masy formuję owalne kotleciki. Kotlety dokładnie obtaczam w mielonych orzechach laskowych. 3. Na patelni rozgrzewam olej, układam kotlety i smażę na rumiano z dwóch stron. Podaję z ziemniakami i surówką. Do przygotowania panierki do kotlecików wykorzystałam mielone orzechy laskowe, które otrzymałam do testowania od sklepu SKWORCU . Orzechy te to doskonały dodatek do ciast, deserów oraz potraw mięsnych. Serdecznie zapraszam
Tradycyjna kuchnia KasiLubię fasolkę szparagową a najbardziej tą surówkę Składniki - ok 70 dag fasolki szparagowej - 1 duży czosnek - 1 cebula - 1 sos sałatkowy koperkowo ziołowy - olej Sposób przygotowania 1. - Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki ugotować do miękkości odcedzić na sicie i zostawić do ostygnięcia - Cebulkę pokroić w drobną kostkę dodać do fasolki wcisnąć czosnek doprawić sosem sałatkowym i dać
W królestwie smaków BeatyDobra surówka do obiadu w nieco innej odsłonie marchewkę zwykłą zamieniłam na czarną Składniki - 6 czarnych marchewek - 1/2 szklanki groszku może być z puszki - 1 łyżka mąki - 1 łyżka masła - 1 łyżeczka musztardy - sól pieprz Sposób przygotowania 1. - marchew pokroić w plastry ugotować w niewielkiej ilości wody tak aby woda wyparowała 2. - Zrobić sos w garnku rozpuścić masło
W królestwie smaków Beatysakiewki z kurczaka ,wkładamy żółty ser. Grillujemy na rumiano z obu stron (tak aby filet nie był surowy w środku-można lekko naciąć). Podajemy z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. U nas dodatkiem była młoda kapusta zasmażana. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style
R'n'G KitchenPekińską kroimy w małą kostkę, tak samo ser i wędlinę. Przerzucamy do dużej miski a następnie dodajemy drobno posiekaną cebulkę i pietruszkę. Odsączamy fasolkę i również dokładamy do surówki. Solimy, dodajemy pieprzu i odrobinę cukru. Mieszamy 2/ Dodajemy majonez, musztardę,chrzan oraz lubczyk i bardzo dokładnie mieszamy. 3/ Najlepiej spożywamy po przegryzieniu się sałatki. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaupieczenie mięsa tym sposobem. Dodam jeszcze, że najlepszym sposobem do serwowania pulled pork jest kanapka, której nie wyobrażam sobie bez własnoręcznie pieczonej, lekko słodkiej bułki hamburgerowej i oczywiście surówki colesław. Całość to absolutne mięsne szaleństwo, wspaniała uczta, pozostawiająca błogi uśmiech:))) Składniki: MIĘSO 1 kg łopatki wieprzowej 2 łyżki soli 1 łyżka pieprzu 3 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka słodkiej papryki
Smakowity Blog Kulinarnysera i trochę mięsa. Podgrzać w mikrofalówce – najlepiej przykryte folią spożywczą lub w pojemniku do podgrzewania z niewielką ilością wody, aby chleb nie wysechł. Do ciepłego chleba włożyć surówkę z kapusty, 3-4 łyżki jogurtu i wlać sos słodko kwaśny do smaku. Można jeść zwinięte lub rozłożone nożem i widelcem. zastawa
królestwo garówcałkiem zasłużenie. Ser kozi wytwarzany jest na miejscu. - Pierś kurczaka glazurowana sądeckim miodem spadziowym, podana na lustrze konfitury z derenia z miodem pitnym, podana z kluseczkami oraz bukietem surówek. Danie bardzo ładnie skomponowane. Konfitura dereniowa oczywiście „domowa”. Bardzo przypadła mi do smaku mizeria z miodem, zamiast cukru... świetny pomysł. Mam tylko jedne zastrzeżenia do dania – nie lubię takiej prezentacji
królestwo garówtłuszczu na dobrze rozgrzanej patelni grillowej. Jeśli mięso jest dobrze rozbite wystarczy kilka chwil z każdej strony, żeby nie straciło soczystości. Kotleciki doskonale smakują z frytkami i ulubioną surówką. W wersji light proponuję ograniczyć się do podania na zielonym (mix sałat, pomidory koktajlowe, sos Winegret). Smacznego Polecam też schab środkowy przyrządzony na prawdziwym grillu
Kuchnia po mojemuUpiekłam je swoją tradycyjną metodą - w rękawie w temperaturze 190 stopni, na obranej, pokrojonej marchwi - przez ok 75 minut. Udka wychodzą aromatyczne, soczyste i pyszne. Doskonale smakują zarówno z surówką z kapusty pekińskiej jak i ziemniaczkami przypiekanymi ze szczypiorem na maśle oraz pieczonymi warzywami. Następnym razem dodam do pieczenia mięsa odrobinę białego wina. Polecam. Receptura jest prosta a obiad wychodzi
Kuchnia po mojemuprzez ok godzinę. Następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia i dopiekamy przez ok. 15 minut bez przykrycia dla uzyskania chrupiącej skórki. Podajemy z ulubionymi dodatkami: u mnie z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej w lekkim dressingu
Kuchnia po mojemuprzykryciem przez ok 20-30 minut (bez odwracania ryby). Wszystko zależy od patelni jaką posiadamy. Polecam żeliwną bądź ceramiczną. Danie gotowe. Dobrze smakuje z ryżem, ale również z samą surówką jest pyszne. Danie dietetyczne, aromatyczne, zdrowe i wbrew utartym poglądom nie rujnuje domowego budżetu - mimo, że to ryba. Cóż ja będę zachwalać skoro same zalety. Wystarczy spróbować. Jeśli posiłek przygotowujemy
Kuchnia po mojemupewnie jeszcze nie raz tę historię usłyszę ;) Pewnie także nie raz poproszę Męża o przygotowanie smażonych śląskich. Pyszne są. Oczami wyobraźni widzę pieczone mięsko, smażone kluski i pyszną surówkę. Wymarzony obiad. A gdyby tak oprószyć je jeszcze chili na przykład? To i na przekąskę lepszą niż chipsy się nadadzą te mężowskie kluseczki. Jestem pod mega wrażeniem i Wy też będziecie
Kuchnia po mojemuPieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 20-25 minut - w każdym razie niezbyt długo by nie wysuszyć rybki. Podajemy na szpinaku lub z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. Pyszności. Syn pierwszego pstrąga zjadł na Wigilię rok temu. Dla mnie niewiele zostawił - tak mu smakował. Proste i szybkie danie rybne, a jakże smakowite do tego
Kuchnia po mojemuoprószamy solą i pieprzem. Kiedy wszystkie kotleciki usmażone wrzucamy do nich cebulkę, podlewamy odrobiną wody i dusimy kilkanaście minut pod przykryciem. Podajemy z młodymi ziemniaczkami w koperku i ulubioną surówką. Prostota i esencja smaku polędwicy wieprzowej. Mięsko jest miękkie, delikatne - rozpływa się w ustach - jak to polędwiczka ;) Smak przeszłości, który warto czasem wskrzesić
Kuchnia po mojemu