Banalnie prosta surówka z białej kapusty. Lubię jak coś mi chrupie w ustach :) Wiecie, że Kapusta jest bardzo dobrym źródłem witaminy C, a ta kiszona ma jej jeszcze więcej. Poza tym kapusta j est dobrym źródłem witaminy A (zwłaszcza kapusta czerwona i włoska) witamin z grupy
Domowa Kuchnia u Mamyciągu dnia ;-) Szczególnie te pieczone i gotowane. Dorsz o cytrusowej nucie jest bardzo delikatny, lekko kwaskowaty. Warta spróbowania propozycja na lekki obiad. Brakowało mi tylko do niego surówki z czerwonej kapusty ;-) Przepis pochodzi z książki 'Dieta pielęgnacyjna. Zdrowa skóra, piękne włosy' wyd. Astrum. Składniki -50 dag filetów z dorsza -1 szkl. mleka -1 łyżka mąki -2-3 łyżki jogurtu naturalnego
Zielona KuchniaLekki i zdrowy. Smakuje idealnie zarówno z frytkami i warzywami na parze, jak i ziemniaczkami z surówką z kiszonej kapusty ;-) Składniki -ok. 50 dag dorsza -kilka gałązek natki pietruszki -1-2 łyżki oliwy -sok z połowy cytryny -sól, pieprz Przygotowanie Rybę umyć, osuszyć. Skropić obficie sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Natkę pietruszki umyć i posiekać, zmiksować z oliwą
Zielona KuchniaZnakomicie zastępuje surówkę z młodej kapusty. Warto spróbować. Składniki : -kilka liści kapusty pekińskiej -marchew -jabłko -kawałek pora -posiekany koperek -sól, cukier, olej Oddzielamy liście kapusty i kroimy na kawałki. Pora kroimy na drobno. Obieramy jabłko i marchew i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Dodajemy koper, doprawiamy do smaku, skrapiamy olejem, mieszamy i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnySurówka z białej kapusty z piklami i sosem musztardowym Składniki: ok. 1/4 główki białej kapusty Pół słoiczka 300 ml pikli / w zamian mogą być kiszone ogorki pęczek koperku 2 łyżeczki musztardy sarepskiej ewentualnie sól, pieprz Wykonanie: Kapustę szatkujemy, pikle ,a jeżeli ich nie mamy możemy je zastąpić ogórkami kiszonymi -kroimy na mniejsze kawałki, koper siekamy, dodajemy musztardę i wszystko
W Moim Magicznym Domupaprykę czy cukinię. Wybór mięsa również jest dowolny, choć w oryginalnych przepisach, placki podaje się z gulaszem wołowym i ja taki dzisiaj właśnie polecam. Do tego pyszna surówka z białej kapusty . Składniki na gulasz: 600 g wołowiny pieczeniowej 2 łyżki smalcu 2 łyżki mąki 1 średnia cebula 1/2 czerwonej papryki 1 papryczka chili 1 łyżka przecieru pomidorowego
Gosia gotujeDziś prosta i smaczna surówka z czerwonej kapusty do obiadu! Jest pyszna, i myślę, że każdy ją polubi, kto nie próbował :). Składniki (dla 2-3 osób): 1/4 główki czerwonej kapusty 1/2 niewielkiej czerwonej cebuli 1 marchewka 1 kwaśne jabłko 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz odrobina cukru 1-2 łyżki majonezu Przygotowanie: Kapustę myjemy, osuszamy i drobno szatkujemy
Gotuj z Mąkąprzeszło przyprawami po czym obsmażyć na złoty kolor. Podlać wodą, dodać por i marchewkę, majeranek, namoczone grzyby i dusić do miękkości. Zagęścić sos mąką i śmietaną. Najsmaczniejsza z surówką z czerwonej kapusty. Smacznego Artykuł Kaczka duszona z grzybami pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniapiekarnika wyjdą zdecydowanie zdrowsze:) Pieczemy je w 180 C przez 20 min. Podajemy z ulubioną kaszą. Ja dziś zamiast kaszy zjem spoooorą porcję surówki z kiszonej kapusty:)) W tych kotlecikach najlepsze jest to, że trzy sztuki na pewno nie pójdą nam w boczki
Mamuśka wraca do formyDziś proponuję danie z wątróbki.Najsmaczniejsza według mnie jest wątróbka drobiowa.Odpowiednio usmażona z cebulką i jabłkiem a do tego ziemniaczki i surówka z kiszonej kapusty SKŁADNIKI ok.400g wątróbki drobiowej 3 cebule duże jabłko lub dwa mniejsze 1/2 szklanki mąki szklanka mleka sól,pieprz majeranek olej lub masło klarowane do smażenia WYKONANIE Wątróbkę dokładnie oczyszczamy z włókien i żyłek wkładamy
Mała w garnku mieszatakie połączenia smakowe, które zapamiętuje się na całe życie. Drożdżowe i surówka z czerwonej kapusty mojej mamy czy szarlotka jaką piekła babcia Manisia, a może kurka w owocach wg babci Hali... Pamiętam tez smak drożdżówkę z serem jakie kupowałam sobie w sklepie obok liceum. Kiedy zobaczyłam to ciasto na blogu Bajkorada wiedziałam, że będzie nam smakować. Drożdżówka
Dzieje kuchennej Wiewiórysię zestaw obiadowy. Dressing z tego przepisu wychodzi taki słodkawy z wyraźną nutą cytrynową, co szczerze mówiąc, bardziej przypadło mi do gustu niż klasyczna śmietana Polecam też szybką surówkę z młodej kapusty , też jest przepyszna! Scroll down for recipe in English Szybka sałata z dressingiem śmietanowym (4-5 porcji) Składniki: 200 g ulubionego miksu sałat 200 g śmietany
karmelowyMrożony jogurt truskawkowo - miętowy z jagodami goji Omlet biszkoptowy z koktajlem truskawkowym i kokosem Owsianka z truskawkami Semifreddo jagodowo-truskawkowe Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet truskawkowy Surówka z młodej kapusty z truskawkami Truskawkowa kasza manna Truskawkowy koktajl na maślance Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Woda truskawkowo - miętowa
Moja smaczna kuchniasolimy, pieprzymy, posypujemy roztartym w dłoniach majerankiem. Przekładamy do garnka z usmażoną cebulą. Podgrzewamy całość, aby smaki wzajemnie się przeszły. U mnie podawana jest z kiszonym ogórkiem lub surówką z kiszonej kapusty, bo takie zestawienie pasuje nam najbardziej
Walijskie Pichcenieminut, urządzenie piecze na termoobiegu w minimalnej ilości tłuszczu, w piekarniku też można upiec na termoobiegu w 200 C podać z ugotowanymi, tłuczonymi ziemniakami z natką pietruszki, surówką np. kiszona kapusta i ogórek zielony dorsz jest bardzo soczysty, aromatyczny i smakuje na ciepło i na zimno............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię