dużym garnku zagotować wodę, lekko ją osolić i dodać pół łyżeczki oleju. Pierogi kłaść na gotującą się wodę. Gotować ok 3 minut od wypłynięcia. Podawać z ulubioną zasmażką lub sosem. Smacznego ;-) Przepis bierze udział w akcji
Zielona Kuchniapomidorów Sucharki ułożyć na talerzu (jeden obok drugiego). W miseczce wymieszać czosnek, pieprz, sok i skórkę z cytryny, oraz sok z odsączonej puszki pomidorów i fasoli. Zalać sucharki tym sosem. Ułożyć na nich pomidory i paprykę. Posypać kawałkami ogórka i cebuli. Udekorować anchois, bazylią, kaparami i odrobiną oliwy. Podawać od razu. Artykuł Panzanella – wersja zimowa sałatki z pomidorów
Ugotowane pozamiatanelitra wrzątku Zapach arakowy ½ soku z cytryny Biszkopt : Wodę, cukry, masło i kakao umieścić w żaroodpornym naczyniu, doprowadzić do wrzenia. Wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę. Do kakaowego sosu dodajemy pojedynczo żółtka oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy ubite białka, mieszamy delikatnie. Przelewamy do formy w kształcie serca (ok24cm) pieczemy 50 minut
Słodki Zakąteksię na taki obiad. Polecam! 150g kotletów sojowych (u mnie big steaki - Radix-Bis ) Wywar (*) : 1 litr wody 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 2 ząbki czosnku sos sojowy (wg smaku) pieprz Ciasto: 1 szklanka mleka 1 jajko 100g maki pszennej 100g żółtego sera 1 łyżeczka curry (lub wg gustu) sól Ponadto: mąka pszenna do oprószenia olej
Di gotujepieczarki jajko bułka tarta sól pieprz olej do smażenia Pieczarki oczyszczam. Do rondelka wlewam olej, podgrzewam. Pieczarki moczę w posolonym jajku, bułce i wrzucam na olej. Świetnie smakuje z sosem czosnkowym. Artykuł Szybka przekąska – pieczarki w panierce pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plmamy mleko bardziej esencjonalne np do picia. Jeśli ktoś ma ochotę na mleko jeszcze bardziej treściwe, należy zmniejszyć ilość wody. Przygotowując mleko które ma być bazą zupy lub sosu, zalewam wiórki kokosowe jeszcze raz. Tym razem 0,5 litra wrzątku, ponownie blenduję i przecedzam. Mleko przechowuję w szklanej, zakręcanej butelce do 3 dni w lodówce. Podczas przechowywania w lodówce
Szkrab Je Samkostkę. Przykrywamy pokrywką i gotujemy na średnim gazie. Sprawdzamy co jakiś czas miękkość ziemniaków, gdy będą miękkie, zdejmujemy z gazu. Blendujemy na głado. Na tym etapie możemy dosolić. Do sosu dodajemy różyczki kalafiora, mieszamy i wstawiamy ponownie na gaz, doprowadzamy do wrzenia, danie gotowe. Podajemy z kaszą, ryżem lub makaronem i rukolą
Szkrab Je Samgotować około 15 minut bez przykrycia tak, aby całość zgęstniała. Można dodać soli do smaku. Na osobnej suchej patelni prażyć przez kilka minut płatki migdałowe aż lekko się przyrumienią. Sos posypać posiekaną kolendrą i migdałami. Podawać z ryżem (mój ulubiony Basmati) lub chlebkami Naan
Karola gotujeśledzia… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego. Śledź w roli głównej – przepisy na blogu: Śledzie iwasi w oleju, z różowym pieprzem Śledzie po japońsku Śledzie w sosie jogurtowo majonezowym Śledzie bazyliowo czosnkowe Śledzie w oleju Barszcz śledziowy Śledzik Wydrukuj przepis The post Śledzie z kurkami marynowanymi appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkooczywiście mniej jeżeli nie przepadacie za jego smakiem. Na talerzu ulozyc zieleninę, na niej układać upieczonego buraka. Pomiędzy kawałkami buraka układać plastry łososia. Wszystko polać w kilku miejscach sosem chrzanowym. Udekorować kilkoma gałązkami koperku. --------------------- *Buraki można upiec wcześniej i wykorzystać do innych potraw. Polecam od razu upiec większą ilość buraków lub piec je przy okazji pieczenia czegoś innego
Codzienne GotowaniePrawdziwa bomba zdrowia w jednej surówce. Jarmuż, tofu i pestki świeżego granatu. Dodajmy do tego świeżą rukolę, sos winegret i mamy świetny dodatek do obiadów. Pasuje do wszystkich dań, które są delikatne (na przykład kurczaka w klasycznych daniach). Co ważne, da się ją zrobić w 15 minut (a nawet w 10 jak się pospieszymy
Milion Smakówwierz wyłożyć ubita pianę z majonezem i mąkami. Piec około 45-50 minut w temperaturze 180 ° C . Po upieczeniu pokroić na kwadraty,podawać z surówka ,keczupem,sosem śmietanowym. Smakowite na ciepło i zimno.. Można jako drugie śniadanie do pracy,do szkoły,co kto woli,obiad ,śniadanie ,kolacja.:)) przyprawa do kurczaka Zmielić w młynku 4 liście laurowe
w mojej kuchniMała polędwiczka wieprzowa 250 g zielonego groszku (może być mrożony) Pół papryczki chilli 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka sosu sojowego (opcjonalnie) 3 łyżki oleju 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 3 łyżki siekanej natki z pietruszki albo bazylii 2 łyżki tartego parmezanu Sól do smaku Przygotowanie: Krok 1 Polędwiczkę przekrój
Niedzielny kucharzgłówki sałaty lodowej pół zielonej papryki 5 kawałków suszonych pomidorów w zalewie 4 łyżki pestek dyni 100 g sera feta 3 dymki (białe części) lub 2 młode cebulki Sos : 5 łyżek oleju ze słoika z suszonymi pomidorami 1,5 łyżki soku z limonki 1 łyżka syropu klonowego sól i pieprz Przygotowanie Sałatę opłukałem, osuszyłem, porwałem na mniejsze kawałki, włożyłem
R'n'G Kitchenziemniaczane. Delikatne w smaku, dlatego super smakowały podane z dipem czosnkowym i paprykowym . Osoby, które nie wyobrażają sobie tak lekkiego i bezmięsnego posiłku mogą pokombinować z sosem mięsnym np. bolognese, czy zwykłym klasycznym gulaszem. Myślę, że taka wersja też będzie pyszna! Ale ja zapraszam dziś na taką najprostszą - bezmięsną i bardzo smaczną wersję placuszków cukiniowo-marchewkowych
Walijskie Pichcenie