jajko przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa 300g pieczarek 1 cebula 1/3 główki kapusty 1 czerwona papryka 2 ogórki kiszone 2 puszki krojonych pomidorów 1/2 szklanki pikantnego ketchupu opcjonalni 1/3 szklanki bulionu lub wody 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżka posiekanej natki pietruszki olej do smażenia(...)niewielkiej ilości oleju, ze wszystkich stron na rumiano *** *** Mięso zdejmujemy z patelni, a na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki z cebulką *** *** Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kapustę i całość przesmażamy przez chwilę *** *** Ogórki kroimy w plasterki, a paprykę w kostkę *** *** Na patelnie dodajemy pomidory z puszki, ketchup oraz ogórki i paprykę. Całość mieszamy, doprawiamy cukrem i jeżeli
Blog z Apetytemduszone w młodej kapuście Szybkie, łatwe i przepyszne danie obiadowe. Polędwiczka duszona w pysznym sosie z warzywami, to potrawa, która z pewnością zasmakuje całej rodzinie. Polecam ją podać z młodymi ziemniaczkami posypanymi świeżym koperkiem. Obiad palce lizać! Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 1 główka młodej kapusty 2 pomidory 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) olej(...)delikatnie rozbijamy i nacieramy z dwóch stron solą oraz pieprzem, odkładamy na około 15 minut *** *** Kapustę grubo szatkujemy *** *** Polędwiczkę podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, z każdej strony do mocnego zrumienienia *** *** Mięso zdejmujemy z patelni, a na ten sam tłuszcz wykładamy pokrojoną kapustę *** *** Na kapustę wykładamy pokrojone w dużą kostkę pomidory oraz paprykę. Całość zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy oraz ziele
Blog z ApetytemKrokiet, to farsz zawinięty w naleśniku, panierowany i usmażony. Farsze mogą być dowolne, z grzybami, kapustą, serem, z mięsem, czy mieszane. U nas każda wersja jest dobra. Tym razem zrobiłam z mięsem, ale nie tradycyjnie z mielonego gotowanego, tylko z surowego. Miałam tylko mięso mielone, i tak powstały takie krokiety. Polecam, są pyszne :) Krokiety(...)Mięso nakładam na naleśniki i zwijam krokiety. Każdego panieruję w jajku i bułce tartej, smażę na oleju na rumiano z obu stron. Krokiety można podać z surówką lub w towarzystwie czerwonego barszczu. polecam też rybne pierożki z dorsza, proste i smaczne:) Krokiety z mięsem mielonym Krokiety z mięsem mielonym Krokiety z mięsem mielonym Krokiety z mięsem mielonym jeszcze parę
Takie tam pichceniełyżka cukru 1 szklanka mleka 1/4 kostki masła 3 żółtka sól Farsz: 1 pierś kurczaka 1 kapusta pekińska ok 1 -1,5 kg 1 puszka kukurydzy konserwowej 2-3 czerwone cebule 2-3 ogórki kiszone 10 dag żółtego sera 1/2 kg pieczarek sól przyprawa kebab-gyros Sos czosnkowy: 3 łyżki śmietany 18% 3-4 łyżki majonezu 2 roztarte(...)Pieczarki kroję w plastry, podsmażam na łyżce masła i odstawiam do przestygnięcia. Kapustę pekińską siekam, solę i odstawiam. Cebulę kroję w plasterki, kukurydzę osączam, ogórki kroję w plastry, żółty ser- w kostkę. Wszystko razem mieszam z kapustą. Składniki sosu mieszam ze sobą i odstawiam. Wyrośnięte ciasto uderzam kilkakrotnie dłonią w celu jego odgazowania, następnie wyjmuję
Bea(u)ty kitchenSkładniki: 6 średnich pomidorów; 1 średni ogórek wężowy; Opakowanie sera feta dobrej jakości (waga netto, po odcedzeniu 270 g); Garść czarnych oliwek (powinny to być
Gospodyni Miejskasmażenia. Polecam! Składniki: 500g mięsa mielonego wieprzowego 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1 jajko 1/2 szklanki mąki- do obtoczenia klopsików 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 1 cebula 1/2 cukinii 2 ząbki czosnku 2 pomidory 1 szklanki bulionu 3 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, majeranek, bazylia, oregano, papryka słodka i ostra olej(...)smaku i opcjonalnie możemy dodać śmietankę. Całość posypujemy suszoną bazylią *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: LENIWE GOŁĄBKI PRZEPIS TUTAJ KLOPSIKI DUSZONE W MŁODEJ KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY
Blog z ApetytemNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Camilla w kuchniRibollita - toskańska zupa z fasoli, którą dziś możemy znaleźć w menu renomowanych restauracji wywodzi się, podobnie jak pizza, z kuchni chłopskiej, a jak powszechnie wiadomo
