sosy - 72734 przepisów (strona:3174/4849)

PIECZONE ZIEMNIAKI Z ZIOŁAMI 195

dodatkiem do dań, ale ziemniaczki pieczone w piekarniku z ziołami to co innego 😉 Zakochałam się w nich od momentu, kiedy pierwszy raz je zrobiłam. Mogę je jeść same, z sosem koperkowym oraz jako dodatek do mięsa czy ryb. Są pyszne! Nigdy mi się nie nudzą - ostatnio dodaje je prawie do każdego dania 😊   Składniki: 5 średniej wielkości ziemniaków

Kuchnia MagdaLeny
Ziemniaczana rolada z pietruszkowym farszem 239

drugiego dania? Nie ma takiej możliwości! Dlatego też dzisiaj zajęliśmy się ziemniakami w formie dodatku, a zarazem głównego składnika dania. Wszystko zależy od kreatywności, można podać na zimno z sosem, na ciepło z surówką, albo jako dodatek do lekkiej potrawki czy gulaszu. Zapraszamy do wypróbowania pomysłu na roladę ziemniaczaną. CIASTO: 8 średniej wielkości ziemniaków 2 jaja 1,5 szklanki mąki

Kuchnia od dwojga
Grillowane steki z piersi indyka na słodko 221

miodu 6 łyżek oliwy 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób przygotowania: Czosnek obrać, rozetrzeć z solą.Wymieszać z ketchupem, sokiem z cytryny, oliwą i miodem. Mięso rozbić i zalać sosem. Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny

Menu Zdrowia
Panierowane pieczarki 289

dajemy na patelnie kapeluszem do góry. Smażymy z każdej ze stron na z ł oty kolor. Usmażone pieczarki odkładamy na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Podajemy z ulubionym sosem, u mnie czosnkowy. Smacznego

kulinarne odsłony pati
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 13.01.2017r. 153

galaretką     Kasia  Risotto z soczewicą i kurczakiem     Justyna Francuskie ślimaczki z makiem     Magdalena  Ciasto z konfiturą z borówki   Agnieszka Wegański sos bolognese     Magdalena  Piwny piernik z marmoladą   Marzena  Chlebek bananowy z chia     Małgorzata  Spaghetti florentine z kurczakiem, grzybami i szpinakiem A już dzisiaj

Magiczne Życie Marty
Magdalena – rosyjska sałatka z buraczkami i wędzonymi śliwkami 282

według uznania mieszanka jogurtu naturalnego i majonezu (w oryginale sam majonez) Jogurt, majonez, czosnek, natkę pietruszki, sól i pieprz mieszamy. Wszystkie warzywa, owoce i ser przekładamy do miski, dodajemy sos i delikatnie mieszamy. Chłodzimy. Magdalena – rosyjska sałatka z buraczkami i wędzonymi śliwkami

Trzeci talerz
Smażony ryż z kimchi 160

pizzę. Poza tym jest zdrowa jak każda kiszonka. Szczególnie o tej porze roku. Robi się go bardzo prosto. Kapustę pekińską kroimy i wsypujemy do miski. Przygotowujemy pastę zrobioną z sosu sojowego zmieszanego ze sproszkowaną ostrą papryką. Jak ktoś chce to może część zastąpić słodką, ale jednak musi to być ostre. Nacieramy kapustę pastą i upychamy do słoików. Ja swoje otworzyłem

Kryzysowa Książka Kucharska
Surówka z rzymskiej sałaty 154

kroimy w piórka. Awokado obieramy i kroimy w półplasterki. Układamy warzywa na sa ł acie rzymskiej. Dodajemy pokrojone w polplastry ogórki konserwowe. Na wierzch układamy rzodkiewkę. Dressing: Wszystkie składniki sosu wkładamy do słoiczka i mieszamy. Następnie polewamy surówkę. Podajemy jako dodatek do obiadu

kulinarne odsłony pati
Indyczy gulasz z kurkami 124

maśle razem z grzybami. Po kilku minutach dodajemy mięso, smażymy razem, cały czas mieszając. Lekko solimy i oprószamy pieprzem. Następnie dodajemy śmietanę, lubczyk i dusimy do momentu aż sos zacznie gęstnieć (nie możemy doprowadzić do wrzenia). Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z kaszą gryczaną. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Warzywny gulasz z wędzonym tofu 187

obmyślam super danie przez tydzień, to słyszę, że dobre, a jak robię coś z niczego to się rozpływają. Nawet nie miałam pomysłu jak to nazwać, go najważniejszy jest tu sos, który nazwałam gulaszem, bo będzie smakował ze wszystkim: makaronem, ryżem, kaszą, ziemniakami, pieczywem i oczywiście prosto z gara bez dodatków. Składniki na 4 porcje: 2-3 papryki (kolor dowolny

greenscarf
Filet z indyka z bułeczkami naleśnikowymi 218

piekarnika i wlewamy ciasto naleśnikowe do wysokości 1/3 wgłębień. Pieczemy 20 minut w temperaturze 185 st. C. Mięso kroimy w plastry. Bułeczki i indyka podajemy z dowolnym, ulubionym sosem i dowolną surówką. Smacznego! Za pomysł i smakowite danie dziękujemy Karince i Łukaszowi

Maminek kulinarny
SZASZŁYKI DROBIOWE Z PAPRYKĄ 188

żeby mięso przeszło smakiem. Na długie patyczki szaszłykowe nabijamy na przemian mięso, papryki, cebulę. Układamy na blasze, pieczemy ok 15-20 minut, aż mięso się zrumieni. Podajemy z ulubionymi sosami

Z Majeczką w kuchni
Bezglutenowe placuszki gryczane z bananami i polewą truskawkową 216

rozgrzaną patelnie nakładać łyżką małe porcje ciasta, lekko spłaszczyć i krótko smażyć z obu stron, aż się zarumienią. Temperatura patelni nie powinna być zbyt duża. Podawać z ciepłym sosem truskawkowym

Passions hobbies life
Małże w sosie dyniowym 179

dyni mam spore, wykorzystałam ją, zachęcam i Was do zrobienia takiej wersji małży. Użyłam tutaj omułków jadalnych ale tutaj pełna dowolność, użyjcie jakie małże macie czy lubicie. Małże w sosie dyniowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Z mięskiem i szpinakiem 171

czosnkiem. Szpinak odda na patelnię sporo wody, pod koniec gotowania dodajemy do niej solidną łyżkę kwaśnej śmietany. W razie konieczności podlejcie zawartość patelni wodą, chcemy uzyskać tylko niewielką ilość sosu, który połączy całość z makaronem. Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Pamiętajcie, że kiełbasa jest już przyprawiona- dlatego z dosmaczaniem najlepiej poczekać do samego końca . Teraz wystarczy już tylko ugotować

Pichceniomania