. Delikatnie nasolić i odstawić na 10 minut.2. W międzyczasie posiekać cebulkę i opłukany koperek. Dodać do kapusty. Wymieszać czystą dłonią.3. Do surówki dodać cukier, odrobinę pieprzu
Kuchnia domowa AniOstatnio taka surówka króluje u nas na stole. Jest nie tylko pyszna, ale szybka do przygotowania. Polecam!Składniki:0,5 główki młodej kapusty1 marchewka2-3 łyżki siekanego koperkusólpieprz2 łyżki olejusok z cytrynySposób przygotowania:1. Kapustę szatkujemy, obraną marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.2. Warzywa mieszamy, solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy olej i sok z cytryny
Kuchnia domowa AniOgromną mam ostatnio ochotę na wszystko z pomidorami - koniecznie świeżymi. A że pomidory są zdrowe i lekkie to można sobie na nie pozwolić w dużych ilościach
Kuchnia domowa Anichyba wszyscy. Pamiętam, że ja sama po raz pierwszy zrobiłam ją kilka lat temu. Najlepiej smakuje przygotowana z młodej kapusty, gdyż kapusta jest soczysta i krucha. Używając świeżej kapusty nie trzeba dodawać zbyt dużo soli aby zmiękczyć kapustę. Surówka ta idealnie sprawdza się podana do każdego rodzaju mięsa. Pasuje zarówno do kurczaka jak i mięsa wołowego czy wieprzowego(...)czym warto pamiętać przygotowując surówkę z młodej kapusty. Jeśli nie mamy jabłka możemy użyć octu jabłkowego. Jedna do dwóch łyżek wystarczą. Do surówki możemy dodać świeżą natkę pietruszki. Lubisz surówki? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Surówkę z czerwonej kapusty. The post Surówka Colesław z młodej kapusty appeared first on MeCooks
mecooksproste to i smaczne..Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni..olej rzepakowy idealnie nadaje się do surówek.. ½ niedużej główki młodej kapusty szczypiorek kilka rzodkiewek sól, pieprz sok z cytryny 1 -2 łyżki oleju rzepakowego Kapustę oczyścić i poszatkować.Rzodkiewki i szczypiorek pokroić i dodać
Moje domowe kucharzeniemacie takich pod ręką, to można je zastąpić w drodze wyjątku zwykłym ogórkiem szklarniowym. Surówka z młodą kapustą , ogórkiem i majonezem super sprawdzi się do schabowego, czy jako surówka do grilla . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z młodej kapusty z koperkiem i ogórkiem – Składniki: pół główki średniej białej kapusty(...)push({}); Przepis na surówkę z młodej kapusty z ogórkiem i majonezem: Kapustę pozbawić ciemnych, brzydkich zewnętrznych liści. Następnie umyć ją, osuszyć, pokroić na ćwiartki i drobno poszatkować liście (głąb wywalić), posypać solą (ok. 1/4 łyżeczki), przemieszać i odstawić na ok. 15-20 minut, by kapusta nieco zmiękła. Po tym czasie lekko pościskać kapustę dłońmi i zlać soki, które
Kulinarne Przeboje