Cztery Fajerysosem czosnkowym, tzatziki albo ulubioną surówką. Możecie również pokombinować z dodatkami, np. zamiast kiełbasy dodać boczek, albo w wersji wegetariańskiej w ogóle zrezygnować z wędlin. [embed]https://youtu.be/gbZt3J4prP8[/embed] Składniki na placek ziemniaczany z piekarnika (średnia blaszka): około 10 średnich ziemniaków 2 jajka około 200 g ulubionej kiełbasy średnia marchew 2 cebule papryka czerwona 2-3 łyżki mąki pszennej(...)Cukinią Pieczone Placki Ziemniaczane Z Pieczarkami Ziemniaki Faszerowane Boczkiem I Serem Pizza Na Placku Ziemniaczanym Pyszna Zapiekanka Ziemniaczana Naleśniki Ruskie Z Serem Żółtym Szare Kluski Z Boczkiem I Kapustą Kiszoną Zapiekanka Ziemniaczana Z Pieczarkami Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanym I Mięsem Mielonym Młode Ziemniaki Zapiekane Z Boczkiem Prosta Zalewajka Z Ziemniakami Artykuł Placek ziemniaczany z piekarnika pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneSałatka z zupek chińskich z kurczakiem gyros – przyznam się bez bicia.. że makaron z zupek chińskich to do zdrowych nie należy, ale czasami –
Kulinarne PrzebojePomidory z mozzarellą i pesto to błyskawiczna przystawka, która świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Delikatna i bardzo aromatyczna. Składniki oraz szybki przepis są poniżej…
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kapusta o tej porze roku jest najsmaczniejsza, w kilka chwil można z niej zrobić surówkę , przygotować na ciepło z koperkiem , może być dodatkiem do mięsa np. żeberek. Młoda kapusta kiszona też jest pyszna. A teraz wymyśliłam sobie, że z główki kapusty przygotuję dwie potrawy: młodą kapustę na gęsto z pieczarkami i gołąbki. Jak mówi mój mąż, moja żona gotuje(...)gołąbkowego, czyli 3 w 1, zero waste u nas nic się nie marnuje: 6 dużych liści młodej kapusty 400 g mięsa mielonego ( wołowo-wieprzowego ) ½ szklanki (poj. 250 ml) suchego ryżu 2 łyżki domowej prażonej cebulki lub ze sklepu 3 mini papryki ( czerwona, żółta i pomarańczowa) lub 1 duża 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 jajko sól i pieprz mielony
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki na 7 tortilli: 7 placków tortilli z TEGO przepisu lub kupnych 2 pojedyncze filety z kurczaka pół główki kapusty pekińskiej 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 15 dkg żółtego sera olej przyprawa do kurczaka *** W pierwszej kolejności musimy przygotować placki tortilli, przepis i instrukcje wykonania znajdziecie TUTAJ . Oczywiście można też kupić gotowe placki jednak(...)rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy mięso, krótko, na dość wysokim ogniu, ciągle mieszając – do zrumienienia *** *** Kapustę pekińską drobno szatkujemy, paprykę tniemy w paseczki a ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Na brzegu każdego placka tortilli układamy porcje usmażonego kurczaka, kapusty, papryki i sera żółtego *** *** Tortille zwijamy: najpierw zawijamy spód do góry, następnie boki do środka
Blog z Apetytemporcje: 4 placki tortilli (przepis na domowe placki znajdziecie TUTAJ ) 1 filet z kurczaka pół główki kapusty pekińskiej 4 łyżki kukurydzy konserwowej pół czerwonej papryki 1 zielony ogórek 1 czerwona cebula przyprawa do gyrosa sos : 2 łyżki majonezu, 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego, 3 łyżki pikantnego ketchupu, 1-2 przeciśnięte ząbki czosnku *** Filety z kurczaka(...)najmniej 30 minut *** *** Kapustę pekińską drobno szatkujemy *** *** Paprykę oraz ogórka kroimy w kostkę, a cebulę w piórka *** *** Przygotowujemy sos: mieszamy ze sobą majonez, jogurt, ketchup oraz przeciśnięty czosnek *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy mięso, często mieszając – do zrumienienia *** ***Placki tortilli przez chwilę podgrzewamy na patelni. Na brzegu każdego placka układamy porcje warzyw: kapustę, paprykę, ogórka, kukurydze oraz
Blog z Apetytemwstać, tak by się jeszcze poleżało pod ciepłą kołderką. W święta nie objadłam się jakoś specjalnie. Największym powodzeniem ciszył się mój sernik szafranowy z bezą, no i oczywiście barszcz czerwony z uszkami. Zostało go jeszcze na dzisiaj. Zabielę go i zjemy z fasolą. Po białym barszczu z grzybami zostały tylko wspomnienia. Na wywarze z borowików i czosnku smakował wspaniale(...)żurawina popęka, całość zgęstnieje, a woda odparuje. Na talerze wyłożyć po 2-3 łyżki sosu żurawinowego, a na nim pokrojone w plastry roladki. Podawać z ryżem i surówką z kapusty
Czerwień i błękit