samej śmietanie i mące smażymy około 10 minut z obu stron aż będą rumiane. Wykładamy na talerz usmażony kotlet i seler dekorujemy listkiem lubczyku. Podajemy z dowolnie wybraną surówką. Smacznego
kgwjanczewoJeden z moich ulubionych ekspresowych sosów. Jego składniki prawie zawsze są pod ręką, nadaję się do surówek, sałatek, mięs i nie tylko 3 łyżki oleju 3 łyżki musztardy 3 łyżki miodu sok z 1/2 cytryny Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i gotowe
Jadło i czytadłoSmaczna soczysta pierś, w gyrosowej marynacie. Doskonała do sałatek i dań obiadowych. U mnie podana z pieczonymi ziemniaczkami i surówka z pekinki :) Składniki - duża podwójna pierś z kurczaka Marynata - czosnek granulowany 2 łyżeczki - przyprawa kebab-gyros 2 łyżki - ocet winny kilka kropel - olej 2 łyzki Wykonanie Pierś dokładnie myje i odcinam zbędne części ( tłuszczyk, żyłki ) Następnie odcinam polędwiczki i przekrawam
Kuchnia z widokiem na ogródprzegryzło. Smażymy na rozgrzanym oleju, zazwyczaj utrzymując przez cały czas maksymalną temperaturę przez około 5 minut z każdej strony. Podajemy jako główny składnik obiadu z ziemniakami, kaszami, ryżem i surówką, lub w wersji typowo studenckiej: w bułce z ketchupem. Na zdjęciu kotlety w zbiorczym akcie bez akompaniamentu, przepraszam za jakość zdjęcia. Koszt całości: 18 zł (z kilograma uzyskujemy
Tanie przepisy studenckiepotrzeby podlać wodą) W trakcie dodać wymoczone rodzynki, dosmaczyć solą i pieprzem, zagotować, doprawić ewentualnie sokiem z cytryny. Tak przyrządzone mięso jest bardzo smaczne, możemy podać do niego jedynie surówkę. U mnie jest to marchewka z groszkiem
Proste PotrawySURÓWKA--topinambur 4 sztuki ,1 jabłko 1 marchewka ,1cebula czerwona-olej truflowy,ale moze byc inny...WYKONANIE.....wszystko starkować ,doprawic do smaku...SMACZNEGO
w mojej kuchnikostki rosołowej 1/4 w 1/3 szklanki wody) z 1 łyżką śmietany. Na koniec dodajemy sok z połowy cytryny. Rybę podałam z marynowaną papryką. Świętnie będzie też pasował ogórek czy surówka z kapusty. Ciekawa jestem czy Ty często jesz ryby? :) A jakie są Twoje kuchenne dziwactwa? :) Piszcie, komentujcie, czekam z niecierpliwością
Mój Smak na Życiezłoty kolor. Następnie nałożyć pieczarki i na każdym filecie plaster sera korycińskiego, przykryć pokrywką, dosmażyć na wolnym ogniu, do rozpuszczenia sera. Podawać z kluskami śląskimi i surówką z kapusty pekińskiej Napiszę tu trochę o tym smacznym serku korycińskim http://www.ser-korycinski.pl/ Ser jest w pełni naturalny, bez żadnych konserwantów i bez żadnych chemicznych polepszaczy. Produkowany jest z najwyższej
Kuchnia Danusitłoczenia na zimno. Jego wysoką jakość zapewnia stała kontrola nad procesem tłoczenia. Olej ten ma złocisty kolor i charakterystyczny, lekko goryczkowy smak, dzięki czemu stanowi doskonały dodatek do sałatek, surówek, dipów, sosów, past serowych, gotowanych warzyw i innych potraw na zimno. Składniki fusilli czyli świderki FABIJAŃSCY olej lniany OLEOFARM filtrowana woda- ja używam dzbanka DAFI pieprz ziołowy Skworcu
Z Kuchni Do KuchniZdecydowanie jest to sałaty element mojej kuchni i staram się wpleść ją do przeróżnych potraw. Sałatka ta świtanie pasuje do wszelakich mięs, ziemniaków czy ryżu. Świetna alternatywa do tradycyjnych surówek. Przygotowanie nie należy do specjalnie skomplikowanych i wymaga tylko chwile czasu na pokrojenie wszystkich składników. Sałatka ta super też sprawdza się jako chłodnik w cieplejsze dni spożywana bezpośrednio po uprzednim
Kuchnia Pełna Pasjinastępnie wyłączyć ogień,przykryć patelnię pokrywką i pozostawić na kilka minut,by doszła.Można posypać suszonym,roztartym w palcach majerankiem,posolić i oprószyć pieprzem.Podawać z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty ważne: Watróbkę zawsze solimy na końcu,w innym razie będzie po prostu twarda.Im krócej będzie smazona tym delikatniejsza i aksamitna w smaku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!oraz płatki papryki. Rozwijamy folię aluminiową, układamy na niej plastry pomidorów a na nie makrelę. Zawijamy folię. Pieczemy w 180 stopniach ok. 30 minut. Podajemy z ulubionymi surówkami, cytrynką, chlebem albo ziemniakami. pieczona makrela
Bon Appetit Małgorzatysmakowe to koperkowy, estragonowy i czosnkowy. Ja użyłam dziś koperkowego i estragonowego i muszę przyznać, że fajnie podkręciły smak zalewy. Na pewno świetnie sprawdzą się w różnych sałatkach czy surówkach. Ale dziś akurat są ogóreczki, które będą jak znalazł na zimę. A na dowód jakości produktów tej firmy są certyfikaty i nagrody : Znak jakości Q, czy Złoty Laur Konsumenta
Ewa w kuchnimiesiącu serwuję rodzince na obiad smażoną drobiową wątróbkę z cebulą. Uważam, że to smaczny, szybki i tani obiad. Rewelacyjnie komponuje się jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, albo po prostu ze świeżą bagietką.Składniki:ok 1kg cebuli600 g wątroby drobiowej łyżka sklarowanego masła do podsmażenia cebuliolej do smażenia wątróbkisólpieprz majeranekWykonanie
Walijskie Pichcenieciasta uformować wałek, pokroić na skośne kawałki jak na kopytka, wrzucić do osolonej wody i gotować 5 -7 minut od momentu wypłynięcia. Osączyć i polać stopionym masłem. Podawać z surówką z kiszonej kapusty
Anioły w kuchni