spaghetti - 5367 przepisów (strona:197/358)

Wegetariański przewodnik kulinarny po Boce Kotorskiej cz. III - Kotor, Perast, Risan 76

Bałkanach szparagi przerabia się na wszystko, co możliwe (nie widzieliśmy chyba tylko deserów). Zaczynamy od pasztetu ze szparagów i sałatki ze szparagów. Spróbowaliśmy również risotto ze szparagami i spaghetti (oczywiście też ze szparagami). Najlepsze okazały się jednak (niespodzianka!) szparagi w najprostszej formie, czyli po prostu ugotowane dzikie szparagi podane z oliwą, czosnkiem i natką pietruszki. Ceny: spaghetti/risotto około

Roślinożerni urlopowicze
Linguine z brukselką i dynią 90

założę się, że po pierwszej próbie to połączenie na dobre zagości w waszym stałym jadłospisie. Składniki (4 porcje): - ćwierć średniej wielkości dyni  - 400 g makaronu linguine (można użyć spaghetti lub tagliatelle)  - 7-8 łyżek oliwy  - ząbek czosnku - 400 g brukselki - kilka listków szałwii - sól, pieprz - kilka migdałów Przygotowanie: 1) Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Dynię kroimy

Roślinożerni urlopowicze
Makaron z grzybami i orzechowo-czosnkową posypką 99

najnowszej książce "Wege". Książkę mam od Świąt, jak na razie zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Sporo w niej ciekawych patentów na grzyby. Będę przykładowo jeszcze testować pomysł na spaghetti z pulpecikami grzybowymi. Dam Wam znać, jak się udadzą :) Robiąc ten przepis nie trzymałam się ściśle listy składników i Was też do tego namawiam. W oryginale był makaron penne

Chilli Czosnek i Oliwa
Makaron carbonara fit / dietetyczny 100

Spaghetti carbonara jest pyszne - ale boczek i śmietanka 30% to prawdziwy grzech:). Dlatego proponuję jej lżejszą wersję - poniżej przepis na 1 porcję.  50g szynki parmeńskiej 1 mała cebula garść pomidorków koktajlowych 50ml śmietanki 12%  1 jajko 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju sól, pieprz 100g makaronu natka pietruszki do dekoracji 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu

Szefowa kuchni
Zupa-krem z kalafiora (dieta dr Dąbrowskiej) 145

kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków

Kulinarne przygody Gatity
Surówka z czerwonej kapusty z marchewką i chrzanem (dieta dr Dąbrowskiej) 90

kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków

Kulinarne przygody Gatity
Pieczona brukselka z cebulą i czosnkiem (dieta dr Dąbrowskiej) 103

kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków

Kulinarne przygody Gatity
Dietetyczne spaghetti bolognese – białkowy makaron z czarnej fasoli w sosie z mięsem indyczym 88

Bogaty w białko roślinne i błonnik, czarny, bezglutenowy makaron z fasoli zatopiony w przepysznym, aromatycznym, lekkim sosie bolognese. Można bez wyrzutów sumienia wcinać spaghetti bolognese na obiad! *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Ugotuj makaron według instrukcji podanej na opakowaniu. Umyj i posiekaj bazylię. Oregano umyj i odłóż gałązki do dekoracji dania

Eat me! Fit me!
Spaghetti a’la bolognese (bezmięsne) 81

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Propozycja dla tych, którzy uwielbiają makaron. Składniki: 400 g makaronu spaghetti 250 g boczniaków 1 cebula 2 ząbki czosnku 100 ml białego wina wytrawnego 1 duża marchew 500 ml passaty pomidorowej 1 łyżka suszonego lubczyku sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false

R'n'G Kitchen
Domowy swojski przecier pomidorowy 61

roku biorę większy rozmach. Zobaczymy ile dam radę przerobić. Jak dla mnie i rodziny jest to super sprawa. O pomidorówce już pisałam, można tego przecieru użyć do sosu spaghetti, pulpecików, fasolki po bretońsku. A ten smak i aromat! Niebo! Polecam poświęcić chwilkę dla takiego zajęcia. Potem to tylko będziemy słyszeć ochy i achy jak będą pałaszować nasze potrawy

Pieprzyć z Fantazją
Makaron z cukinią i gorgonzolą 63

Cześć! Dla tych, co lubią gorgonzolę i cukinię będzie to przysmak. Składniki: * 40 dkg makaronu spagetti * 2 nieduże cukinie * 10 dkg gorgonzoli * 2 łyżki masła * mała cebula * sól do smaku * żółty ser do posypania * natka pietruszki do oprószenia Makaron ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozpuściłam masło, dodałam posiekaną w kostkę cebulkę i zeszkliłam. Cukinię pokroiłam w talarki i dusiłam

Pieprzyć z Fantazją
Makaron z cukinią w sosie pomidorowym 77

Dzisiaj zrobiłam bezmięsny sos pomidorowy z cukinią z dodatkiem świeżych ziół. Przygotowanie tego dania zajęło mi około pół godziny i wszystkim smakowało. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti 1 nieduża cukinia 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) 1 ząbek czosnku sól, pieprz ziołowy oregano, bazylia 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju (adsbygoogle

Danka Pichci
5 dań dla św. Mikołaja 99

klimacie północy trudno było coś wyhodować poza reniferami. I kapustą. Finowie uwielbiają dania z kapusty, a kaalilaatikko, czyli zapiekanka z kapustą, mięsem i ryżem, jest tym czym dla Włocha spaghetti. Włączyliśmy je do menu na ten tydzień, bo zapiekanka jest prosta i nadzwyczaj smaczna. Turnee św. Mikołaja Po przejrzeniu przepisów ze Skandynawii ostatecznie uznaliśmy, że nie będzie mono tematycznego menu

Niedzielny kucharz